Bästa Citruspressen 2023 – Citruspress bäst i test

Bäst i test

Bosch-MCP72GPW-citruspress

Bosch MCP72GPW

Bästa citruspressen på marknaden idag

En väldigt stabil citruspress med flera behållare, snygg design och spillskydd. Du kan även lägga den i diskmaskinen. Definitivt ett kap!

Cervera.se

Bästa Citruspressen

Att använda en citruspress för att göra juice, är helt klart mycket hälsosammare än att köpa juice i butik – där drycken är fylld med socker och färgämnen.

Det ständigt växande utbudet har gjort att citruspressar finns tillgängliga i allt i från enkla manuella utföranden till avancerade elektriska pressar med ett stort antal funktioner.

Vi har tagit en närmare titt på marknadens mest populära pressar för att se vilka som faktiskt är prisvärda.


Bäst i test: Bosch MCP72GPW citruspress

Anledningar att köpa:

 • Flera behållare
 • Väldigt stabil
 • Går att göra ren i diskmaskinen
 • Snygg design
 • Spillskydd
Anledningar att inte köpa:

Tyska Bosch har på många sätt blivit synonymt med kvalitet och pålitlighet. Detta gäller även deras citruspress MCP72GPW. Denna multifunktionella press har ett minimalistiskt utförande.

Vad som gör att den sticker ut ur mängden är att den har två behållare som rymmer olika mycket beroende på om man vill ha ett eller flera glas juice.

Den upprätta konstruktionen med stabil bas gör att den inte riskerar att välta.

Sammanfattning:

Det här är en oerhört praktisk citruspress som är perfekt för dig som vill kunna göra upp till en liter juice.

Pressen kommer med spillskydd och kärl i olika storlekar, vilket gör den till ett smidigt alternativ. Alla delar i den här modellen går att tvätta i diskmaskinen, vilket givetvis är väldigt uppskattat och spar en hel del tid .

Konstruktionen gör att MCP72GPW känns som en av de mest stabila citruspressarna på marknaden. Det finns absolut ingen risk att den kommer att glida bort från bänken eller välta.

Definitivt en av våra favoritpressar!


Väldigt tyst: Smeg CJF01

Anledningar att köpa:

 • Stark motor
 • Tystgående
 • Unik & stilren design
 • Hög kvalitet
 • Inbyggd sladdförvaring
 • Spillskydd inkluderat
 • Automatisk avstängning
Anledningar att inte köpa:

 • Kunde haft en starkare motor

Från uppstickaren Smeg kommer denna unika designerprodukt som kommer att smälta in i de flesta hem och hushåll.

Den röda konformade pressen har ett flertal funktioner så som antidropp-pip, gummitassar och automatisk på- och avstängning.

Tack vare en stabil aluminiumkonstruktion är pressen lätt att använda och väger inte mer än nödvändigt.

Den något blygsamma motorn gör däremot att den inte är ett optimalt val för dig som pressar stora mängder frukt varje dag. Som vardagsmaskin är det däremot ett smart och pålitligt val.

Sammanfattning:

Med en riktigt unik design så kommer CJF01 definitivt att bli ett förstahandsval för många. Maskinens kvalitet håller lika hög nivå som själva utförandet.

Med en robust aluminiumfot så känns det verkligen som att man får mycket maskin för pengarna. Det genomskinliga locket gör att man slipper spill samtidigt som man har full översikt över pressningsprocessen.

Den utfällbara droppfria pipen är ett innovativt inslag som vi inte sett bland övriga citruspressar.

Som en av marknadens allra tystaste modell, är den ett givet val för dig som ogillar mer ljud än nödvändigt. Den otroligt snygga designen är en stor bonus!


Starkast motor: Alessi Elektrisk Citruspress

Anledningar att köpa:

 • Minimalistisk
 • Väldigt effektiv motor
 • Enkel att rengöra
 • Bra för större sällskap
Anledningar att inte köpa:

Italienska företaget Alessi har gjort sig kända för att förena riktigt innovativ design med genomtänkta tekniska lösningar. Deras elektriska citruspress är knappast ett undantag.

Det äggformade utförandet gör att detta är en press som passar riktigt bra in i alla hem. Den smarta konstruktionen säkerställer att den är hur enkel som helst att rengöra.

Med en smidig pip så går det att direkt hälla den nypressade juicen i glaset.

Även om Alessi är relativt sett okända på den svenska marknaden så är de väldigt populära i övriga Europa. Vi är glada att se att de försöker slå sig in på den svenska marknaden, då de är kända för sin höga kvalitet.

Sammanfattning:

Detta är ett bra val för dig som inte har några särskilda önskemål eller preferenser. Det är den sorts citruspress som det helt enkelt inte finns något att klaga på.

Den kraftfulla och effektiva motorn säkerställer att den kommer att göra sitt jobb effektivt och under överskådlig framtid. Även om priset är högre än många övriga modeller så är det värt att poängtera att Alessis citruspress har en av marknadens starkaste motorer. Detta gör att den utan problem hanterar dina juicebehov oavsett om du dricker till morgonen eller flera gånger om dagen.

Ett perfekt val för den lite större familjen.


Bästa Premiumval: Sage Citruspress Pro 800CPUK

Anledningar att köpa:

 • Tålig konstruktion
 • Väldigt tilltalande design
 • Anpassar sig efter frukten
 • Ergonomisk
 • Hög kvalitet
Anledningar att inte köpa:

Från spännande Sage kommer här en citruspress med en design som vi aldrig tidigare skådat. Den smått vinklade koniska designen är inte bara ergonomisk utan även riktigt estetiskt tilltalande.

Med ett rostfritt filter och tvättbar överdel är detta en både hygienisk och praktisk press som klarar av samtliga citrusfrukter.

Denna press har blivit en given internationell favorit då den är fri från skadliga ämnen och har en unik patenterad teknik som gör att den automatiskt hanterar frukter av alla storlekar.

Sammanfattning:

Detta är definitivt en citruspress som sticker ut ur mängden. Även om priset på många sätt reflekterar dess unikhet så är det värt att poängtera att maskinens kvalitet är lika hög som nivån på formgivningen.

Den kommer att ta upp en hel del plats på köksbänken. Om du älskar juice så kommer det här helt klart att bli din nya favoritmaskin.

Då den har väldigt få plastdetaljer kommer den att behålla sitt fräscha utseende även efter långvarig användning. Ett kanonbra premium-alternativ!


Hitta bästa citruspressen för dig

Är det något särskilt man bör tänka på när man väljer citruspress? Med en marknad vars utbud helt klart måste beskrivas som enormt är det av naturliga skäl en del funderingar som väcks. Det kan handla om allt ifrån motorkraft till kapacitet och rengöringsmöjligheter. Därför kommer här några saker att tänka på i samband med köp av citruspress.

Om man vill ha en produkt att förlita dig på under lång tid så lönar det sig ofta att göra lite extra efterforskning innan man köper något. Även om de flesta citruspressarna idag håller en väldigt hög kvalitet.

Här är några saker du bör tänka på innan du väljer en modell att lägga vantarna på.

Elektrisk eller manuell citruspress

Den kanske allra främsta skiljelinjen på marknaden för citruspressar är huruvida det handlar om en elektrisk eller manuell press.

Vad som skiljer dem åt är helt enkelt huruvida citrusfrukten pressar automatiskt av en inbyggd motor, eller om man manuellt måste vrida frukten.

Det är knappast någon hemlighet att de manuella pressarna kräver ett visst mått av kraft in nyporna. Så om man redan i förväg vet att man lätt blir trött i armarna, eller helt enkelt inte känner för att anstränga sig, så är det redan nu en bra idé att fokusera på de elektriska pressarna.

Värt att komma ihåg är att de elektriska citruspressarna inte alltid är lika smidiga att rengöra, då de elektriska komponenterna kräver ett visst mått av varsamhet. Så mycket handlar om vad man själv föredrar. För den som har ont om tid, eller gillar när saker sköter sig själva, så är en elektrisk citruspress utan tvekan det bästa valet.

I vår bäst i test-lista hittar du ett par riktigt bra elektriska citruspressar som går att göra rent i diskmaskinen.

Ett annat alternativ till citruspressen är att använda en slow juicer, som även den kan göra goda och hälsosamma drycker.

Vilket typ av material

Numera så tillverkas i stort sett samtliga citruspressar i endera plast eller rostfritt stål. Undantagsvis så förekommer det även att produkterna tillverkas i aluminium.

Hälsomässigt finns det egentligen inga skillnader, då all modern tillverkning säkerställer att produkter är fria från BPA, tungmetaller och liknande potentiellt skadliga ämnen. Men produktens vikt är en mer påtaglig skillnad.

Plast är definitivt lättviktsalternativet, men man bör komma ihåg att plast även har en tendens att missfärgas. Många tycker att produkter i aluminium eller rostfritt stål i bättre utsträckning behåller sitt fräscha utseende även efter en lång tids användning.

Priset

Priset är av naturliga skäl en viktig del när det kommer till val av citruspress. Men är det verkligen så att dyrare är det samma som bättre?

I många fall så är det design och extrafunktionalitet som trissar upp priset. Om man planerar att endast använda citruspressen sporadiskt, och inte har något emot att använda lite muskelkraft, så är det ofta en väldigt bra idé att satsa på en lite billigare manuell press.

Ett högre pris innebär inte alltid att maskinen är enklare eller mer hållbar. Men i många fall så avspeglar priset trots allt det engagemang som tillverkaren har investerat i produkten.

Tester av citruspressar

Nuförtiden beställer de flesta människorna sina saker från Internet. Det är enklare och oftast billigare. Kruxet är att man inte kan känna och testa produkten innan man köper. Så det bästa vi kan göra är att förlita oss på vad andra säger.

I vårt test så har vi även gjort research, där vi läst foruminlägg, tittar på Youtube-videos och läst andra konsumenters recensioner och tester av varje produkt. På så sätt får vi inte bara vår egen uppfattning av citruspressen, men även flera andra oberoende människors. Även om vi gillar en produkt, men ser att stora mängder recensioner vittnar om att den inte är hållbar eller ofta är defekt – så tar vi helt enkelt inte med produkten i vår bäst i test-lista.

Det innebär att du slipper hoppa runt mellan olika sidor och Googla efter olika recensioner av citruspressar, eftersom vi har samlat allt i den här guiden. På så sätt spar du väldigt mycket tid och är dessutom försäkrad om att du får en så rättvis och ärlig uppfattning av respektive produkt.