Mojito-med-is

Iskross bäst i test 2023 – 3 bästa iskrossarna

Bäst i test

Princess-iskrossmaskin

Princess iskrossmaskin

Bästa iskross

Den är lika liten och nätt som den är effektiv. Resultaten blir exceptionellt bra. Defintivt ett kap för det här priset!

Bagaren och kocken

Bästa Iskrossen

Is kan användas till en rad olika saker, från olika maträtter till olika drycker. Det finns tillfällen då du hellre vill ha krossad is än vanliga iskuber. Exempelvis när du gör en smarrig mojito i sommarvärmen.

Numera är det inte bara restauranger och krogar som använder iskrossar – utan det finns även billiga alternativ för privatpersoner i hemmet.

Vi har gått igenom och recenserat årets bästa iskrossmaskiner för att hjälpa dig att hitta den maskin som passar dig och dina behov bäst.


Bäst i test: Princess iskrossmaskin

Anledningar att köpa:

 • Liten & nätt
 • Bra pris
 • Hög säkerhet
 • Utmärkt resultat
 • Mycket populär
Anledningar att inte köpa:

 • Högljudd

Helt klart den mest prisvärda iskrossmaskinen på marknaden idag. Den har det mesta som vi söker i den här typen av maskin.

Den är liten och nätt, men krossar isen otroligt snabbt. Isen blir dessutom jämnt krossad, så det blir inte stora bita här och små bitar där.

Maskinen har ett lock med tillhörande lås, samt ett säkerhetspåfyllningslock. Locket är dessutom genomskinligt, så att du kan se vad som händer. Princess får bonuspoäng för den gedigna säkerheten.

Det finns däremot två saker som inte passar alla människor. Den är väldigt högljudd – men det är också de flesta andra iskrossar, framförallt i den här prisklassen.

Den andra saken är att vi rekommenderar att du lägger i varje isbit var för sig. Om du fyller på för mycket så kommer maskinen inte att orka med.

För oss var det inga som helst problem, det fungerade kanon. Men om du vill kunna hälla i 20 isbitar och sen vänta på att den ska bli klar, så bör du titta på en annan iskross – samt lägga till 1-2 tusen kronor i budgeten.

Sammanfattning:

En väldigt bra och prisvärd iskross. Den fungerar kanon och isen blir oerhört jämn och fin med en bra fördelning.

Den har hög säkerhet med olika lås, som gör att du inte riskerar att skada dig.

Maskinen låter en hel del och du bör endast lägga i en isbit åt gången. Men fördelarna överväger nackdelarna med hästlängden. För det här priset är det ett riktigt kap och ett självklart köp!


Bästa Manuella iskrossen: Dorre Iskross Connor

Anledningar att köpa:

 • Bäst design
 • Effektiv
 • Lågt pris
 • Perfekt för mojito
 • Enkel att använda
Anledningar att inte köpa:

 • Känns lite plastig

Det här är en manuell iskross från svenska Dorre.

En förvånansvärt bra maskin och definitivt en av de snyggaste. För att inte nämna att den tar upp minimalt med utrymme i köket.

För att krossa isen behöver du dra i veven på sidan. Veven fastnar lite ibland om man inte håller ett regelbundet tempo. Vi har inte stött på några problem med veven, men den känns aningen instabil ibland. Lite delikat.

Att krossa isen är i alla fall lätt som en plätt. Bitarna blir lite större än i en elektrisk iskross – vilket vi föredrar. Framförallt om det vankas mojito eller annan dryck.

Vi gillar att den är så enkel att använda. Både barn och vuxna kan använda veven utan problem.

För det här priset är det ett mycket bra val. Endast den snygga designen gör den värd pengarna.

Sammanfattning:

En otroligt snygg manuell iskross som är superenkel att använda. Den känns lite plastig, men utan att vara billig.

Det är enkelt och går snabbt att göra isen som blir perfekt för drycker. Du kan dessutom lägga den i diskmaskinen istället för att handvätta den.

Den har ett lågt pris och det finns en hel uppsjö med positiva recensioner som vittnar om maskinens kvalité. Utan tvekan en av våra favoriter.

Priset, designen och den enkla användningen är top notch!


Bästa Budgetval: Westmark Iskrosstång

Anledningar att köpa:

 • Billig
 • Hållbar
 • Tar upp minimalt med plats
 • Enkel användning
 • Gjord av aluminium
Anledningar att inte köpa:

Det finns flera anledningar till att någon skulle vilja köpa den här lilla iskrossen. Men den passar inte alla.

Först och främst är den väldigt billig, vilket är ett bra köpargument. Men huvudsaken till varför vi rekommenderar Westmarks iskrosstång är för att den är så liten, enkel och pålitlig.

Konstruktionen är gjord av hållbart aluminium, det är alltså inget som går sönder efter en månads användning. Till skillnad från ett par dyrare elektriska iskrossar vi tittat på.

Du lägger helt enkelt isbiten i ”gapet” på iskrossen och klämmer sedan ihop den. Klassiskt, effektivt och enkelt.

Att den får plats i besticklådan är en bonus. Den är endast 18 cm lång.

Den passar perfekt för dig som vill ha något enkelt på fredagskvällen eller när ett par gäster ska komma på besök. Det är definitivt en konversationsstartare.

Men om du vill krossa 1 kg is till 20 gäster i sommar – så bör du titta på någon annan variant.

Sammanfattning:

Billig, enkel och hållbar.

Den tar upp minimalt med plats och får plats i besticklådan. Den är gjord av aluminium, vilket talar gott för livslängden på den här lilla manicken.

Barnen kommer dessutom att älska att krossa isen i den här tången. Även för oss vuxna är det lite roligt! För att inte nämna enkelt och effektivt.

Det här är ett utmärkt alternativ till stora maskiner som tar upp platsa och som väsnas som en gräsklippare.


Hur du hittar bästa iskrossen för dig

När du köper en iskross finns det ett par viktiga saker att tänka på.

Först och främst är det en stor skillnad på iskrossmaskiner för privatpersoner och de som är riktade till kommersiella projekt.

Kommersiella iskrossar kan oftast krossa flera kilo is per timme, men de är då mycket, mycket större och kostar mycket mer pengar.

Vanliga iskrossar designade för privatpersoner tar upp mycket mindre plats och kan inte hantera lika stora kvantiteter. Dessa är, som tur är, väldigt billiga. Du behöver inte ens gå över 500-lappen för att hitta en bra iskross.

Elektrisk iskross eller manuell iskross

Det första du bör göra är att bestämma om du vill ha en manuell eller elektrisk iskross.

Elektriska iskrossar kostar mer, men kräver å andra sidan mindre från dig. Allt du behöver göra är att hälla ner is och trycka på en knapp. Nackdelen är att de kan låta väldigt mycket.

Manuella iskrossar kommer i olika varianter. I vårt bäst i test hittar du en iskrosstång där du lägger en isbit i tångkupan och sen trycker ihop. Snabbt och enkelt.

Andra manuella iskrossar använder sig av en vev som du roterar för att krossa isen.

Både manuella och elektriska iskrossar är bra. I grund och botten handlar det endast om din personliga preferens.

Storlek på isbitarna

Under vårt test kunde vi se att alla iskrossar producerar olika storlekar. Emedan några maskiner gav oss små, slush-liknande is, så gjorde andra maskiner lite större isbollar.

Om du är ska köpa en iskrossmaskin för ett specifikt ändamål, rekommenderar vi att du tittar så att modellen göra krossad is precis så som du vill ha den.

Stor eller liten iskross

En annan faktor som spelar in är maskinens storlek. Det finns stora och det finns små iskrossar.

Innan du köper ny köksutrustning, bör du alltid välja ut platsen den ska stå på och hur mycket utrymme som finns ledigt. Därför tar vi alltid fram måttstocken innan vi beställer ny köksutrustning.

Iskrossar för hemmabruk är i regel väldigt små och kompakta. De tar sällan upp speciellt mycket plats. Dyrare varianter, som används i restauranger, är däremot mycket större.