Man-håller-i-disktrasa

Koka disktrasan för bättre hygien – Gör så här

Om du föreställer dig det rum i hemmet med flest bakterier – vilket rum väljer du?

Troligtvis badrummet.

Det är tyvärr fel. Det smutsigaste rummet i hushållet är köket. Exempelvis finns det mer E. coli bakterier i diskhon än det gör i toaletten.

En av de värsta smitthärdarna är disktrasan.

När vi läste statistik och siffror för hur många bakterier en disktrasa har så tappade vi hakan. Men låt oss inte fokusera på hur smutsiga och ohygieniska disktrasor är.

Låt oss istället fokusera på hur du kan göra din disktrasa mer hygienisk – genom att koka den.

Koka disktrasan

Smutsig-disktrasa-på-köksbänk

Att koka disktrasan är ett husmorsknep som gör under för hygienen i ditt kök.

Om du har en kökstrasa i tyg så kan en kokning på 10-15 minuter eliminera de flesta bakterier som etsat sig fast i trasan.

Gör så här:
1. Fyll en kastrull eller panna med vatten
2. Sätt på värmen och vänta tills vatten börjar koka
3. Lägg i disktrasorna och låt dem vara där i 15 minuter
4. Efter 15 minuter stänger du av plattan och häller ut vattnet
5. Lägg disktrasan på diskstället eller i solen för att torka

Mer än så behöver du inte göra!

Om din disktrasa luktar illa, så kan du också hälla i bikarbonat eller diskmedel i vattnet under kokningen. Det gör att du kokar bort både bakterier och dåliga lukter.

Varför du ska koka disktrasan

Det har gjorts många studier vad gäller hygien och bakterier i hemmet. Allra främst när det kommer till köket, eftersom det är där vi lagar våra livsmedel.

En amerikansk studie kom fram till att 86% av alla disktrasor innehåller mögel, 77% E. coli och 18% innehöll kockerbakterier!

Att ha sådana bakterier i närheten av mat och livsmedel är förenat med magsjuka. Så du bör regelbundet tvätta dina disktrasor för att hålla bakterierna borta.

Vi rekommenderar att du kokar disktrasorna regelbundet. Inte bara för att bli av med alla bakterier, men också för att du ska slippa behöva köpa nya disktrasor hela tiden. Det är definitivt det mest kostnadseffektiva sättet.