Bild-på-matkasse

Matkassar – Den bästa guiden till att beställa hem mat

Bild-på-matkasse

Det har blivit populärt med matkassar i Sverige. En trend som kritiker trodde skulle försvinna lika fort som den kom – men istället har det blivit till ett hushållsnamn bland oss svenskar. Men vad är egentligen en ”matkasse”? Det här är den enkla guiden till matkasse-fenomenet.

Ja, som du säkert förstått så syftar man inte på själva plast- eller pappkassen när man pratar om olika ”matkassar”.

Snarare innebär begreppet att man beställer mat som levereras direkt hem till dörren. Utan att behöva gå till affären, stå i kö och sedan packa ner allt i (dyra) plastpåsar.

Hur matkassar fungerar i praktiken

Det är ett enkelt och effektivt koncept.

Steg 1 – Gå in på hemsidan

Först och främst väljer man leverantör, i vårt fall har vi valt populära Matkomfort.se som levererar i och lite utanför Stockholm.

Steg 2 – Välj matkasse

Studera de olika matkassarna och välj den som passar dig bäst, eftersom det finns olika varianter. Bland annat har Matkomfort en kasse för familjen där man får snabblagade måltider som också innehåller frukt och grönt för barnen.

En annan kasse består av en ”tredagarsmeny” helt fri från rött kött – istället har man fyllt den med fågel, fisk och grönsaker.

För dig som inte har så mycket tid att stå i köket så kan ”Vroom”-kassen vara ett bra val. Man har fyllt den kassen med mat som är både enkel och snabb att tillaga. Perfekt när man är trött eller stressad efter jobbet.

Steg 3 – Välj storlek

Välj hur många portioner du vill ha i kassen. Ska den räcka över helgen eller ett par dagar framåt? Om man vill slippa gå ut och handla om två dagar, så kan det vara skönt att bunkra upp med en lite större kasse.

Steg 4 – Betala

Betala för maten snabbt och enkelt. För dig som är osäker på att betala saker över Internet, så kan du vara lugn med att Matkomfort har funnits och levererat mat i över 10 år.

Om man inte vill betala med kort så går det bra att betala med faktura.

Steg 5 – Få matkassen levererad

Matkomfort levererar matkassar på söndagar och torsdagar. Efter att du har lagt en beställning så kan du titta under fliken ”Mina sidor” för att se exakt när din kasse ska levereras.

Allt du behöver göra nu är att lägga fötterna på bordet och vänta på att budet knackar på dörren och ger dig din matkasse. Busenkelt!

Vad är bra med matkassar

Först och främst har vi tidsaspekten. Att handla mat i butik tar tid och energi. Det är mycket smidigare och bekvämare att kunna klicka sig runt på en hemsida och beställa hem maten.

Matkomforts mat förbereds också av riktiga kockar, vilket är en unik bonus. Med andra ord får man näringsrik mat tillagad av professionella och utbildade människor. Både hälsosamt och gott!

  • Snabbt
  • Enkelt
  • Nyttigt
  • Gott

Perfekt för dig som inte orkar laga mat efter jobbet eller som inte orkar tänka på att planera vad du ska äta nästa måltid. Vad är då inte  bättre än att ha din personliga kock som lagar maten åt dig?

Det råder inga tvivel om att matkassar är här för att stanna – och vi förstår varför!

Vi hoppas att den här lilla guiden har givit dig mer förståelse för vad matkassar är och hur det fungerar i praktiken. Om du skulle ha några frågor så är du alltid välkommen att kontakta oss så svarar vi så snabbt vi kan.