Mikrovågsugn

Mikrovågsugn Bäst i test 2022 – 5 Bästa Mikros

Bäst i test

Caso-MCG30

Caso MCG30

Bästa mikron på marknaden idag

Det här är en kraftfull mikrovågsugn med grill- och varmluftsfunktioner. Du får även med ett bakgaller. Den är enkel att använda och har en stark effekt på 900 watt. En ovanligt kvalitativ mikro.

Mer info i butik

Bästa mikrovågsugnen

Att ha en mikrovågsugn är numera lika självklart som att ha en spis, kylskåp och en frys. Faktum är att de flesta svenskar använder mikrovågsugnen mer än de använder den vanliga ugnen.

Mikron är ett verktyg som sparar många av oss flera hundra timmar om året.

När man använder något så ofta, är det lika bra att göra det bra och inte halvdant. Så nu är det dags att kasta ut den gamla, illaluktande och smutsiga mikron som knappt värmer upp maten längre.

Vi har tittat på de populäraste mikrovågsugnarna, filtrerat ut de dåliga och listat den bästa mikrovågsugnen inom varje kategori.


Bäst i test: Caso MCG30

Anledningar att köpa:

 • Kraftfull
 • Grill- och varmluftsfunktioner
 • Väldigt populär
 • Bakgaller inkluderat
 • Enkel att använda
Anledningar att inte köpa:

 • Kostar mer än övriga

Casos mikrovågsugn fångade vår uppmärksamhet direkt när vi såg den otroligt läckra designen och den skinande utsidan i rostfritt stål.

Den ger nästan en futuristisk känsla och är väldigt ren och avskalad men ändå unik.

Det är en stor och kraftfull mikrovågsugn detta. Den är 540 mm bred och har en kapacitet på 30 liter vilket är en bra bit över vad de flesta mikrovågsugnar rymmer.

Effekten går också utöver det vanliga på hela 900 watt, samt 1250 watt för grillningsfunktionen.

Grillen är perfekt för att laga mat och kunna få till en yta med lite krispighet, samtidigt som insidan blir varm och genomlagad.

Utöver grill har ugnen dessutom en varmluftsfunktion. Allt detta gör Casos ugn till en väldigt flexibel och användbar allt-i-allo-ugn att ha i hemmet.

Det enda negativa med den här mikrovågsugnen är att den ligger något över de andra modellerna i pris. Samtidigt vägs detta upp av det faktum att den också levererar bättre på i stort sett alla parametrar!

Storlek, effekt, funktioner och till och med design – Caso sticker ut på alla punkter!

Sist men inte minst har den en stor mängd recensioner från nöjda kunder på nätet. Under flera år har kunder givit sina rekommendationer för den här produkten, vilket vittnar om kvalitén på mikrovågsugnen.

Sammanfattning:

Om du vill ha en kraftfull och pålitlig mikrovågsugn med grill- och varmlufsfunktioner så är det här ett av de bästa valen.

Den kostar lite mer än övriga, men den har å andra sidan en kvalitet som få mikrovågsugnar kan tävla med.

Helt klart en favorit och bästa mikrovågsugnen vi hittat!


Användarvänlig: Samsung MS23K3513AS

Anledningar att köpa:

 • Snygg design
 • Lagom stor
 • 800 watt
 • Många positiva omdömen
Anledningar att inte köpa:

Samsungs mikrovågsugn är en snygg modern variant i svart och silverfärg. Den har en effekt på 800 watt och mäter 489 mm på bredden.

Med en kapacitet på 23 liter är den en ganska lagom stor mikro för de flesta hushåll och kan användas till det mesta.

Vi gillar den här rena men eleganta designen och den tydliga displayen samt knappmenyn på framsidan.

Samsung månar ofta om att göra sina produkter så användarvänliga som möjligt, vilket man har lyckats bra med i det här fallet.

Kunder på nätet är nöjda med den här produkten överlag. Den framstår inte som någon spektakulärt, men gör jobbet utan konstigheter och är lätt att sköta om och hålla ren.

En negativ sak är att den har en svart film på fönstret, samt ett väldigt svagt ljus inuti, vilket gör att det inte går att se hur maten ser ut där inne. Detta är vanligtvis inte ett problem, men för vissa konsumenter är detta något negativt.

Sammanfattning:

Den är modellen är perfekt om du vill ha en mellanstor mikro, som gör jobbet utan några krussidiller. En kvalitetsprodukt till ett rimligt pris!


Bästa Premiumval: Electrolux EMS30400OX

Anledningar att köpa:

 • Har grill och varmluftsugn
 • Hög effekt
 • Gedigen design i rostfritt stål
Anledningar att inte köpa:

En något mer påkostad modell är Electrolux mikrovågsugn. Detta är en rejäl apparat med utsida i rostfritt stål, med en bredd på hela 520 mm!

Den har en kapacitet på 24,5 liter vilket bör räcka för de allra flesta. I denna mikro ryms tallrikar på upp till 31,5 cm i diameter, vilket är än vad de flesta mikros rymmer.

En extra finess som sticker ut hos den här mikrovågsugnen är att den har en grillningsfunktion som kan grilla mat med en effekt på 1100 W.

Den har flera andra tillagningssätt därutöver, till exempel: varmluft, mikrovågor, eller en kombination av dessa samt grillfunktionen.

Det är lätt att rengöra den här mikrovågsugnen. Det går till och med att avlägsna den inre glasskivan för att enkelt kunna få den ordentligt ren.

Prismässigt sticker den såklart iväg jämfört med billigare modeller. Men det är inte en rättvis jämförelse med tanke på att detta är så mycket mer än bara en mikrovågsugn.

Allt sammantaget så är det här en mycket prisvärd och helt klart en av de bästa mikrovågsugnarna.

Sammanfattning:

Att ugnen är bra återspeglas även i recensionerna den fått på nätet. Om du har råd att lägga några hundralappar extra på att få en premiummikro med grill och varmluftsugn är det ingen tvekan om att Electrolux ugn är köpvärd!


Bäst Design: Severin Mikrovågsugn Retro

Anledningar att köpa:

 • Modern design
 • Grillfunktion
 • 5 inställningar att välja på
 • Upptiningsfunktion
 • Tystgående
Anledningar att inte köpa:

Den här mikrovågsugnen från Severin har en riktigt härlig retro-look, som på ett paradoxalt sätt för tankarna till en tid då mikron inte ens fanns i särskilt många hem. Den sticker ut med sin skarpa röda färg och är väldigt lekfull i sin design.

Den har en effekt på 700 W samt en grill med effekt på 900 W. Mikrovågsugnen är ca 450 mm bred och har en kapacitet på 20 liter.

Storleks- och effektmässigt är den ganska nära, kanske något under snittet för de flesta mikrovågsugnar.

Den har flera olika inställningar, är lätt att använda och rengöra. Det är en riktigt bra och funktionell mikro till ett helt klart överkomligt pris.

Att den dessutom har en grillfunktion gör den extra attraktiv och höjer dess värde ytterligare.

Sammanfattning:

Vill du ha en unik mikrovågsugn som dessutom är välfungerande, praktisk och lättskött, är det här ett bra alternativ.

Den klassiska designen fyller helt klart en värdefull stilistisk funktion i köket. Vi gillar den här starkt!


Bra Liten Mikro:Whirlpool MAX34FW

Anledningar att köpa:

 • Liten och lätt
 • Snabb upptiningsfunktion
 • Maten värms fort
Anledningar att inte köpa:

 • Luckan sitter ganska hårt

Den här mikrovågsugnen från Whirlpool är en ovanligt liten modell.

Den mäter endast 392 mm på bredden, vilket är klart mindre än de flesta andra mikros i standardformat. Detta ger ugnen en kapacitet på totalt 13 liter.

Den finns många fördelar med en så liten ugn, särskilt om du har begränsad plats där hemma i köket, eller om du till exempel vill kunna ta den med dig till sommarstället eller liknande.

Effekten på Whirlpools lilla mikrovågsugn är 700 watt, vilket är en ganska vanlig effektstorlek. Det duger utmärkt för de flesta vardagliga behov där en mikrovågsugn används.

En bra funktion med denna produkt är den så kallade Jet Defrost-funktionen. Det är ett automatiskt upptiningsprogram som ger en supersnabb upptining.

Den påstås kunna tina mat hela 7 gånger effektivare än vanliga system för upptining.

Whirlpool MAX34FW har många recensioner på nätet. Det märks att många kunder har köpt just den här produkten på grund av dessa storlek.

Omdömena är övervägande positiva och detta är uppenbarligen en liten, lättanvänd och praktiskt mikrovågsugn som klarar av att utföra allt du vanligtvis kan förvänta dig av en mikro.

Sammanfattning:

Vill du ha en liten och nätt mikro som värmer mat snabbt och effektivt är Whirlpools modell ett alldeles utmärkt val!


Hitta bästa mikrovågsugnen för dig

När mikrovågsugnen gjorde sitt intåg i det svenska hemmet var det som en revolution i våra vardagliga liv.

Allt blev plötsligt så mycket enklare och mycket tid kunde sparas i köket. Numera är det standard för varje hem att ha en mikro.

Men vad är viktigt att tänka på när man köper en ny? Här tipsar vi om några saker du bör titta på, i jakten på den bästa mikrovågsugnen för dig:

Effekt

När du ska köpa en ny mikrovågsugn bör du kolla vilken effekt den har. Vanligtvis rör de sig inom spannet 700-900 W. Ugnar med lägre effekt kommer ofta kräva mer tid för att göra samma jobb. Om det är viktigt att det går snabbt bör du därför välja en mikro inom den högre delen av spannet.

Stor eller liten mikrovågsugn

När du tittar på storlek bör du ha flera saker i åtanke:

 • Ugnens bredd – För att avgöra om den får plats där du vill ställa den.
 • Kapacitet – Ju fler liter den rymmer, desto större mängder mat kan du värma åt gången.
 • Tallrikskapacitet – Det är även avgörande hur stor tallriken är där inne. Vissa mindre mikrovågsugnar kan rymma många liter, men får ändå inte plats med dina största tallrikar. För att undvika irritation bör du kolla upp denna storlek innan.

Vårt bäst i test av mikrovågsugnar

I vårt bäst i test av mikrovågsugnar har vi inte bara förlitat oss på våra egna analyser och erfarenheter. Vi har även spenderat en hel del tid åt att göra research, för att se vad andra konsumenter och kockar tycker om respektive mikro. Vi har sedan implementerat deras omdömen med våra betygsättningar. På så sätt kan vi erbjuda dig som läsare en så bred och rättvis bild av varje mikrovågsugn som möjligt.

Vårt mål är att kunna guida dig till att hitta den bästa mikrovågsugnen för dig. Det har därför varit väldigt viktigt för oss att poängtera både de bra och dåliga aspekterna med varje mikro. Du kan således göra ett mer kalkylerat och välinformerat beslut när du köper en mikro.

I vårt bäst i test av mikrovågsugnar har vi framförallt fokuserat på:

  • Styrkan på maskinen/effekten
  • Designen
  • Funktioner
  • Ljudnivå
  • Användarvänlighet
  • Storleken
  • Priset

Det finns såklart fler variabler som spelar in när man ska köpa en mikro. Men de här kriterierna utgör basen för recensionerna i vårt bäst i test av mikrovågsugnar.