Kaffe-i-kopp

Termoskanna bäst i test 2024 – Topp 4 termoskannor

Bäst i test

Stelton-EM77

Stelton EM77

Bästa termoskannan på marknaden

Den har en stilren design, är sladdlös och håller värmen väldigt bra. Det automatiska vipplocket och skruvlocket är en bonus. Helt klart årets favorit!

Mer info i butik

Bästa termoskannan

Det är svårt att välja termoskanna. Inte för att det finns många termosar av låg kvalité, snarare tvärtom.

Det finns så många bra och snygga termoskannor att välja på att det blir svårt att välja bara en. Ett lyxproblem.

För att hjälpa dig på traven, så har vi recenserat och listat årets bästa termoskannor – för varje budget, storlek och designsmak.


Bästa termoskannan: Stelton EM77 termoskanna

Stelton-EM77

Anledningar att köpa:

 • Stilren och modern design
 • Sladdlös
 • Håller värmen bra
 • Portabel
 • Automatiskt vipplock och skruvlock inkl.
Anledningar att inte köpa:

 • Ganska dyr
 • Tål inte maskindisk

EM77 är en snygg termoskanna som blandat det moderna med det klassiska – och den gör det bra. Vilket den stora mängden positiva recensioner vittnar om.

Termosen är tillverkad av rostfritt stål och rymmer 0,5 liter. Den finns i större storlekar, men vi föredrar den här, lite mindre, varianten.

EM77 är sladdlös, vilket gör det smidigt att ta med sig termosen till bordet i vardagsrummet. Den fina designen gör att den blir perfekt när du har gäster på besök och inte vill att kaffet ska kallna.

Kannan är utrustad med ett automatiskt vipplock, men det följer även med ett skruvlock, vilket är bra om du ska resa med kannan.

Värt att notera är att EM77 inte kan maskindiskas. Du måste rengöra den för hand.

Steltons EM77 kostar lite mer än övriga. Den här lilla termoskannan kostar ungefär 499 kronor, medan den på 1,5 liter kostar runt 950 kronor.

För dig som bara vill ha en funktionell termoskanna så finns det billigare alternativ.

Men om du vill ha en snygg design, funktionalitet och hållbarhet – då är det här definitivt en av årets bästa termoskannor. Den tidlösa och stilrena designen gör den till en av våra absoluta favoriter.


Bästa budget termoskanna: Funktion termoskanna

Funktion-termoskanna-silver

Anledningar att köpa:

 • 1,5 liters kapacitet
 • Enkel att använda
 • Håller värmen bra
 • Smart tryckknapp
 • Billig
Anledningar att inte köpa:

 • Medioker design

Om du letar efter en billig termoskanna för kaffet, då är Funktions kanna helt klart en av de mest kostnadseffektiva.

Termosen är tillverkad av 18/8 rostfritt stål och rymmer 1,5 liter vatten.

Designen är inte mycket för världen. Den är inte ful, men heller inte speciellt snygg. Den ser ut som en vanlig standard-kanna.

Handtaget är stort och bekvämt att använda. Du behöver bara trycka på knappen med tummen för att öppna kannan och hälla upp en kopp kaffe. Riktigt smidigt.

Värmehållningen är bra och klart godkänd. Eftersom den är gjord av tillverkad av rostfritt stål och har så stor kapacitet, så kan den hålla kaffet varmt länge.

Den vinner inga priser för sin design. Men när det kommer till pris, kvalité och funktionalitet så är det helt klart en av de bästa termoskannorna. Du får väldigt mycket för pengarna!

Om du vill ha en stor och billig termoskanna – då rekommenderar vi den här varmt!


Bästa premium termoskanna: Stelton Danish Modern Emma

Stelton-Emma-termoskanna

Anledningar att köpa:

 • Elegant nordisk design
 • Finns i flera färger
 • Exceptionell värmehållning
 • Handtag av bokträ
Anledningar att inte köpa:

 • Övre prisklassen
 • Ganska långsam upphällning

Det råder ingen brist på snygga termoskannor. Stelton Danish Modern Emma sticker däremot ut från mängden med sin unika design.

Termosen har en svart matt färg och ett stiligt handtag av trä. Den känns väldigt nordisk med sina linjer och former.

Kannan finns också i mörkblå, soft sand, grå och svart blank. Men den svarta matta färgen är utan tvekan den snyggaste.

Termoskannan är inte bara vacker, men också otroligt effektiv. Den behåller värmen på ett strålande sätt.

Det enda som kan tolkas som negativt med kannan är att den häller ganska långsamt. Det tar några extrasekunder att fylla kaffekoppen jämfört med andra termoskannor i vårt test.

Men det behöver nödvändigtvis inte vara en dålig sak. En långsam upphällning ser finare och mer avslappnat ut. Vilket är varför många professionella servitörer och restauranger inte fyller glas och koppar i all hast.

Den långsamma upphällningen går hand-i-hand med den eleganta designen på kannan.

Vi gillar allt med den här termoskannan. Den presterar bra på alla tänkbara sätt. Designen är exceptionellt snygg och den är exceptionellt bra på att hålla värmen.

Termosen är i den övre prisklassen, men då får du också vad du betalar för.

Helt klart en av årets snyggaste och mest eleganta termoskannor!


Snygg termoskanna: Eva Solo Rise termoskanna

Eva-Solo-Rise

Anledningar att köpa:

 • Tidlös design
 • Dubbla väggar
 • Håller värmen bra
 • Bekväm att använda
Anledningar att inte köpa:

Eva solo har gjort några av tidernas bästa vattenkannor och termoskannor. Varav deras ”Rise”-modell är en av våra absoluta favoriter.

Den har dubbla väggar, en stilren och tidlös design och är superlätt att använda.

Tack vare de dubbla väggarna så håller termosen vattnet eller kaffet varmt väldigt länge.

Vid användning behöver du bara trycka på knappen för att öppna eller stänga locket. En smidighet som många andra termoskannor saknar.

Du kan även ta bort locket när du ska rengöra termosen.

Eva Solos Rise rymmer 1 liter vatten och kostar strax under 500 kronor. Vilket är ett bra pris för vad du får.

Om du vill ha en enkel, funktionell och stilren termoskanna som aldrig kommer gå ur tiden – då är det här ett mycket prisvärt alternativ.


Vilken termoskanna är bäst för dig

Kaffe-hälls-i-kaffekopp

När du ska köpa en termoskanna finns det ett par saker att tänka på. Både vad gäller storlek och design, men även rengöring och pris.

För att du inte ska spendera onödigt mycket pengar på termoskannan, så har vi listat allt du behöver tänka på inför köpet.

Stor eller liten termoskanna

Du har troligtvis redan bestämt vilken storlek du vill ha på termoskannan. Men det finns ett par saker du bör ha i åtanke – innan du köper termosen.

En stor termoskanna innebär såklart att du kan fylla den med mer vätska. Men kom ihåg att även den bästa termoskannan drar sig mot rumstemperatur förr eller senare.

Kom ihåg att en stor termoskanna som är fylld med varm vätska, oftast håller värmen längre än en termos med mindre mängd vätska. Ju mer vatten som finns i termosen, desto långsammare kommer den svalna och bli kall.

Man får heller inte glömma bort storleken på flaskan. En liten termoskanna kan vara smidig att förvara i köket eller på bordet. De tar upp minimalt med utrymme på bord och i lådor, medan en stor termoskanna kräver mer plats.

Värmebevaring

Det är svårt att avgöra hur bra termoskannans värmebevaring är utan att testa den.

Men, för att din varma eller kalla dryck ska behålla sin temperatur så länge som möjligt, så vill du ha en termoskanna med dubbel isolering.

Dubbel isolering betyder att termoskannan har två väggar och vakuumförsegling. Det gör att den behåller värmen eller kylan längre än en termoskanna som bara har en vägg.

Design

Termoskannor är gjorda för hemmiljön. Om du vill resa och bära med dig termosen utomhus, bör du istället köpa en termosmugg eller en vanlig termos.

Med det sagt, så är termoskannor oftast mycket snyggare än vanliga termosflaskor. Det finns otroligt snygga termoskannor att välja på.

Välj en termoskanna som passar ditt hem och ditt kök. Eftersom det finns så många fina termoskannor att välja på, så finns det definitivt en variant som passar ditt hems inredningsstil.

Om du letar efter modeinriktade och snygga termoskannor så rekommenderar vi att du tar en titt på termoskannor från Eva solo och Vao. De båda har oerhört läckra designer i sitt sortiment.

Typ av lock

Det finns olika typer av lockmekanismer. Vissa mer behändiga än andra.

Exempelvis finns det lock som du kan skruva av och på, lock som du pressar ner för att hälla upp kaffet och andra öppnas upp med bara en knapp.

De flesta lockmekanismerna fungerar bra, men vilken som passar dig bäst är subjektivt.

Locken som måste skruvas av och på ger oftast en bra och tajt slutning. Nackdelen är att du måste använda båda händerna för att öppna kannan.

Ett lock som endast har en knapp för att öppna kannan är smidigare att använda, men är inte alltid lika tajta som skruvlocken.

Det är också en fråga om rengöring. Lockmekanismer som du kan skruva loss är enklare att rengöra, medan de med knappt kan vara lite svårare att tvätta för hand.

Rengöra termoskanna

En del termoskannor kan rengöras i diskmaskinen, medan andra måste rengöras för hand.

Att kunna lägga in termosen i maskindisken är såklart det mest bekväma alternativet. Om du föredrar det, så bör du dubbelkolla att termoskannan du ska köpa verkligen tål maskindisk.

Problemet är att inte alla tillverkare skriver om deras termoskanna kan maskindiskas eller ej. Om de inte har skrivit något om det, så är sannolikheten stor att det inte går.

Anledningen till varför vissa termoskannor inte bör maskindiskas är för att vattnet kan hamna i termosens isolering. Vilket leder till att termosens isolering försämras och till slut bara blir en vanlig kanna.

Priset

En bra termoskanna kan kosta allt från 300 kronor upp mot 2000 kronor. Som du ser, så kan priserna skilja sig en hel del.

Vi ser inte alltid en korrelation mellan pris och kvalité i det här fallet, till skillnad från andra köksredskap.

Väldigt billiga termoskannor för runt 100-150 kronor kan ibland ha problem med läckage och de brukar inte vara speciellt snygga.

Men när du kommer upp i 300-400 kronor, så skiljer de sig sällan från dyrare modeller över 1000 kronor. Prisskillnaden är främst på grund av designen och märket på termosen.

Om vi tar Vao som exempel, så har de relativt billiga termoskannor som är både snygga och funktionella. Likaså Eva solo, som har några av marknadens snyggaste och bästa termoskannor.

Men så finns det märken som anses vara mer exklusiva och lite finare. Deras kvalité och design skiljer sig inte speciellt mycket från Vao och Eva Solo, som ibland kostar 1000-2000 kronor mindre.

Hur länge kan en termoskanna hålla värmen

Hur länge en termoskanna kan hålla värmen beror på flera faktorer:

 • Storleken på termosen
 • Typ av isolering
 • Hur ofta termoskannan öppnas

En stor termoskanna med mycket vätska håller värmen bättre än en termos som innehåller mindre vätska.

För varje gång du öppnar termosen så släpper du in kalluft, vilket gör att innehållet svalnat fortare.

I regel brukar en termoskanna kunna hålla värmen i 6 till 12 timmar. En annan viktig aspekt är huruvida termosen har dubbla väggar eller ej. En termos med dubbelisolering håller sig varm, eller kall, längre än en termoskanna med bara en vägg.

Kom ihåg att stänga locket på termosen noga. Om det finns en glipa eller liten öppning i locket, så kommer kalluft släppas in i kannan och kyla ner vattnet eller kaffet.

Se därför till att du köper en termoskanna med ett tätt slutet lock som inte släpper in luft.

Hur länge håller kaffe sig varmt i en termos

En vanlig termoskanna brukar kunna hålla kaffet varmt i 6 till 18 timmar.

För att termosen ska kunna hålla kaffet varmt i 12 till 18 timmar, så behöver den ha vacuumisolation och vara gjord av rostfritt stål.

Rostfritt stål håller nämligen värme bättre än exempelvis plast. Om du vill ha en termos som kan hålla kaffet varmt under långa perioder, så bör du därför köpa en termoskanna tillverkad av rostfritt stål och som har dubbla väggar.