Ugn

Bästa Ugnen 2022 – 5 Bäst i test Ugnar

Bäst i test

Siemens-HB672GBS1S

Siemens HB672GBS1S

Bästa ugnen på marknaden

Den har 8 olika ugnsfunktioner, bra säkerhet och en tydlig display. Vi gillar också att den är så tystgående och har en jämn och bra värmefördelning. Definitivt en av de mest prisvärda ugnarna på marknaden idag.

Tretti.se

Bästa ugnen

Vi skickade ut vår expertpanel för att granska de bästsäljande ugnarna på marknaden idag. De filtrerade ut de dåliga och listade de mest prisvärda modellerna.


Bäst i test: Siemens HB672GBS1S

Anledningar att köpa:

 • 8 ugnsfunktioner
 • Barnspärr
 • Många positiva recensioner
 • Tydlig display
 • Bra värmefördelning
 • Tystgående
Anledningar att inte köpa:

Den här otroligt väldesignade ugnen från Siemens har en ugnsvolym på 71 liter och har energiklass A+.

Den har hela 8 olika funktioner, till exempel: 4D-varmluft, varmluftsgrill, varmluft eco och pizzaläge. Temperaturen kan regleras från 30 upp till 300 grader Celsius.

Siemens ugn kommer med massor av riktigt praktiska finesser som du kommer att ha stor användning av. Den är till exempel självrengörande med hjälp av pyrolytisk teknik.

Den har en lucka som stängs mjukt och försiktigt med hjälp av SoftMove-systemet, så att du slipper höga smällar eller onödigt slitage när luckan smälls igen.

Dessutom kommer ugnen med flera bra säkerhetsdetaljer. Den har till exempel ett elektroniskt lås för luckan, en barnspärr och en funktion för säkerhetsavstängning.

Displayen på ugnen är väldigt tydlig och den har en digital klocka och tidmätare.

Siemens ugn har otroligt många recensioner från övervägande del nöjda kunder. Enkel installation, snygg design och många bra finesser är några av de positiva saker som folk nämner om ugnen.

Sammanfattning:

En väldigt populär ugn med riktigt bra funktioner, snygg design och en modern känsla. Definitivt en av de bästa ugnarna du kan välja just nu och därför också en given bäst i test-vinnare.

Den har en barnspärr, 8 olika ugnsfunktioner, en tydlig display, bra v ärmefördelning och är tystgående.

Du får väldigt mycket för pengarna – vilket mängden positiva recensioner vittnar om!


Väldigt populär: Bosch HBG672BS1

Anledningar att köpa:

 • Automatisk rengöringsfunktion
 • 10 förinställda program
 • Väldigt tyst
 • Snabb uppvärmning
 • Bra pizza-läge
 • Lucka med soft-close
 • Modern design
Anledningar att inte köpa:

Den här ugnen från Bosch är en mycket väldesignad och snygg ugn, perfekt för det moderna hemmet. Den har en ugnsvolym på 71 liter och är av energiklass A+.

Ugnen har en mängd smarta funktioner som är mycket användbara. En sådan är den automatiska självrengöringsfunktionen.

Den kallas för ActiveClean och gör det möjligt att med endast ett tryck på en knapp, förvandla fettansamlingar och matrester till aska. Detta kan du sedan enkelt torka ur med en trasa eller liknande.

Ugnen har hela 10 olika förinställda program så att du enkelt kan laga den rätt du vill i ugnen utan svårigheter.

Därutöver kan du justera hur du vill fördela varmluften i ugnen via den så kallade 4D-HotAir-funktionen.

Ugnen är en mycket rymlig och effektiv inbyggnadsugn som gör det enkelt att få till i princip vilken rätt som helst utan svårigheter.

Den har mängder av positiva omdömen på nätet och det råder ingen tvekan om att den lever upp till de förväntningar som konsumenterna har på en bra i ugn i dagens läge.

Sammanfattning:

Behöver du en snygg ugn med många smarta funktioner och finesser är den här Bosch-varianten ett klockrent val för dig!

Den stora mängden positiva recensioner ger en hint om hur bra den här ugnen är. Den här modellen får båda tummar upp och är varmt rekommenderad.


Bästa budgetval: Electrolux EKC6051BOW

Anledningar att köpa:

 • Bra spis- och ugnskombo
 • Lågt pris
 • Förvaringslåda för bakplåtar
 • Värms upp snabbt
 • Stor & rymlig
Anledningar att inte köpa:

Det här är en ugn- och spiskombination från Electrolux rymmer 72 liter och passar i stort sett alla hem.

Det är en relativt billig ugn som är hyfsat simpel men även har en del smarta funktioner.

Den har en spishäll med dubbelzon ovantill och går att installera i vanliga kök.

Den har en barnsäker ugnslucka, som dessutom är väldigt lätt att rengöra. Det går att ta av hela innerglaset för att enkelt diska eller torska av det och få det ordentligt rent.

På undersidan finns en rymlig förvaringslåda där du kan ha plåtar eller en mängd andra redskap till köket.

Kunder som beställt den här ugnen från Electrolux är i helhet väldigt nöjda, både med spis och ugn.

Det enda negativa som lyfts fram är att vissa anser den vara något högljudd.

Den är lätt att använda, blir snabbt varm och är framförallt väldigt prisvärd. En liknande produkt kostar ofta betydligt mer i butik och att genom köpa den på nätet kan du spara flera tusen!

Sammanfattning:

Vi gillar den här hyfsat simpla, men mycket effektiva spisen från Electrolux. Om du vill ha en prisvärd spis för ett modernt hem är det här helt klart ett alternativ att se över!

För dig som letar efter en spis inom budgetkategorin så är det här ett självklart val, om du vill få ut så mycket som möjligt för pengarna.


Billigast: Electrolux EOB100X

Anledningar att köpa:

 • Väldigt billig
 • Bra värmefördelning
 • Snygg design
Anledningar att inte köpa:

Den här snygga ugnen från Electrolux rymmer 72 liter och är perfekt för matlagning och bakning i familjehushåll.

Den har en mängd smarta finesser som gör den säker och tar din matlagning till nästa nivå.

Stålet på fronten har AntiFingerPrint-funktion, vilket gör att den inte blir nedkladdad med fula märken när du tar på den. Den är lätt att hålla glänsande ren.

Även ugnsluckan kan plockas ur för att du ska kunna rengöra den smidigt och lätt på djupet.

Ugnen kommer med en extra stor bakplåt, som sträcker sig utöver vad de flesta andra ugnar har. Det är en kul detalj och om du gillar att baka är detta något du sannolikt kommer att uppskatta!

Electrolux har byggt in ett så kallat UltraFanPlus-system som hjälper till att fördela värmen inne i ugnen på ett jämnt sätt. Det spelar ingen roll var du placerar plåten, då systemet själv reglerar värmen och ser till att den distribueras över hela ugnen.

Ugnen har flera smarta tillagningslägen, till exempel det underbara pizzaläget. Du kan enkelt få till en perfekt pizza i din ugn från Electrolux!

Även kunder som beställt denna ugn verkar nöjda. Den har många bra recensioner och det låga priset i samband med hur väl den fungerar lyfts fram som anledningar till varför den är så bra.

Den billigaste ugnen på vår lista, men den håller trots det en väldigt hög standard. Om du vill ha en ny snygg ugn som gör jobbet till ett billigt pris, då är det få som slår den här ugnen.

Sammanfattning:

Den billigaste ugnen på vår lista, men den håller trots det en väldigt hög standard. Om du vill ha en ny snygg ugn som gör jobbet till ett billigt pris, då är det få som slår den här ugnen.

Det är inte den bästa ugnen inom budgetkategorin, men helt klart ett bra alternativ till Electrolux:s andra modell EKC6051BOW.

Om du vill ha det absolut billigaste, utan att behöva kompensera med kvaliteten – då är det här ett kanonbra val.


Bra alternativ: Whirlpool W6 OM4 4PS1 P

Anledningar att köpa:

 • Automatisk rengöring
 • Stor och rymlig
 • Inbyggt smart stektermometer
 • Touchknappar
Anledningar att inte köpa:

 • Touchknapparna saknar ljus
 • Ganska högt ljud

Whirlpools ugn är en stor och rymlig ugn på hela 73 liter. Den är en modern ugn med läckert utseende och en mängd olika funktioner som främjar både matlagningen och ugnens användarvänlighet.

Du kan välja mellan att laga upp till 3 eller 4 olika rätter eller plåtar samtidigt i ugnen. Det är ett energieffektivt sätt att maximera ugnens funktion.

Genom det smarta och påkostade varmluftssystemet fördelas värmen runt om i hela ugnen så att alla nivåer tillagas lika väl.

Som många andra bra nyare ugnar har Whirlpools modell ett Pyro-program för enkel rengöring. Det bränner bort de matrester som fastnat och du kan därefter enkelt torka ur askan som lämnats kvar.

En ganska unik och mycket användbar finess på denna ugn är den stektermometer som följer med. Med hjälp av den kan du enkelt få en signal när maten har uppnått rätt temperatur och ugnen kan dessutom stänga av sig själv efter det.

De kunder som köpt Whirlpools ugn är överlag väldigt nöjda vilket syns i de recensioner som finns.

Touchknapparna på displayen och alla de extrafunktioner som ugnen bär med sig är några av de fördelar som folk uppskattar med denna produkt.

Sammanfattning:

Vill du ha en riktigt läckert designad smart ugn, anpassad för den moderna matlagningsentusiasten, är Whirlpools ugn ett fantastiskt val!


Hitta bästa ugnen för dig

Ugnar kan se ut och fungera på många olika sätt. Det finns några saker du bör tänka på när du ska köpa och installera en ny ugn i ditt hem. Här är vår korta guide för hur du hittar den bästa ugnen för dig:

Håll koll på måtten

Ska du köpa en inbyggnadsugn måste du säkerställa att måtten är anpassade för ditt kök. De flesta ugnar följer ett visst standardmått, men det kan variera lite grann mellan olika märken. Kolla alltid noga om ugnen kommer att passa innan du beställer den!

Vill du ha separat ugn och spis eller en kombination?

Det finns ugnar med tillhörande spis, samt ugnar som är helt separata enheter. Det är viktigt att du tänker igenom vilken sort du vill ha innan du börjar titta på vilken modell du ska köpa. Ska du ha separata enheter måste du givetvis ha större utrymme för att få plats även med spisen. Mindre utrymmen lämpar sig oftast bättre att ha en spis- och ugnskombination.

Energiklasser

Ugnar kommer i olika energiklasser som avslöjar hur mycket el de kommer att dra. Detta är värt att ta hänsyn till i ditt övervägande.

Ugnar kräver överlag ganska mycket energi och hittar du en ugn som har åtminstone energiklass A eller A+ är det helt klart godkänt.

Funktioner och finesser

Många ugnar har flera smarta och praktiska finesser. De kan till exempel ha:

 • Varmluftsfördelning
 • Pyrolysprogram för automatisk rengöring
 • Timer med automatisk avstängning
 • Olika bak- och matlagningsprogram
 • Stektermometer

I regel brukare lite dyrare moderna ugnar ha fler avancerade funktioner. Många av dem är väldigt användbara, medan andra kanske inte är jättenödvändiga just för dig. Ställ funktionaliteten i förhållande till din budget och tänk igenom vilka funktioner du vill ha på din ugn.