Vinflaska

Bästa Vinkylen 2020 – 4 Bäst i test Vinkylar

Bäst i test

Caso CS630
Finns hos Bagaren och kocken
Se pris
Bäst för mycket utrymme

Bosch KSW 38940
Finns hos Tretti.se
Se pris
Bästa mediumstora

Caso Winesafe 75
Finns hos Kitchentime
Se pris

Bästa vinkylen

Tiderna då det bara var vinentusiaster som hade vinkylar är passé. Numera finns det vinkylar av olika sort i var och vartannat hem. Det innebär att utbudet och antal modeller att välja på är bredare än aldrig förr.

Vi gav oss ut i djungeln av vinkylar för att se vilka modeller som är mest prisvärda idag.


Bäst i test vinkyl: Caso CS630

 • Elegant LED-belysning
 • Låg ljudnivå
 • Billigast

Caso CS630 är perfekt för den som inte har så många flaskor att förvara. Den är också lämplig för den som inte vill spendera alltför mycket pengar på en vinkyl. Den har två temperaturzoner som kan ställas in på 7°C – 18°C respektive 10°C – 18°C.

Med sina trähyllor, snygga design och låga ljudnivå skulle vi vilja säga att detta är en pärla vad gäller både utseende och funktionalitet.

Du kan fylla den med upp till 21 flaskor, men tar trots det upp överraskande lite plats. Den blåa LED-belysningen ger ett väldigt elegant och smakfullt intryck som vi uppskattade väldigt mycket.

En av våra favoritsaker med den här vinkylen är de två kylzonerna. Temperaturerna är väldigt stabila och precisa.
Sammanfattning:

Det här är en av våra absoluta favoriter, trots att det är den billigaste på listan. Den är framförallt otroligt snygg, men har också en väldigt tillfredsställande och pålitlig funktionalitet. De två temperaturzonerna fungerar utmärkt. LED-belysningen ger ett stilrent och propert intryck. Ljudnivån är väldigt låg och kommer inte ens i närheten av att störa. Definitivt ett kap till det här priset!

Finns hos:


Bäst för mycket utrymme: Bosch KSW 38940

 • Snygg och stilen
 • Rymmer 197 flaskor
 • Två temperaturzoner

Den här modellen är väldigt uppskattad av svenskar kockar. Den får nästan genomgående bra omdömen från användare.

Det är en av de större vinkylarna som går att få, och rymmer hela 197 flaskor. Den har 6 trähyllor, 2 temperaturzoner och kan ställas in på temperaturer mellan +5°C till +22°C. Kylfläkten ser till att luften cirkulerar jämnt i hela skåpet.

Skåpet kan också låsas. Den invändiga belysning kan tändas manuellt och glaset i dörrarna har ett effektivt UV-skydd.

Ett problem med Bosch är att de har väldigt dyra reparationer. Om man har oturen att något går sönder, så kan det i slutändan bli ganska kostsamt. En annan sak som är lite tråkig är att man ska kunna ha olika värme i kylen, det vill säga lite varmare uppe och lite kyligare där nere. Eftersom exempelvis champagne och vin bör lagras i olika temperaturer. Den funktionen fungerar inte fullt så bra, utan det är bäst att ha en och samma temperatur i hela vinkylen.

Sammanfattning:

Allt-som-allt är det en snygg, rymlig och populär vinkyl. Den är lite dyrare än vad vi hade önskat, men om den är inom din budget så är det helt klart ett bra val. Den är även tystgående och håller den temperatur som man har ställt in. Helt klart ett bra val om du vill ha mycket utrymme och en stilren vinkyl.

Finns hos:


Väldigt hög kvalitet: Vestfrost W 38

 • Håller temperaturer bra
 • Låg ljudnivå
 • Snygg skandinavisk design

Danska Vestfrost har här utformat en vinkyl med två avdelningar och två dörrar. Även denna lämpar sig för den något mindre vinsamlingen. Kylen rymmer 38 flaskor och har två kylzoner som var och en kan ställas in mellan +5°C till +18°C.

Den kan användas både fristående och monteras in under en bänkskiva. Hyllorna är gjorda av snyggt ljust trä. Dörrarna har tonat glas som försetts med skydd mot UV-strålning.

Kylen är bra isolerad och håller en låg ljudnivå. Den är även enkel att använda, allt du behöver göra är att plugga i den och sätta på önskad temperatur. Utseendemässigt är den ganska standard och får inga större stilpoäng, även om den givetvis ser bra ut. Den enda nackdelen med kylen är att den inte har ett lås.

Sammanfattning:

Ett bra val för dig som vill ha en vinkyl under baren, eller bara inte vill ta upp så mycket plats i källaren eller köket. Ljudnivån är väldigt låg och den rymmer 38 flaskor. Man har valt en blyg skandinavisk design med snygga trähyllor. Definitivt en av de bättre vinkylarna på marknaden idag, vilket också har resulterat i väldigt många positiva recensioner.

Finns hos:


Bästa mediumstora: Caso Winesafe 75

 • Prisvärd
 • Väldigt tystgående
 • Kraftigt isolerat glas med UV-skydd

Caso Winesafe 75 är ett stort skåp som kostar mindre än många andra i samma storlek. Den rymmer 75 flaskor som kan fördelas på de fyra trähyllorna. Temperaturen kan ställas in mellan 5 – 20 °C.

Det här skåpet ska inte byggas in, utan det är utformat för att vara helt fristående och behöver ha cirkulerande luft längs sidorna. Den har också bara en temperaturzon, vilket är lite av en besvikelse – men också förståeligt, med tanke på storleken och designen.

Sammanfattning:

I det hela är detta en vinkyl med högstående kvalitet. Den är pålitlig och tystare än de flesta andra på marknaden. Om du kan ha överseende med att den bara har en temperaturzon, så är det definitivt en vinnare och en av de mest prisvärda av den storleken. De flesta andra vinkylarna i den här storleken kostar ett par tusenlappar mer. Helt klart en av de mest prisvärda vinkylarna på marknaden idag.

Finns hos:


Hitta bästa vinkylen för dig

Det råder inga tvivel om att en vinkyl är det bästa sättet att förvara sina drycker i. Ja, förutom en kall källare med trädörrar som gnisslar när man öppnar dem, då. Men långt ifrån alla har en sådan.

Det kluriga är att hitta en vinkyl som passar dig. Det finns nämligen en hel uppsjö av modeller att välja på, och när man lägger så mycket pengar på något – så vill man givetvis att det ska bli bra.

Vår vinexpert har snickrat ihop en enkel guide för hur du hittar den bästa vinkylen för dig.

Vilken typ av vinkyl behöver du

Det finns fyra olika typer av vinkylar. Det första steget är att avgöra vilken typ du du vill ha.

Fristående – Precis som namnet avslöjar, det är en kyl som står helt på egen hand, utan några omgivande skåp eller hyllor.

Integrerad – Inbyggd bland andra skåp, precis som en ugn eller diskmaskin. Vanligtvis integrerar man vinkylen i en liten hemmabar eller liknande.

Bordskyl – Det här är mindre modeller som kan placeras på bänkar och bord. Ett smidigt alternativ för dig som inte har så mycket utrymme där hemma, eller som inte har så många flaskor att förvara.

Storleken är essentiell

Det må låta som ett billig vuxenskämt, men det är inte det. Storleken har stor betydelse när det kommer till vinkylar.

 • Hur många flaskor vill du förvara i kylen
 • Vart ska kylen stå

Har du 5 flaskor rött vin som ska kylas ner och förvaras, eller vill du att hela din kollektion ska stå i kylen? Du vill gärna inte köpa en kyl för 21 flaskor, för att sedan inse att du brukar få 4-5 exklusiva flaskor varje födelsedag. Kombinera det med din nuvarande samling och du har växt ur kylen på ett år.

Vinkylen ska också stå någonstans. Det är lätt hänt att man stirrar sig blind på antalet flaskor som rymmer i kylen, vilka LED-lampor den har och hur bra temperaturzonerna är. Men, vinkylen ska också placeras i ditt hem – och dessutom passa in i omgivningen. Innan du köper en vinkyl måste du mäta upp ytan där den ska stå och avgöra hur stor kylen får vara.

Hur många temperaturzoner behöver du

Vitt vin, rött vin och champagne lagras för det mesta i olika temperaturer. Om du planerar att lagra enbart rött vin i kylen finns ingen egentlig anledning att investera i en kyl med flera temperaturzoner.

Är du en av dem som vill lagra flera olika typer av vin i kylen, då kan det vara bra att skaffa en vinkyl med två stabila temperaturzoner. Exempelvis vår bäst i test-vinnare Caso CS630 har två utmärkta kylzoner som håller valda temperaturer väldigt strikt.

Skydda ditt vin

Det finns två sätt att skydda ditt vin på, varav ett av skydden är vital – annars förstörs vinet.

Det första skyddet är att inget solljus får tränga in i vinkylen. Inget. Vanligtvis är vinkylarnas dörrar extra kraftiga och har UV-skydd i glaset. Det är heller inte att rekommendera ljus inne i kylen, men svagare LED-lampor fungerar bra.

Det andra skyddet är givetvis låset. Det är inget måste, men kan vara bra för att skydda mot tjuvar och småbarn som lyckats öppna upp dörrarna. Om det sistnämnda är din oro, så finns det busenkla sätt att låsa kylen utan att använda ett traditionellt lås. Du kan använda allt från klämmor till bälten, för att hindra barn från att öppna skåpet.

Ljudnivån kan förstöra allt

Nuförtiden är de flesta vinkylarna oerhört bra isolerade. Men det finns ett par modeller vars ljudnivå är så hög att man undrar hur de ens lyckades få produkten genom prototypsfasen.

Vissa kylar för mer väsen än andra. Om du är mån om att kylen ska göra så lite ljud från sig som möjligt, är det rekommenderat att läsa så många tester och recensioner som möjligt. I vårt bäst-i-test har vi lagt stor vikt på just ljudet. Ju lägre, desto bättre.

Vanliga extra-funktioner

Det finns en handfull extra-funktioner som inte bara kan förbättra vinet och smakupplevelsen, men som också kan höja priset en aning.

För en del vinentusiaster kan det vara av högsta betydelse, emedan det är onödigt för andra.

Några vanliga funktioner är:

Fuktighetskontroll

Du kan på egen hand bestämma hur fuktigt det ska vara i kylen.

Luftfilter

Ett filter som filtrerar eventuella lukter som kan komma in från omgivningen. Det hjälper också till att filtrera bort dammpartiklar, så att kylen hela tiden är ren, fräsch och luktfri.

Antivibrationssystem

Vibrationer, stora som små, kan förändra vinets kvalitet. Om kylen har vibrerat under en längre tid, så kan det påverka vinets smaker, lukt och till och med färg. Ett antivibrationssystem ser till så att det är minimalt med vibrationer i kylen, om ens något.

Belysning

LED-belysning har blivit en standard nuförtiden, så det kan inte ses som en extrafunktion längre. Men LED-lamporna stärker intrycket av kylen och kan ge den en elegans och stil den annars inte skulle ha haft. Välj därför med omsorg.

Justerbara hyllor

Förvarar du ovanligt stora flaskor, exempelvis champagne? Då kan det vara värt att köpa en vinkyl där du kan justera hyllorna så att du får plats med alla typer av flaskor du har i din ägo.

Tester av vinkylar

Det är superviktigt att du läser recensioner och tester, likt du gör nu, när du ska investera i en vinkyl. Du vill höra vad konsumenter som äger produkter har att säga. Är temperaturzonerna bra? Låter kylen mycket? Är det för fuktigt?

I vår guide så har vi inte bara förlitat oss på våra egna resultat, vi har även ägnat stor tid åt research. Det innebär att vi har läst andra människors tester och recensioner, tittat på videoklipp och läst på forum, för att se vad andra tycker.

På så sätt kan vi ge dig en så rättvis och ärlig bild av respektive modell. Det innebär också att du slipper ägna tid åt att göra research för att se vad folk tycker, eftersom vi redan gjort jobbet åt dig och sammanfattat allt här i den här guiden.

Vårt bäst i test av vinkylar

Det är många saker man måste hålla koll på när man köper en vinkyl. Just därför är det viktigt att vi ger dig en så rättvis och djupgående bedömning av respektive vinkyl åt dig. Allt det bra och allt det dåliga. Utöver våra egna analyser, har vi därför också ägnat mycket tid åt att se vad andra experter och konsumenter tycker om varje vinkyl.

Vi har spenderat många timmar åt att läsa recensioner, bäst i test, foruminlägg och titta på videos – för att se vad den allmäna uppfattningen och erfarenheten är för varje produkt. Vi har sedan tagit med dessa recensioner när vi kalkylerat slutresultatet i vårt bäst-i-test.

Den här processen har vi utformat för att minska risken att du köper något du senare blir missnöjd med och öka chansen för att du hittar den bästa vinkylen för dig. Vårt mål är att guida dig till att ta ett beslut som du känner dig bekväm med – och senare blir nöjd med.

I vårt bäst i test av vinkylar har vi främst fokuserat på:

 • Materialet/kvaliteten
 • Ljudnivån
 • Ljus/lampor
 • Designen
 • Storleken
 • Funktioner
 • Temperaturfördelning
 • Priset

Det är mycket att tänka på och många variabler som avgör om en vinkyl är bra eller ej. Efter många, många timmar av studerande så är vi nöjda med att presentera vårt stora bäst i test av vinkylar. Vi hoppas att den hjälper dig att hitta den bästa vinkylen för dig och dina behov.


Läs också: