Bästa frukostbrickan 2023 – 6 Brickor för frukost på sängen

I den här guiden hjälper vi dig att hitta den bästa frukostbrickan för dig. Du hittar 7 olika frukostbrickor för varje stil, budget och funktionalitet.

Att kunna överraska din partner med en smarrig frukost på sängen, eller laga lite frukost och återgå till sängen för att äta och surfa på mobilen – det är få förunnat.

Få saker är så skönt som att inleda dagen med en hälsosam och avkopplande frukost på sängen.

Bästa frukostbrickan

För att du ska få maximalt med avkoppling och minimalt med spill i sängen, så har vi letat upp de allra bästa frukostborden på marknaden idag.

Här är en snabbtitt på de modeller vi gillade mest.


Andersen Furniture Bricka


En riktigt snygg och stilren bricka med Skandinavisk design, som går att få i fyra olika storlekar.

Den är gjord i kvalitativt ekträ, vilket står i härlig kontrast till den svarta botten. Det framhäver de naturliga och träiga detaljer.

Riktigt fin och dessutom en av de populäraste brickorna just nu.


Skagerak Fionia Teakbricka


Bord och bricka i ett. Du kan enkelt fälla ihop och fälla ut benen, baserat på hur du vill ha bricka/bordet för tillfället.

Perfekt att kunna ha bordsbenen mellan dina ben i sängen på morgonen. Om ni är två så kan ni göra om den till en bricka och låta den ligga i mitten av sängen.

En tjusig och enkel bricka gjord i ek. Vi gillar den starkt!

Du kan behöva skruva benen lite hårdare, då de tenderar att bli lösa om man inte skruvar tillräckligt hårt.

Helt klart en av de mest flexibla frukostbrickorna.


Eva Solo Nordic kitchen Serveringsbricka


Eva Solo är ett av våra favoritmärken när det kommer till design. De har verkligen god smak både vad gäller utseende och funktionalitet.

Den här läcka designen består av ekträ i botten och en svart ram runtom brickan.

På sidorna har du två handtag, vilket gör det lättare att ta brickan från kök till sovrum för att överraska din andra hälft.

Den här serveringsbrickan fungerar precis lika bra som frukostbricka i sängen, som en fin detalj när du har gäster över på middag.

Den moderna och fräscha designen gör att den fungerar precis överallt.


Dorre Fabia frukostbricka


Ett fälltbalt frukostbord gjort i Akacia trä. Perfekt för att servera på sängen eller i soffan.

När du inte vill ha benen mer och endast vill ha en bricka, så fäller du enkelt ihop benen.

Bordet är mörkare än vad det ser ut att vara på produktbilder – vilket vi faktiskt gillade mer. Den mörka, släta ytan ger brickan ett exklusivt och stilrent intryck.

Runt brickan har du höga kanter, så att det blir svårare att välta saker eller råka spilla något. Skulle du råka spilla något så slipper du en massa spill i sängen.

Den här frukostbrickan är dessutom förvånansvärt billig. Definitivt en av våra absoluta favoriter.


Pimpernel Strawberry Thief


En unik bricka med vackra mönster föreställande fåglar, blommor och växter.

Den finns i tre olika färger: röd, brun och blå.

Den har ett handtag på vardera sida och du kan tvätta den i diskmaskinen.

Ett sant konstverk med mer färg och detaljer än de andra frukostbrickorna vi listat.

Priset är mycket lägre än vi hade förväntat oss, vi trodde att den skulle kosta det dubbla, om inte tre gånger så mycket.


Normann Copenhagen Salon Tray


En av de trendigaste och mest modemedvetna brickorna vi hittat. Den runda formen med svaga kanter och ljusa botten med små hål i, gör den till ett bra val i det moderna hemmet.

Den fungerar perfekt för frukost på sängen, men också vinkvällen eller när du har gäster över på middag.


Hitta bästa frukostbrickan för dig

Att köpa en frukostbricka är okomplicerat och enkelt. Men att hitta den bästa frukostbrickan för dig, kräver ändå att du har lite eftertanke.

Här är ett par snabba saker att tänka på innan du slår till på en frukostbricka.

Stor eller liten frukostbricka

Äter du en stor frukost innehållande flera skålar, tallrikar, glas och koppar? Se då till att du köper en lite större modell och inte en liten frukostbricka bara för att den ser gullig ut.

Det finns en stor variation av storlekar bland frukostbrickor. I vårt bäst i test här ovanför så har vi listat både små och stora brickor.

Välj ett bra material

De flesta är överens om att trä är det absolut finaste och enklaste att sköta om. De kan behöva oljas in ibland, men överlag är de väldigt enkla att rengöra.

På morgonen kan det också vara skönt att ha ett naturligt träslag som bord, istället för något tungt eller plastigt.

Träbrickorna brukar också vara väldigt tåliga och hållbara, så de kan hålla i många, många år framöver – även om du spillt på dem ett par gånger.

Handtag

En frukostbricka med handtag kommer definitivt underlätta hanteringen från kök till sovrum. Det är ingen nödvändighet, men helt klart bekvämare än utan.

Fällbara ben

Vi har listat ett par frukostbrickor med fällbara ben i vårt bäst i test. Det är otroligt skönt att kunna fälla ut benen och ha dem på sidorna av dina höfter, så att du får ett litet bord i sängen.

När du inte längre behöver benen, så kan du enkelt fälla ihop dem. Perfekt om du vill ställa undan brickan någonstans, eller om du vill ha brickan bredvid dig i sängen.

Fällbara ben är heller ingen nödvändighet, men definitivt en lyx som många uppskattar på morgonen.

Vikten på brickan

Det gäller att hitta en balans, du vill inte brickan ska vara för lätt – men heller inte tung.

Om den är för lätt, så kan det vara enkelt att den flyttar på sig om du rör dig i sängen. Du vill gärna inte spilla ut kaffekoppen i sängen.Om den är för tung så blir det jobbigt att bära den till sovrummet och att ha den i knät i sängen.