Det finns inte så många svenska sidor som är speciellt inriktade på kockar. Det finns en uppsjö av webbplatser om köksredskap och olika recept, men expertisen lyser med sin frånvaro.

När den insikten tog vid, så uppstod även det här projektet: Kockhuset.

En kunskapsportal för kockar.

Med hjälp av guider, tester, tips och råd så vill vi dela med oss av all vår erfarenhet och kunskap som vi samlat på oss genom årens lopp. Men framförallt, vill vi dela vår passion för detta underbara hantverk och konstform.

Redan som barn insåg flera av oss här på Kockhuset, att det är något speciellt med matlagning och bakning. Köket och maten hade en magnetisk dragning som inte gick att beskriva i ord, utan man bara hamnade där. Med kladdiga fingrar, smutsig tröja och mjöl över hela golvet.

Innan jag började skriva den här presentationen så frågade jag varje skribent på Kockhuset hur de ser på sin tillvaro, matlagning och livet som kock. Varenda en menade på att det är deras kall och mening i livet. Det är vad som binder oss samman.

Det är vårt kall.

Kockhuset som kunskapsportal

Grundidén med Kockhuset är att erfarna och kunniga kockar ska dela med sig av sin kunskap. Allra främst när det kommer till köp av köksutrustning. I form av köpguider, tester och studier så vill vi hjälpa konsumenter att lyckas hitta den produkt och modell som passar dem bäst.

I och med den tidsålder vi lever i, där det mesta går att få tag på via Internet – gärna till ett billigare pris än i affären – så föredrar de flesta att beställa hem sina köksredskap. Fördelarna är många, men en nackdel är att man inte kan prova eller känna på produkten innan man köper den. Det blir lite som att köpa grisen i säcken. Men bara nästan.

Det är där vi kommer in. Med hjälp av våra experter så försöker vi att hitta den bästa produkten inom varje kategori. Ibland har våra skribenter själva testat produkten, men många gånger har vi gjort en sammanställning av en mängd olika recensioner och tester som är gjorda av andra konsumenter. Istället för att du ska behöva hoppa mellan olika sidor för att hitta recensioner på en specifik produkt, så har vi samlat alla resultat i en kort och ärlig recension.

Om du skulle vilja komma i kontakt med oss så kan du skriva till kontakt (snabelA) kockhuset.se. Vi återkopplar dig så snart vi kan