Kockhuset

Kockar-i-köket

Historia

Kockhuset.se är en digital publikation som grundades av Olov Söderström år 2018.

Kockhuset som plattform har alltid haft en och samma vision: att knyta samman Sveriges alla kockar. Från glada amatörer till professionella kockar, genom vår gemensamma passion för mat och matlagning.

Under årens lopp har Kockhuset växt stadigt och lockar idag över 60 000 besökare per månad. I takt med att besökarantalet har ökat, så har även vår redaktionella avdelning blivit större. Vilket har resulterat i fler perspektiv, en bredare kunskapsbas, högre kvalitetsstandard och ett starkare varumärke.

Idag är Kockhuset en av Sveriges ledande digitala publikationer inom matlagning – vilket reflekteras i vårt bibliotek. Genom fortsatt förtroende från våra lojala läsare och en stark tro på vår vision, så blickar vi alltid framåt.


Redaktionell filosofi

Sedan Kockhusets grundande år 2018, har vi följt konsekventa redaktionella principer och en tydlig filosofi. Det har hjälpt oss att utveckla vår kvalitetssäkring och publikationens höga standard.

Kockhuset-orange-logga

Objektivitet

Redaktionell objektivitet utgör kärnan för Kockhusets värderingar. Därför signeras aldrig våra artiklar med skribentens namn. Varje publicering följer Kockhusets röst, personlighet och värderingar. Det gör att publikationen kan stå för, och representera, allt som publiceras.

Vad som publiceras på plattformen är viktigare än den individuella journalistens identitet. Varje skribent ställer sig bakom Kockhuset som organisation och kollektiv. Allt under ett och samma namn, för optimal objektivitet, integritet och pålitlighet.

Kvalitet över kvantitet

Varje alster som publiceras har inte bara flera års erfarenhet i ryggen, men även otaliga timmars research. Innan publicering granskas alla texter noggrant för att säkerställa att de uppfyller Kockhusets etiska och kvalitativa standarder.


Värderingar

Kockhusets värderingar återspeglas tydligt över hela plattformen. Det är en grupp värderingar och principer som stärker både vår vision och påverkan på världen.

Självständighet

Kockhuset är en självständig publikation som inte är bunden till någon tredje part. Vi värnar om frihet och opartiskhet, och vi låter ingen extern källa påverka våra bedömningar, ställningstaganden eller åsikter.

Tillverkare och företag har ingen påverkan i våra tester och recensioner. Du kan se exempel på tester här:

Inkluderande

Kockhuset är en plattform för alla som är intresserade av, eller nyfikna på, matlagning – oavsett erfarenhet eller bakgrund. Vi strävar efter att göra information tillgänglig och lättsmält för alla.

Innovation

Kockhuset står för ett fritt och öppet tänkande. Nya koncept, perspektiv, erfarenheter och åsikter är alltid välkomna. Både från läsare och inom vår redaktion. Innovation kommer från fritt tänkande och öppenhet. Vi främjar nyskapande och öppen kommunikation.

Standard

Vi strävar alltid efter att bli bättre och höja vår standard. I allt vi gör. Det finns inget tak för hur bra något kan bli och det finns alltid något som kan förbättras. Varje dag, steg för steg, arbetar vi för att utvecklas framåt.


Vårt syfte

Den ursprungliga idén och visionen för Kockhuset är att skapa en kunskapsportal och en samlingsplats för människor med intresse för matlagning. En central plats där all Sveriges kockar kan träffas och dela tips, erfarenheter och åsikter.

Den idén är beständig och ligger till grund för Kockhusets syfte.

Vi ämnar erbjuda våra läsare information som hjälper, inspirerar och motiverar till att bli en bättre kock. Vare sig det är någon som precis lärt sig laga mat, eller som jobbat som kock i flera år.

Information ska vara lättillgänglig för alla. Med hjälp av vår portal och vårt nyhetsbrev, kan man skrapa på ytan för att lära sig det mest fundamentala – men även fördjupa sig inom olika områden.

I dagens informationsålder finns det mycket information att tillgå, men det kan vara svårt att hitta tillförlitliga källor. Kockhuset strävar efter att vara en pålitlig källa för allt som rör matlagning. Vi vill samla all information, skriven av de bästa experterna, på en och samma plats.


Kontakta oss

Våra läsares feedback och insikter är en viktig del av vår utveckling och förbättring.

Vi välkomnar alltid våra läsares åsikter och perspektiv för att förbättra vår webbplats. Om du vill komma i kontakt med oss kan du göra det via e-post, sociala medier och vanlig post.

Besök vår kontaktsida för mer information om hur du kan nå oss.