Frys

Bästa Frysen 2022 – 5 Bäst i test Frysar

Bästa frysen

Vår expertpanel gav sig ut på jakt efter de bästa frysarna för i år. De har tittat på de mest prisvärda produkterna inom varje kategori: boxar, integrerade och fristående. Stora som små.

Här är en snabbtitt på årets bäst i test-resultat.

 • Bäst i test: Siemens GS36NAI3P
 • Bäst frysboxen: Electrolux EC3131AOW
 • Bästa integrerade frysen: Bosch GIN81AE30
 • Bästa stora frysen: Bauknecht GKN ECO 18
 • Bästa budgetval: Electrolux EUF2207AOW

Bäst i test: Siemens GS36NAI3P

 • Snygg design
 • Bra isbehållare
 • Låg energiförbrukning

Siemens frys är en stående frys med många separata fack att förvara maten i. Den har en höjd på 186 centimeter och en kapacitet på 242 liter. Den är dessutom effektiv och kan frysa in 20 kg mat per dygn.

Vi gillar den stilrena designen med en front färgad i rostfritt stål. Har du även ett kylskåp i samma stil blir denna frys ett klockrent komplement. Inuti har den väl tilltagna fack så att du får plats med många stora matvaror: hela kalkoner, köttboxar eller liknande är inga problem att förvara här.

En kul funktion som vi uppskattar är att den har en enkel men välfungerande isbehållare, så att du kan säkerställa att du alltid har is tillgängligt vid behov.

Siemens frys har mycket fina omdömen på internet och kunder som köpt den uppskattar dess snygga utseende och att den är väldigt praktisk och välfungerande. Den tycks göra vad den lovar. Dessutom är den väldigt energisnål, vilket definitivt är ett stort plus!

Sammanfattning:

Andra smarta funktioner innefattar LED-belysning inuti för enkel överblick över maten, anti-fingerprint på den snygga glansiga ytan och en låg ljudnivå. Om du gillar den här stilen och vill ha en fristående hög frys med många rymliga fack, är detta ett klockrent val för dig!


Bästa Frysboxen: Electrolux EC3131AOW

 • Rymlig
 • Lätt att använda
 • Snabb infrysning

Den här frysboxen från Electrolux är perfekt om du behöver en rymlig och bred frysbox som står lågt placerad. Den kan frysa in hela 292 liter och har flera separata fack för enkel sortering.

Frysboxen kommer med den smarta TempAlert-funktionen vilken hjälper till att meddela om temperaturen går upp mer än den borde. På så sätt slipper du oroa dig för att maten skulle bli förstörd, om luckan inte är ordentligt stängd eller något annat problem uppstått.

Utöver det har frysen dessutom en så kallad FastFreeze, vilken snabbt och enkelt sänker temperaturen i boxen och fryser in maten på nolltid. Tack vare att infrysningen går snabbare, bevaras matens kvalitet bättre, och smaken bibehålls i större utsträckning.

Electrolux EC3131AOW har många positiva omdömen på nätet och många nöjda kunder talar gott om produkten. Många påpekar att den är väldigt tyst, enkel att använda och att den är väldigt praktisk.

Sammanfattning:

Vi gillar framför allt rymligheten och enkelheten att använda den här kylen. Är ni många i hushållet, eller till exempel sysslar med jakt, svamp- och bärplockning eller dylikt och har mycket att frysa in, är denna frys ett riktigt bra komplement till den vanliga kyl- och frysen i hemmet. Vi rekommenderar frysboxen varmt, om du vill hålla maten kall!


Bästa integrerade frysen: Bosch GIN81AE30

 • Integrerad frys som kan matcha inredningen i hemmet
 • Rymlig med bra förvaringslådor
 • Bra avfrostningsfunktion

Den här frysen från Bosch är en integrerad variant. Det innebär att du köper den utan en frontplåt, för att sedan montera dit en kökslucka. Detta är ett alternativ för dig som verkligen vill matcha inredningen i rummet, in i minsta detalj. Det kräver lite arbete, men resultatet blir helt fantastiskt! Den passar dessutom till IKEA Metod högskåp, vilket är ett smart sätt att bygga in och integrera dina vitvaror.

Själva frysen är rejäl och rymlig. Den mäter 175,5 centimeter på höjden och har en kapacitet på 211 liter. Det räcker gott och väl till en familj på fyra personer eller mer. Den har fem backar att frysa in maten i, varav två av dessa är extra rymliga så kallade BigBox-varianter. I dessa kan du bevara stora matvaror eller fylla på med många förpackningar och påsar.

Frysen är väldigt tystlåten och energieffektiv vilket helt klart är ett stort plus. Bosch integrerade frys är en något mindre populär modell än andra frysar, vilket sannolikt beror på att en integrerad frys är en mer komplicerad modell att installera. Samtidigt har den väldigt bra omdömen och kunder som beställt den gillar rymligheten och den stiliga looken när den väl kommit på plats.

Sammanfattning:

Om du är mån om att ditt hem ska vara perfekt inrett och vitvaror ska matcha hemmet i övrigt, ska du satsa på en integrerad frys. Då är Bosch frys ett riktigt bra alternativ att titta närmare på! Den är tystlåten, energieffektiv och en stor kapacitet.


Bästa stora frysen: Bauknecht GKN ECO 18

 • Extremt stor och rymlig
 • Prisvärd sedd till kapaciteten
 • Automatisk avfrostning

Bauknecht frys är av modell XL och är den största varianten vi tittat på. Den mäter in på 187,5 centimeter på höjden, 71 centimeter på bredden och har en kapacitet på hela 342 liter! Har du ett stort hushåll eller behöver bevara stora mängder mat är detta frysen för dig.

Den är dessutom prisvärd med tanke på vad du får för pengarna. Den har en automatisk avfrostningsfunktion, NoFrost-teknik som förhindrar frost och isbildning, samt bra energisnål LED-belysning inne i frysen.

Det ska sägas att Bauknecht är en något mer högljudd variant. Den är stor, tung och den låter, så tänk igenom var du kommer att placera den innan du köper den!

Sammanfattning:

Kunder som beställt den har i första hand valt den för dess utrymme, vilket även är vår huvudanledning till varför den är så bra. Vi rekommenderar den om du behöver en stor frys som får plats med allt!


Bästa budgetval: Electrolux EUF2207AOW

 • Prisvärd
 • Smart förvaring med SpacePlus-lådor
 • Hjul baktill för enkel förflyttning

Den här fristående frysen från Electrolux har en höjd på 155 centimeter och en kapacitet på 194 liter. Den är dessutom relativt billig och vi menar att det är en mycket prisvärd modell, särskilt med tanke på hur väl den klarar jobbet.

Den har stora fack med fryslådor i genomskinligt material, så kallade SpacePlus-fryslådor. Dessa gör det väldigt enkelt att se vad du har i frysen utan att behöva dra ut lådorna och gräva runt bland maten. Frysen är dessutom väldigt rymlig och det känns som att Electrolux verkligen maxat utnyttjandet av utrymmet inuti.

Många smarta funktioner gör frysen praktisk och enkel att använda. Den har till exempel: FastFreeze, justerbara fötter där fram och hjul där bak, samt en elektronisk display. Dock ett minus för att den inte har någon avfrostningsfunktion.
Sammanfattning:

Omdömena kring frysen är på det stora hela väldigt bra och den allmäna uppfattningen är att det är en prisvärd frys. För den som vill ha en hyfsat simpel modell som gör sitt jobb och har gott om plats, men inte så mycket mer, är detta ett utmärkt alternativ!


Hitta bästa frysen för dig

De flesta hushåll skulle kunna dra nytta av en extra frys, för att kunna spara större mängder mat. Det kan minska mängden matsvinn och göra det möjligt att köpa upp större mängder mat när bra erbjudanden dyker upp.

Men vad ska man tänka på när man väljer en frys? Här går vi igenom några saker du bör kika på när du väljer den bästa frysen för dig.

Typ av frys

Det finns ett antal olika modeller när det gäller frysar. Några vanliga är:

 • Frysboxar – Som en står låda som står på golvet. Bra lämpad för platser med mycket yta, kan till exempel placeras i källare, garage och så vidare för smart förvaring.
 • Fristående upprätta frysar – Den vanligaste modellen. Kan ofta matchas med kylskåp för att komplettera köksinredningen.
 • Integrerade frysar – För dig som vill ta steget längre och matcha inredningen i hela köket totalt.

Fundera över var du kommer att placera frysen och hur väl den passar in i ditt hem.

Storlek

Givetvis är storleken på frysen avgörande för vilken modell du bör skaffa. Fundera över dina behov, hur många ni är i hushållet och hur mycket mat som ska frysas. Därefter gäller det att titta noga på måtten och se till att den kommer att få plats där du vill ställa den.

Energiklass

Det kan vara klokt att kolla på frysens energiklass. Det finns många fördelar med en energisnål frys, både för hushållsekonomin och för miljön. Om frysen är klassad A+++ är det den mest energieffektiva sorten du kan hitta.

Andra funktioner

Några andra bra funktioner som kan vara bra att kolla efter är:

 • Avfrostningsfunktion
 • Anti-frostbildningsfunktion
 • Låg ljudnivå

Vårt bäst i test av frysar

Varje månad har vi flera tusen människor som besöker Kockhuset.se, både hemmakockar och professionella köksmästare. En av anledningarna är för att vi har möjlighet att presentera så pass ingående recensioner av köksutrustning. Vårt mål är, och har alltid varit, att kunna erbjuda dig som läsare en så rättvis och bred bild av respektive produkt som möjligt.

Utöver våra egna analyser och erfarenheter, så har vi även spenderat en hel del tid åt research. Det är en viktig del i vårt arbete. Genom att läsa recensioner, bäst i test, foruminlägg och titta på videos – så kan vi ta del av så många andra människors erfarenheter och åsikter om varje frys. I enlighet med vår process, så använder vi även dessa människors erfarenheter i vår slutgiltiga betygsättning.

Vi vill alltid kunna få med alla bra och dåliga saker med varje frys. På så sätt minskar du risken för att du köper något som du senare blir missnöjd med, samtidigt som du ökar chansen för att du hittar den bästa frysen för dig.

I vårt bäst i test av frysar har vi framförallt fokuserat på:

 • Temperaturfördelning
 • Energiförbrukning
 • Design
 • Utrymme
 • Ljudnivå
 • Funktioner
 • Pris

Vår strävan är att kunna presentera en så ärlig, rättvis och djupgående bild av varje frys som möjligt i vårt bäst i test. Det finns givetvis fler saker att titta på när man recenserar en frys, men ovanstående kriterier utgör grunden för vårt bäst i test av frysar.