Grillar-mat-på-gasolgrill

Gasolgrill Bäst i test 2022 – 5 Bästa Gasolgrillar

Bäst i test

Weber-Spirit-II-S-320-GBS

Weber Spirit II S-320 GBS

Bästa gasolgrillen på marknaden

Riktigt bra värmefördelning, stor kapacitet, smarta sidoförbrännare och regelbundet bra resultat – så är det definitivt en av de mest prisvärda gasolgrillarna idag.

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa gasolgrillen

Sommaren närmar sig och det är dags för svenska folket att rulla ut sina grillar. God mat, fint väder och härligt sällskap. Det kan inte bli bättre!

Vädret kan vi inte påverka så mycket, men den goda maten ligger helt och hållet under våra vingar. För att lyckas grilla god mat så behöver man en bra grill – och det är väl just därför du är här? För att hitta den bästa gasolgrillen för i år.

För att hjälpa dig att hitta den mest prisvärda gasolgrillen, så har vi granskat och studerat de allra populäraste modellerna. Ut med de dåliga – in med de bra, lyder parollen.

Vi har framförallt tittat på kvalitet, material, pris, säkerhet och funktioner.

 • Bäst i test: Weber Spirit II S-320 GBS
 • Väldigt Populär: Everdure Force Gasolgrill
 • Bästa Portabla: Weber Q1200 Gasolgrill
 • Bra Alternativ: Weber Genesis II E-410 GBS
 • Bästa Premiumval: Weber Genesis® II SP-435 GBS

Bäst i test: Weber Spirit II S-320 GBS Gasolgrill

Anledningar att köpa:

 • Utmärkt resultat
 • Bra värmefördelning
 • Stor kapacitet
 • Smarta sidobrännare
 • Mycket för pengarna
Anledningar att inte köpa:

 • Bulkig

Weber har en hel del gasolgrillar och deras sortiment uppdateras relativt ofta. Utav alla deras grillar, nya som gamla, så är det Spirit S-320 vi har fastnat för. Den är riktigt skarp!

Vi var inledningsvis skeptiska till storleken på den här modellen, men när vi såg den stora kapaciteten på insidan så föll all skepticism bort.

Den är fortfarande bulkig och tar upp en del plats, men å andra sidan har du möjlighet att grilla väldigt mycket mat på en och samma gång.

Ett vanligt problem med många gasol- och elgrillar är att det inte smakar grillat. Om du är en av de som tror att kolgrillen är den enda vägen att gå, så får du tänka om.

Du kommer inte att märka någon skillnad på kol och gasol om du använder S-320.

Resultatet blir fenomenalt, vilket också är en huvudanledning till varför den här grillen är vår bäst i test-vinnare.

Kycklingen blev perfekt grillad med en krispig och god utsida. Om du vill ha ett sånt här resultat eller bättre, med en annan gasolgrill, så får du vara beredd att betala ett par tusenlappar till.

Sammanfattning:

Med utmärkt värmefördelning, stor kapacitet och smarta sidobrännare för såser och kokning av potatis – så är det här ett självklart val.

En superb gasolgrill som slår det mesta. Definitivt ett av de bästa valen om du vill grilla som ett proffs i sommar.


Väldigt Populär: Everdure Force Gasolgrill

Anledningar att köpa:

 • Värmer upp väldigt snabbt
 • Bra grillyta
 • Enkel att sätta ihop
 • Lock med termometer
 • Minimalistisk design
 • Mycket för pengarna
Anledningar att inte köpa:

Det är inte den dyraste och inte den billigaste gasolgrillen – men det är en av våra favoriter.

Everdure Force är i mellan-prisklassen, men har allt du kan tänkas vilja ha. Inte för mycket och inte för lite, det är lite ”landet mellanmjölk” över den. I positiv bemärkelse.

Något som gör att Force sticker ut ur mängden, är den korta tiden det tar för den att värmas upp. Den är verkligen rekordsnabb! Mycket snabbare än de flesta andra.

Så om du vill göra så mycket som möjligt av din tid och slippa vänta på att grillen ska bli klar eller redo, så är det här din nya bästa kompis. Den värms upp jättesnabbt!

Den är enkel att hålla ren och du kan bygga ihop den på egen hand utan problem.

Det är också hur vi skulle vilja beskriva grillen i stort; ”enkel” och ”utan problem”. Ingen huvudvärk med konstiga rattar, långsam uppvärmning, struligt bygge eller mat som bränner fast.

Allt går så smort, vilket också är varför det här blev en av våra favorit-grillar. Den är riktigt, riktigt bra!

Sammanfattning:

Den är enkel att bygga ihop, värmer upp extremt snabbt (en av de snabbaste), har en stor grillyta och värmefördelningen är riktigt bra.

Om du letar efter en bra gasolgrill i mellan-prisklassen, som inte ger dig några problem, utan istället erbjuder dig allt väldigt enkelt och lätt. En grill som är en fröjd att hantera – då är det här ett riktigt bra val.

Alla positiva recensioner vittnar om den här grillens kvalitet. Helt klart en av våra favoriter i år och därför varmt rekommenderad!


Bästa Portabla: Weber Q1200 Gasolgrill

Anledningar att köpa:

 • Portabel
 • Smidig att använda
 • Enkel att rengöra
 • Bra värmefördelning
 • Anti-stick-beläggningen
 • Fällbara sidobord
 • Vind-resistent
Anledningar att inte köpa:

 • Ganska tung

Liten och smidig är ledorden för Q1200. Perfekt om du ska ut och resa, campa eller bara ha en utflykt i skogen eller på stranden.

Ja, för de som vill spara utrymme där hemma och inte vill ha en gasolgrill som tar upp halva bakgården, så är det ett ypperligt val också.

Designen är väldigt smart konstruerad. Den har två smidiga sidobord som kan fällas ihop när du inte ska grilla mer.

Ytan på grillen har en väldigt bra non-stick-beläggning som minskar risken för att något bränner fast.

Grillen värmer dessutom upp överraskande snabbt och har en jämn värmefördelning, så att allt blir väl genomstekt.

Med Q1200 så tillkommer även en användbar termometer, så att du har mer kontroll över grillningen.

Trots att grillen är väldigt liten, så har den ändå en relativt stor grillyta. Större än vad man först tror. Grillen räcker gott och väl till en skön grillkväll i sommar.

Det här är den mest portabla grillen av hög kvalitet som vi hittat, men den är ändå tung. Vilket är oundvikligt när det handlar om grillar och den här typen av material.

Sammanfattning:

En perfekt grill om du bor i lägenhet, vill ha något att resa med eller bara vill spara utrymme där hemma. Den är väldigt portabel och smidig att använda.

Den är enkel att rengöra och har två sidobord som kan fällas ut och in. Temperaturkontrollen är kanon och likaså non-stick-beläggningen.

Den är inte superlätt, men är helt klart en av de bästa portabla gasolgrillarna på marknaden idag. Den har inga större svagheter, utan vi gillar varje moment av den här grillen. Ett riktigt bra val!


Bra Alternativ: Weber Genesis II E-410 GBS

Anledningar att köpa:

 • Smart design
 • Stor grillyta
 • Bra pris
 • Väldigt stabil
 • Smart droppskål
Anledningar att inte köpa:

Samma märke som vår bäst i test-vinnare, men den här modellen är lite dyrare och lite mer exklusiv.

E-410 är byggd som en pansarvagn. Enkelt beskrivet så är det en kompakt gasolgrill med en riktig arbetshäst under huven. Grillens fyra brännare värms upp snabbt och fördelar värmen på ett effektivt sätt.

En sak vi älskade med den här grillen är att droppskålen vinklas neråt. Ett stort problem med många grillar är att droppskålen ligger platt. Det resulterar många gånger i att flottet och saften i skålen värms upp, börjar brinna (kontrollerad eld) och sedermera blir kycklingen eller köttet bränt.

Tack vare E-410s sluttande skål så kommer flottet och vätskan bort från det du steker och riskerar därför inte att bränna det du grillar.

En så enkel och liten sak, men ändå så stor påverkan!

En till sak vi gillar är att brännarna trycks in i fack, istället för att skruvas fast. Så när man ska byta brännare slipper man mecka och bråka med brända och rostade skruvar som fastnat.

Återigen, ett föredömligt koncept och en liten detalj som skiljer bra gasolgrillar från dåliga. Pluspoäng för facken!

Grillen är stor och passar därför perfekt för dig som vill grilla mat åt sällskap av vänner och/eller familj. Resultatet blir riktigt bra.

Weber har lagt stor fokus på material av hög kvalitet och smarta funktioner.

Priset är i mellankategorin och vi kan bara konstatera att den är mycket prisvärd. Vi har även läst andra konsumenters recensioner och tester av den här gasolgrillen och omdömena är mycket goda.

Sammanfattning:

En pålitlig gasolgrill med mycket grillyta. Många smarta funktioner som gör den lätt att justera, rengöra och använda.

Det märks att man tagit tillvara på sin erfarenhet när man designat och konstruerat den här grillen. Om E-410 GBS är inom din budget så kommer du inte att bli besviken. Vi rekommenderar!


Bästa Premiumval: Weber Genesis® II SP-435 GBS

Anledningar att köpa:

 • Perfekt för stora sällskap
 • Exceptionell byggkvalitet
 • Användbara funktioner
 • Snabb uppvärmning
Anledningar att inte köpa:

 • Inte portabel

Om du vill ha det absolut bästa där hemma och är beredd att betala för det – så kan du inte gå fel med SP-435. Det är en riktig best!

Det här är kvalitet rakt igenom. Från materialet, till funktioner och prestationer när du grillar. Den har allt du behöver för att kunna grilla den bästa maten i sommar.

Grillytan är på hela 86 x 48 cm, vilket är mer än nog för ett helt sällskap. Den har även ett automatiskt fetthanterssystem.

Hela konstruktionen känns väldigt stabil och säker att arbeta med. Den värms även upp snabbare än vi hade förväntat oss, med tanke på den stora grillytan.

Själva grillningen och användningen är busenkel. Allt är anpassat så att även de som använder en grill för första gången kan kontrollera den.

SP-435 kan vara lite knepig att bygga ihop och ni kommer behöva vara två personer som hjälps åt. Vi gillar däremot BILT-appen som hjälper dig med tydliga instruktioner för hur man bygger ihop grillen. Du kan zooma och vrida och vända på allt för att se hur det ska byggas. Riktigt bra!

Sammanfattning:

Exceptionell byggkvalitet, stor grillyta, snygg design och användbara funktioner. Vad mer kan man önska?

Det är en premium-grill som kostar mer än alla de andra. Men den har å andra sidan en kvalitet och professionalism som ingen annan. Det är en grill för seriösa användare som vill ha den äkta varan där hemma.

Vi gillar den här starkt och om den är inom din budget, så är det ett självklart val. Det blir inte bättre än så här!


Hitta bästa gasolgrillen för dig

Det finns ett stort utbud av gasolgrillar i alla möjliga former och priser. I vår bäst i test-lista hittar du fyra grillar som slår de flesta konkurrenterna i respektive prisklass.

Om du fortfarande är osäker på vilken du ska köpa rekommenderar vi att du tänker på följande saker när du väljer modell.

Tillverkare

Det finns många tillverkare att välja på och det kan bli överväldigande att veta vilka man ska titta närmre på och vilka man ska undvika.

När vi letar grillar så ger vi alla modeller en ärlig chans, även om vi föredrar mer etablerade tillverkare med en stabil erfarenhet i ryggen.

Några av de populäraste tillverkarna:

 • Napoleon
 • Weber
 • Landmann
 • Broil

Det finns ett par andra tillverkare som också funnits länge och som har ett gott rykte i branschen. Men dessa fyra är vad gemene man vanligtvis letar efter när de tittar på grillar.

Material och kvalitet

Att köpa en gasolgrill är sällan billigt, så man vill att grillen ska hålla ett par år utan att gå sönder. Kvaliteten på materialet och typ av material är därför av stor betydelse.

De billigare grillarna har oftast billigare stål eller mycket plast. Livslängden brukar därför halka efter en hel del, vilket gör dem mindre prisvärda.

Dyrast är inte alltid bäst, men de dyrare grillarna tenderar att ha starkare och mer kvalitativa material som klarar av tidens alla prövningar.

Var därför noga med att läsa vilket material grillen är gjord av. I vårt test så har vi varit noga med att granska grillarnas material, för att försäkra oss om att de är gjorda av delar som inte går sönder efter 1 år.

Läs tester av gasolgrillar

När man köper någonting så är det alltid bra att läsa vad andra, som använt produkten, tycker. Marknadsföring och produktbeskrivningar kan skilja sig en hel del från verkligheten.

I vårt bäst i test av gasolgrillar så har vi riktat stor fokus på konsumenters tester och recensioner. Vi har tagit alla dessa åsikter i konsideration när vi skrev den här guiden.

På så sätt slipper du klicka runt mellan forum, videos, recensioner och betygsättningar på olika sidor – eftersom vi har samlat allt här. Det spar tid och du får en ärlig bedömning av respektive produkt.

Det är också viktigt att veta exakt vad en gasolgrill är för något, så att du vet vad du kan förvänta dig.

Dyr eller billig gasolgrill

När det kommer till gasolgrillar så är priset en indikator på produktens kvalitet, i de flesta fallen.

De allra billigaste modellerna är allt som oftast gjorda av mindre bra material. Det visar sig oftast i dålig värmefördelning, brända biffar, saker som går sönder och en allmänt dålig upplevelse.

Vi lyckades hitta en billig gasolgrill som fortfarande höll en hög kvalitet och som fick jobbet gjort, nämligen Landmanns Triton PTS 3.0.

De grillar som kostar mer hade oftast fler funktioner, smartare design och framförallt material av högre kvalitet.

Därför gör du bäst i att skippa de allra billigaste modellerna som med största sannolikhet går sönder inom loppet av ett år. Det är bortkastat med pengar.

Fokusera istället på de lite mer kostsamma grillarna som håller i upp mot 10-15 år. Det är mer ekonomiskt och man får en bättre grill- och smakupplevelse.

Om du är på en väldigt tight budget, kan det vara rekommenderat att istället köpa en elgrill. De är i regel mycket billigare än gasolgrillar.

Stor eller liten gasolgrill

Glöm inte bort att grillen ska få plats någonstans också. Några av de bästa gasolgrillarna är också väldigt robusta i storleken.

Se därför till att slänga ett öga på längd, bredd och vikten på grillen innan du köper den. Du vill inte köpa hem en supermaskin, som sedan visar sig vara för stor för din veranda eller balkong.

Även grillytan/kapaciteten är viktig när du tittar på grillar. Om du ofta grillar mat till större sällskap, så kan det vara bra att titta på de lite större modellerna.

Vårt bäst i test av gasolgrillar

Utöver våra egna bedömningar och uppfattningar, så har vi även ägnat mycket tid åt att studera vad andra experter och konsumenter tycker om respektive produkt. Vi vill kunna erbjuda dig som läsare en så bred och rättvis bild av hur varje gasolgrill fungerar. Dels resulterar det i att vi minimerar risken för att du köper något du sedan blir missnöjd med, dels innebär det att du slipper ödsla dyrbar tid på att göra research. Eftersom vi redan gjort grovjobbet åt dig.

Det är alltid viktigt att efterforska vad andra tycker, och det bör du göra även när du läser vår guide. Men eftersom vi har tagit med så pass många olika recensenter och konsumenters åsikter i våra omdömen, så behöver du inte ägna lika mycket tid åt att göra research.

Vi vet hur dyrbar din tid är och vi vet hur frustrerande det är att köpa något som sedan visar sig vara en besvikelse. Vi respekterar din tid och dina pengar – och just därför har vi gjort vårt allra bästa för att hjälpa dig att hitta den bästa gasolgrillen för dig.

Liknande Artiklar