Is-från-ismaskin

Bästa Ismaskinen 2020 – 4 Bäst i test ismaskiner

Bäst i test

Wilfa Isbitsmaskin ICE-12S
Finns hos Bagaren och kocken
Se pris
Bäst mellanpris

Emerio Iskubmaskin
Finns hos Bagaren och kocken
Se pris
Bäst budgetalternativ

Champion ismaskin
Finns hos Kitchentime
Se pris

Bästa Ismaskinen

En ismaskin är perfekt att ha där hemma, framförallt om man vill ha is snabbt, regelbundet eller om man ofta har gäster. Vi alla har bråkat med plastbyttor som ska fyllas med vatten och läggas i frysen. Men det är omständligt, tar lång tid och man får endast små mängder isbitar.

Med en ismaskin går det snabbt, isbitarna blir jämna och du kan göra stora mängder is med enkelhet. Perfekt inför festen, grillkvällen eller under sommarens stekande dagar.

Vi har tittar på de främsta isbitsmaskinerna för att se vilka som presterar bäst; vilka som är prisvärda.


Bäst i test: Wilfa Isbitsmaskin ICE-12S

 • Den är liten och får lätt plats i köksskåpet
 • Relativt billig jämfört med andra maskiner
 • Det går enkelt att byta ut vattnet med hjälp av en ventil

Den här norsktillverkade maskinen är liten och smidig. Den går lätt att förvara i ett köksksåp, även under användning, vilket kan vara bra för den med mindre plats. En annan fördel är att det är lätt att byta vatten genom en praktisk ventil längst ner.

Den är kanske inte världens snabbaste, men den som inte har bråttom kan ändå glädja sig åt 70 bitar i timmen. Detta motsvarar 12 kg is på 24 timmar, vilket är tillräckligt för de flesta användarna. Vi kunde också med ett enkelt knapptryck välja om vi ville ha större eller mindre bitar.

Det här är helt klart den mest populära ismaskinen på marknaden idag och vi förstår varför. Man får helt enkelt mycket maskin för pengarna. Dessutom är instrumentpanelen så enkel att även den tekniskt ointresserade förstår den utan problem. Tydliga knappar indikerar när strömmen är på, när maskinen är full och när det är dags att fylla på vatten. En given bäst i test-vinnare som är rekommenderad till både nybörjaren och mer avancerade användare.

Finns hos:


Bästa mellanpris: Emerio Iskubmaskin

 • Tre olika storlekar på iskuber
 • Tillverkar 12 kg is på ett dygn
 • Gjord i rostfritt stål och har fönster i locket

Holländska Emerio ligger prismässigt på en mellannivå. Den har fått påfallande bra kundomdömen, och det är lätt att förstå varför. Vattentanken är generös med sina 2,2 liter, displayen är tydlig och ett praktisk larm säger till när korgen är full.

Den här modellen är av rostfritt stål och kan med fördel ståta bland övriga köksapparater. Man känner direkt att det är kvalitativt material som är gjort för att hålla länge.

Maskinen jobbar hyfsat snabbt och ger 12 kg is per dygn, vilket räcker även för den som vill frossa eller använda isen för att kyla champagneflaskan inför tolvslaget.

Kort sagt är en trevlig och trygg maskin som med fördel kan tas med på semestern. Det enda negativa bland de kundomdömen vi läst är att den tar aningen lång tid på sig att komma igång. När den väl gjort det jobbar den å andra sidan desto mer effektivt. Vattentanken är stor, displayen är utmärkt och materialet känns hållbart. Ett bra och populärt val!

Finns hos:


Bästa budgetval: Champion ismaskin

 • Mycket prestanda för pengarna
 • Lätt att ta med på semestern
 • Enkel att använda

Champion är ett svenskt märke och deras produkter anses ofta snälla för plånboken. Av de maskiner vi granskat är denna den billigaste. Detta innebär dock inte att tillverkaren sparat in på kvaliteten. Tvärtom är detta en robust apparat som ger ett gediget intryck, inte minst på grund av den hållbara ytan av rostfritt stål.

Den ger 10 kg is på 24 timmar, vilket är klart godkänt. Vattentanken är på 1,7 liter och genom ett fönster i locket kan man följa processen från vatten till is.
För den som vill ha härlig is även under semestern passar den här maskinen utmärkt. Den är lätt att ta med sig. Trots att den är en av de billigaste så är den enkel och pålitlig att använda. Den är inte ismaskinernas Ferrari, men väl en behändig vardagsbil som man kan lita på i alla väder. En av våra favoriter och ett givet val för dig som vill vara ekonomisk, men samtidigt vill ha något av hög kvalitet.

Finns hos:


Bästa premiumval: Caso CS3301 IceMaster PRO

 • Avtagbar iskorg som smidigt samlar upp isen
 • Kompressoraggregat som jobbar snabbt
 • Stänger av sig själv när den är klar

Många anser att tyska Caso är ismaskinen framför andra. Den är ett vida sålt märke. Och visst har den sina fördelar. Det är den dyrast i vårt bäst i test, men i gengäld har den finesser som även den mest kräsne kan jubla åt.

För det första är den utrustad med kompressoraggregat. Den jobbar snabbt och effektivt och levererar isbitar på löpande band. Isbitarna blir färdiga på 7 minuter. Efter en timme har man ett halvt kilo. Detta passar den som vill ha mycket is på kort tid eller har stora fester och ständigt vill fylla på med nytt.

Om du letar efter en snabb ismaskin så är det här ett givet val. Det här är Usain Bolt av alla ismaskiner, den är häpnadsväckande snabb!
Tekniken inuti är av högstående kvalitet. Maskinen är också snygg med sin yta av rostfritt stål. Den avtagbara iskorgen samlar upp isen och kan smidigt tas ut. Isbitarna kommer i två valfria storlekar och när maskinen jobbar klart stänger den själv av sig och går in i kylläge. Den väger dock relativt mycket, 9,3 kg, vilket är en nackdel för vissa. Definitivt en av de bästa ismaskinerna där ute och varmt rekommenderad till dig som vill ha premium-utrustning där hemma. Notera också att den är otroligt snabb!

Finns hos:


Hitta bästa ismaskinen för dig

Det är mycket att tänka på när man väljer ismaskin. Marknaden för ismaskiner är en snårig djungel. Om man inte älskar tekniska specifikationer utan vill sätta igång direkt kan det kännas övermäktigt.

En bra sak är att sätta sig ner och tänka igenom vad man vill ha ut av sin maskin. Här har vi samlat några punkter som du kan gå igenom innan du hastar iväg till första bästa butik.

Vad ska du använda ismaskinen till

Är isbitsmaskinen för eget bruk på lördagskvällen, eller planerar du stora fester eller barnkalas? Beroende vad du primärt ska använda den till, så bör du titta på hur mycket is den kan göra och hur enkel den är att hantera.

Hur mycket is behöver du

Behöver du massor med is för att svalka dina gäster en varm sommardag? Eller ska du bara ha den för egen del till smoothies eller för att göra kranvattnet roligare?

Större maskiner kostar mer. Om isbitsmaskinen enbart ska ge is till två personer, så gör du bäst i att köpa en mindre variant. Det blir mer ekonomiskt så.

Blir det kalas i sommar? Missa inte vårt stora test av de bästa gasolgrillarna.

Hur snabbt vill du ha isen

Ismaskinerna skiljer sig en del när det kommer till hur snabbt de kan göra isen. Om det är varmt ute och du har hela släkten på besök i trädgården, så rekommenderar vi att du investerar i en maskin som är snabb. Även om den kan producera stora kvantiteter, så kan isen ta slut – och då vill du inte vänta 2 timmar på att den nya isen ska bli färdig.

Glöm inte bort storleken

Ett misstag många gör är att de köper den bästa isbitsmaskinen som gör snabbast och mest is. Den är perfekt!

Men man glömde bort att den också ska stå någonstans.

Du ser framför dig hur den står på verandan eller köksbordet under sommarens varmaste timmar. Men sen då?

Mät upp och se till så att du har tillräckligt med utrymme för att ställa maskinen någonstans där hemma. Även när den inte används. Den här typen av maskiner kan vara ganska bulkiga.

Lägg upp en budget först

Innan du börjar titta på en isbitsmaskin: bestäm en budget. Hur mycket pengar får den kosta?

Precis som med all köksutrustning så kan de olika modellerna skilja sig en hel del både vad gäller funktionalitet, kvalitet och pris. Ibland flera tusenlappar. Men är den absolut bästa maskinen verkligen nödvändig för dina behov?

Läs tester av isbitsmaskiner

Nuförtiden köper de flesta av oss vår köksutrustning via Internet. Det är oftast mycket billigare och smidigare, plus att urvalet är större. Nackdelen är att du själv inte kan hålla, känna och prova sakerna först.

Därför är det viktigt att läsa tester och recensioner av respektive produkt – precis som du gör nu.

I våra tester så har vi inte bara granskat modellerna på egen hand, utan även gjort research för att se vad andra konsumenter tycker och säger. Vi har läst recensioner på andra sidor och forum, vi har tittar på Youtube-videos och lyssnat på vad andra användare säger. Vi har sedan samlat all information här. På så sätt slipper du spendera tid på att söka, hitta och läsa andras recensioner – eftersom vi redan gjort jobbet åt dig.


Läs också: