Kaffekvarn

Kaffekvarn Bäst i test 2022 – Topp 4

Bäst i test

Wilfa-WSCG-2-kaffekvarn

Wilfa WSCG-2 kaffekvarn

Bästa kaffekvarnen på marknaden

Den är tystgående, har 35 olika inställningar och en kapacitet på 250 gram. Kaffet går lika enkelt att mala som det blir gott. Helt klart den mest prisvärda modellen för i år!

Mer info i butik


Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa Kaffekvarnen

Sverige är ett av de länder som dricker mest kaffe. Man uppskattar att vi konsumerar i snitt 9 kg per år och person, vilket är ungefär 3 kaffekoppar om dagen.

Om man dricker så mycket kaffe så kan man lika gärna göra det med stil och smak. Dags att skippa automaten och snabbkaffet och börja använda en riktig kaffekvarn. Det är både godare och billigare, i längden.

Vi har tittat på marknadens främsta kaffekvarnar för att se vilka som presterar bäst. Vilket blir din favorit?


Bäst i test: Wilfa WSCG-2 kaffekvarn

Anledningar att köpa:

 • Prisvärd
 • 35 olika inställningar
 • Tystgående
 • Tar upp lite utrymme
 • 250 grams kapacitet
 • Timer
 • Väldigt många positiva recensioner
 • Enkel att använda
Anledningar att inte köpa:

Wilfa WSCG-2 är en kvalitetsmaskin till ett väldigt överkomligt pris. Den är kraftfull och klarar att leverera många olika sorters malning, vilket gör den till en toppenkandidat för den som vill skaffa sig en simpel men effektiv kaffekvarn till hemmet.

En här kaffekvarnen från Wilfa är väldigt populär, sannolikt delvis på grund av priset, men även för dess höga kvalitet.

Den maler tyst och effektivt och resultatet blir ett aromatiskt kaffe, snabbt och enkelt hemma i köket.

Vissa upplever att det är svårt att hälla över från kvarnen till kaffebryggaren utan att spilla lite kaffe, vilket kan bero på att vissa kaffesorter blir lite statiska och fastnar på sidorna av kvarnen.

Överlag är majoriteten av konsumenterna som köpt en Wilfa WSCG-2 nöjda.

Att en så pass billig kaffekvarn kan leverera det höga resultat som denna gör, är underbart. Särskilt då den har många olika inställningar och kan mala enligt olika nivåer av grovhet, och gör detta utan att låta särskilt mycket.

Wilfas kaffekvarn vinner årets test utan att någon annan maskin egentligen kommer nära.

Sammanfattning:

Wilfas kaffekvarn WSCG-2 har en höjd på cirka 28,5 centimeter och är en ganska liten kvarn, perfekt för den med begränsat utrymme i köket.

Den har en kapacitet på 250 gram kaffebönor och klarar av en mängd olika sorters malning med 35 olika inställningar från finmalning till allt mer grovmalda bönor.

Ett bra val för dig som vill ha en kvalitetskvarn som inte kostar så mycket. Varmt rekommenderad!


Väldigt Populär: OBH Nordica Kaffekvarn Grinder Precision

Anledningar att köpa:

 • Tar upp minimalt med plats
 • Kan göra upp mot 18 koppar kaffe
 • 9 olika malningsgrader
 • Enkel rengöring
 • Snabb
Anledningar att inte köpa:

En väldigt prisvärd kaffekvarn som erbjuder det mesta vi önskar i en bra kaffekvarn.

Den har 9 inställningar där du kan välja mellan allt från espressokaffe, till grovmalet pressokaffe och filterkaffe. Du kan dessutom mala kaffe för 2 till 18 koppar.

Kvarnen har även en automatisk avstängning efter malningen är klar.

Vi gillar att den är så minimalistiskt byggd. Den tar inte upp speciellt mycket plats och väger endast 1,8 kg.

Maskinen är även utrustad med löstagbara malningshjul för att rengöringen ska gå smidigare. I paketet får du även en borste.

Ett stort plus för hur enkel och smidig den är att rengöra!

Utöver ”allt omkring”, så är det viktigaste hur kaffet smakar – och det blir riktigt, riktigt gott. Vi förstår varför den har så många positiva recensioner.

Sammanfattning:

En liten och nätt kaffekvarn med många inställningar för ditt kaffe. Du kan välja mellan 9 malningsgrader för din specifika kaffetyp.

Vi älskar det faktum att den är så liten och kompakt. Den tar inte upp mycket plats alls, samtidigt som den kan göra upp mot 18 koppar kaffe. Snabbt dessutom!

Kaffet blir supergott med den här kaffekvarnen. Det är helt klart ett av de bästa köpen för i år!


Bästa Premiumvalet: Graef CM800 Kaffekvarn

Anledningar att köpa:

 • Robust och hållbar
 • Frambringar alla aromer från kaffebönorna
 • Snygg design
 • 40 olika inställningar!
 • Stor valfrihet
Anledningar att inte köpa:

Kaffekvarnen Graef CM800 är en populär maskin för den som vill ha proffsig kvalitet till ett överkomligt pris.

Vi gillar att den är stor och robust och gjord för att hålla.

Den har även många inställningar vilket gör det möjligt få till ett bra resultat med många olika sorters kaffebönor.

I vår research hittade vi många positiva recensioner från espressoälskare världen över. Den samlade bedömningen tycks vara att Graef CM800 är prisvärd, eftersom priset är rimligt givet den höga kvalitén och den genomtänkta designen.

Vi kan däremot tycka att den är lite väl högljudd. Det är ingen gräsklippare, men den låter lite mer än några andra kaffekvarnar vi tittat på.

Det är å andra sidan något de flesta kaffekvarnar har gemensamt och andra menar att ljudet av kaffebönor som mals tillhör själva processen av att mala eget.

Den viktigaste detaljen hos en kaffekvarn är såklart själva malandet.

Graefs CM800 lever upp till förväntningarna när det gäller detta och gör verkligen jobbet att lyckas få fram alla aromer och smaker ur kaffebönorna.

I slutändan är ju detta anledningen till att man väljer att mala sitt eget kaffe och ur detta avseende får CM800 ett mycket gott betyg.

Sammanfattning:

Graef CM800 är en robust kaffekvarn i silverlackat aluminium. Själva kvarnen består av koniska blad gjorda i stabilt rostfritt stål.

I behållaren ryms 350 gram kaffebönor som kan malas med hela 40 olika inställningar.

Apparaten är nästan 40 centimeter hög och väger över 2,5 kg, så det gäller att ha lite plats i köket för denna kaffekvarn.

Det är en robust kaffekvarn av väldigt hög kvalitet som producerar ett av de bästa kaffet vi någonsin druckit. Definitivt ett bra köp!


Bästa Budgetval: Severin Kaffekvarn KM3874

Anledningar att köpa:

 • Välj mellan 0 och 10 koppar
 • Reglera malningsgraden själv
 • Ekonomiskt val
 • Rymmer 150 gram kaffebönor
Anledningar att inte köpa:

Det verkar som att Severin har lyssnat på oss. Förra året recenserade vi den dyrare föregångaren, 3873. Vi gillade den starkt, men det var ett litet problem – och det var att endast kunde göra 2 till 10 koppar kaffe. Inte en.

På 3874 kan du genom reglaget välja mellan 0 och 10 koppar. Du har även en ratt för att justera malningsgraden.

Kvarnen är elektrisk och i rostfritt stål. Med en snygg och modern design, vilket brukar vara lite av Severins signum.

Kvarnen har en bönbehållare som rymmer upp mot 150 gram kaffebönor och en löstagbar behållare som rymmer 100 gram kaffebönor.

Tack vare säkerhetsknappen är det fullt möjligt att använda kvarnen med bara en hand.

Vi är överlag mycket nöjda med 3874. Den är mycket billigare än 3873, men inte på något sätt sämre. Snarare tvärtom, vi tycker att den här känns lite enklare och bekvämare att använda.

Sammanfattning:

En av Severins bättre kaffekvarnar. Den låter dig välja hur mycket som ska malas och hur grov eller fin malningen ska vara.

Det är givetvis inte den bästa kaffekvarnen på marknaden, men det är helt klart en av de bästa inom budgetklassen.

Gott kaffe, lågt pris och enkel användning – vi kan inte begära mer.


Hitta bästa kaffekvarnen för dig

Att mala egna bönor är en kaffeupplevelse på nästa nivå. Många som provar kaffe gjort på nymalda bönor vill inte gå tillbaka till färdigt bryggkaffe igen. Med en ordentlig kaffekvarn kan du snabbt och smidigt förse dig och dina gäster med det perfekt malda kaffet varje gång.

Det finns några saker som kan vara värda att fundera på innan du köper en kaffekvarn.

Stor eller liten kaffekvarn

Det varierar ganska mycket vilken kapacitet en kaffekvarn har. Om bara ska mala för enskilda koppars bruk åt gången behöver du kanske inte en särskilt stor variant.

Om du ofta kommer att servera större sällskap kan det vara värt att välja en modell som rymmer mer än ett par hundra gram bönor åt gången.

Hur snabbt maler en kaffekvarn

Kaffekvarnar brukar klara av att mala med olika hastighet. Kvarnar med hög kvalitet kan många gånger tyst och effektivt mala under låga hastigheter, vilket innebär att mycket av bönornas aromer bibehålls, då friktionsvärme och statisk elektricitet kan påverka smak och hanterbarhet på kaffet.

De kaffekvarnar som är lite mer påkostade har ofta en stark motor som maler tyst och effektivt och klarar låg hastighet.

Typer av kaffekvarnar

Det finns flera olika typer av kvarnar:

 • Kvarnar med malskivor – Så kallade ”Burr Grinders”. Många högkvalitativa kvarnar använder dessa, även om det finns billigare varianter också.
 • Kvarnar med knivar – Vanligt bland enklare billiga kaffekvarnar
 • Manuella kvarnar – Billig och simpel modell, som dock är lite omständlig att hantera, särskilt om den används frekvent.

Vårt bäst i test av kaffekvarnar

En av anledningarna till varför flera tusen människor besöker Kockhuset varje månad, är för att vi erbjuder oberoende och djupgående recensioner. När vi skrev den här guiden om kaffekvarnar, så har vi inte bara tagit med våra egna uppfattningar och erfarenheter i slutresultat – utan även flera utomstående testares omdömen.

Vi har ägnat åtskilliga timmar åt att efterforska vad andra konsumenter och experter tycker om respektive kaffekvarn. Deras recensioner och tester har tagits med i vårt bäst i test av kaffekvarnar. På så sätt kan vi erbjuda dig som läsare en så rättvis och bred bild av varje produkt som möjligt.

Den här processen inte bara resulterar i att du spar dyrbar tid på research, men också att du minimerar risken för att köpa något du senare blir missnöjd med. Vårt mål är att du ska hitta den bästa kaffekvarnen för dig och din budget.

Liknande Artiklar