Kaffekvarn

Kaffekvarn Bäst i test 2021 – 5 Bästa Kaffekvarnar

Bäst i test

Graef-CM800-Kaffekvarn

Graef CM800

Bästa kaffekvarnen

En robust och stilren kaffekvarn med hela 40 olika malningsinställningar att välja på. Du har stor valfrihet. Bra på att framhäva aromerna ur kaffebönorna. En fantastiskt bra kaffekvarn.

Bagaren och kocken


Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa Kaffekvarnen

Sverige är ett av de länder som dricker mest kaffe. Man uppskattar att vi konsumerar i snitt 9 kg per år och person, vilket är ungefär 3 kaffekoppar om dagen.

Om man dricker så mycket kaffe så kan man lika gärna göra det med stil och smak. Dags att skippa automaten och snabbkaffet och börja använda en riktig kaffekvarn. Det är både godare och billigare, i längden.

Vi har tittat på marknadens främsta kaffekvarnar för att se vilka som presterar bäst. Vilket blir din favorit?


Bäst i test: Graef CM800 Kaffekvarn

Anledningar att köpa:

 • Robust och hållbar
 • Frambringar alla aromer från kaffebönorna
 • Snygg design
 • 40 olika inställningar!
 • Stor valfrihet
Anledningar att inte köpa:

Kaffekvarnen Graef CM800 är en populär maskin för den som vill ha proffsig kvalitet, till ett överkomligt pris.

Vi gillar att den är stor och robust och gjord för att hålla.

Den har även många inställningar vilket gör det möjligt få till ett bra resultat med många olika sorters kaffebönor.

I vår research hittade vi många positiva recensioner från espressoälskare världen över. Den samlade bedömningen tycks vara att Graef CM800 är prisvärd, eftersom priset är rimligt givet den höga kvalitén och den genomtänkta utformningen.

I enstaka fall menar vissa konsumenter att CM800 är lite väl högljudd under själva malandet.

Det är å andra sidan något de flesta kaffekvarnar har gemensamt och andra menar att ljudet av kaffebönor som mals tillhör själva processen av att mala eget.

Den viktigaste detaljen hos en kaffekvarn är såklart själva malandet.

Graefs CM800 lever upp till förväntningarna när det gäller detta och gör verkligen jobbet att lyckas få fram alla aromer och smaker ur kaffebönorna.

I slutändan är ju detta anledningen till att man väljer att mala sitt eget kaffe och ur detta avseende får CM800 ett mycket gott betyg.

Sammanfattning:

Graef CM800 är en robust kaffekvarn i silverlackat aluminium. Själva kvarnen består av koniska blad gjorda i stabilt rostfritt stål.

I behållaren ryms 350 gram kaffebönor som kan malas med hela 40 olika inställningar.

Apparaten är nästan 40 centimeter hög och väger över 2,5 kg, så det gäller att ha lite plats i köket för denna kaffekvarn.

Det är en robust kaffekvarn av väldigt hög kvalitet som producerar ett av de bästa kaffet vi någonsin druckit. Definitivt en bäst i test-vinnare!


Bäst budgetval: Wilfa WSCG-2

Anledningar att köpa:

 • Prisvärd
 • 35 olika inställningar
 • Tystgående
 • Tar upp lite utrymme
 • 250 grams kapacitet
 • Timer
 • Väldigt många positiva recensioner
 • Enkel att använda
Anledningar att inte köpa:

Wilfa WSCG-2 är en kvalitetsmaskin till ett väldigt överkomligt pris. Den är kraftfull och klarar att leverera många olika sorters malning, vilket gör den till en toppenkandidat för den som vill skaffa sig en simpel men effektiv kaffekvarn till hemmet.

En här kaffekvarnen från Wilfa är väldigt populär, sannolikt delvis på grund av priset, men även för dess höga kvalitet.

Den maler tyst och effektivt och resultatet blir ett aromatiskt kaffe, snabbt och enkelt hemma i köket.

Vissa upplever att det är svårt att hälla över från kvarnen till kaffebryggaren utan att spilla lite kaffe, vilket kan bero på att vissa kaffesorter blir lite statiska och fastnar på sidorna av kvarnen.

Överlag är majoriteten av konsumenterna som köpt en Wilfa WSCG-2 nöjda.

Att en så pass billig kaffekvarn kan leverera det höga resultat som denna gör, är underbart. Särskilt då den har många olika inställningar och kan mala enligt olika nivåer av grovhet, och gör detta utan att låta särskilt mycket.

En imponerande och prisvärd kaffekvarn från Wilfa helt enkelt.

Sammanfattning:

Wilfas kaffekvarn WSCG-2 har en höjd på cirka 28,5 centimeter och är en ganska liten kvarn, perfekt för den med begränsat utrymme i köket.

Den har en kapacitet på 250 gram kaffebönor och klarar av en mängd olika sorters malning med 35 olika inställningar från finmalning till allt mer grovmalda bönor.

Ett bra val för dig som vill ha en kvalitetskvarn som inte kostar så mycket. Varmt rekommenderad!


Liten & Nätt: Severin 3873

Anledningar att köpa:

 • Lågt pris
 • Enkel att rengöra
 • Perfekt resultat varje gång
 • Justerbar malningsgrad
 • Rostfritt stål
Anledningar att inte köpa:

Den här kaffebryggaren från Severin är ett riktigt bra val för den som vill ha en välfungerande kaffekvarn utan att betala för mycket. Kvalitén är riktigt bra och vår samlade bedömning är ett detta är en mycket prisvärd kaffekvarn.

Under vår research kring Severins kaffebryggare hittade vi väldigt många positiva omdömen. De flesta tycks vara överens om att den i all sin enkelhet levererar ett pålitligt resultat och ett mycket gott och aromatiskt malt kaffe, gång efter gång.

Den må vara simpel vad gäller funktionalitet, och den må vara billig, men slutresultatet imponerar!

En negativ aspekt med Severin 3873 är att man måste hälla i tillräckligt med kaffebönor för att åtminstone mala åt två koppar per gång. Förmodligen inte ett jätteproblem för de allra flesta, men ändå något lustigt att det inte går att bara mala åt en kopp per gång.

Severin 3873 har 10 olika inställningar för malning och det är väldigt enkelt att ställa in antalet koppar som ska malas genom den digitala tidsinställningen på apparaten.

När vi ser på apparaten som helhet, med priset i åtanke, går det inte att komma ifrån att denna kaffekvarn är en riktigt prisvärd produkt.

Perfekt för amatören som tar sina första steg mot att uppleva aromatiskt kaffe på riktigt, från böna till färdig dryck.

Sammanfattning:

Severin 3873 är lite mindre och nättare än de andra modellerna, utan att göra avkall på kvalitén. Den är 27,4 centimeter hög och väger cirka 1,8 kg.

Designen är tjusig i vitt och stål, och själva kvarnen är utformad i gediget rostfritt stål. I behållaren ryms ungefär 150 gram kaffebönor.

Under apparaten sitter ”gummifötter”, för att säkerställa att den inte glider om kring där den står.

Starkt rekommenderad till dig som vill spara på utrymme i köket, men fortfarande vill kunna göra supergott kaffe.


Bästa premiumval: Rocket Fausto Espressokvarn

Anledningar att köpa:

 • Möjlighet att göra mycket små justeringar i malningen
 • Enkel att använda
 • Väldigt tyst
 • Bra display
 • Exklusiv
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr

Rocket Fausto Espressokvarn är en rejäl apparat för den som vill kunna mala kaffe med riktigt professionell utrustning.

Prislappen ligger på en nivå för sig, men Rocket Fausto lever upp till förväntningarna när det gäller kvalitet och möjligheter.

En finess med Rocket Fausto är att kvarnen inte behöver justeras enligt förinställda steg utan kan finjusteras i otroligt små förflyttningar genom att vrida på en knapp.

Denna kaffekvarn har många finesser och detaljer som gör det möjligt att få till exakt den malning du vill ha, anpassad efter bönor och smak.

Dessa inställningar kan även sparas så att du kan få samma malning nästa gång, även om du rengjort apparaten mellan malningarna.

Det är väldigt enkelt att programmera maskinen och ställa in hur länge du vill att den ska mala. De här tidsinställningarna kan göras med en exakthet på upp till en tiondels sekund, vilket säger något om vilken kvalitet som ligger bakom maskinens design.

Det är svårt att hitta något uppenbart negativt som skrivs om Rocket Fausto Espressokvarn, även om priset givetvis kan avskräcka den som letar efter en första kaffekvarn.

För den som vill ha en kvarn av absolut högsta kvalitet är detta ett toppalternativ

Sammanfattning:

Rocket Espresso är välkänt italienskt märke, kända för sina espressomaskiner av absolut högsta klass. Rocket Fausto Espressokvarn är deras kaffekvarn, vilket är en stadig och otroligt kvalitativ maskin.

Den har en vikt på cirka 11,5 kg och är ungefär 44,5 cm hög, vilket innebär att det är den i särklass största kaffekvarnen vi har tittat på.

Den rymmer upp till 600 gram bönor per malning.

Den är tyst, extremt precis i sin malning och enkel att använda. Det är en exklusiv kaffekvarn som passar in hos kaffeentusiasten och på kaféet. Helt klart en av våra favoriter i den högsta prisklassen.


Väldigt populär: KitchenAid Artisan Kaffekvarn

Anledningar att köpa:

 • Bibehåller aromerna i kaffet
 • Maler i 15 olika hastigheter
 • Enkel rengöring
 • Snygg design
Anledningar att inte köpa:

KitchenAid Artisan är en kvalitetskvarn med en unik design. Prisklassen är någonstans i mellanskiktet, vilket också är en bra beskrivning för apparaten när det gäller utförande samt dess storlek.

Den känns som en produkt som hamnar någonstans mitt emellan en professionell kaffekvarn, och ett verktyg för den kaffeälskande amatören.

En sak som sticker ut när det gäller KitchenAid Artisan Kaffekvarn, är att den tack vare sina kontrollerade hastighetsinställningar maler bönorna på ett sätt som verkligen bibehåller dess smaker och aromer.

Vid högre hastigheter kan annars värmen från friktionen påverka kaffebönans smak. Vidare är KitchenAid Artisan relativt tystlåten och bekväm att jobba med i köket.

Enskilda konsumenter har i recensioner vidhållit att KitchenAid Artisan inte håller i längden, utan slits och går sönder efter ett tags användande. Samtidigt är dessa recensioner undantag, och apparaten kommer vanligtvis med en 2 års garanti vilket ger en viss trygghet inför eventuellt köp.

I slutändan kan vi inte annat än rekommendera KitchenAid Artisan, både på grund av dess ståtliga design, samt dess höga kundnöjdhet när det gäller att leverera aromatiskt och välsmakande kaffe, malt från grunden.

Sammanfattning:

KitchenAid Artisan är ungefär 25 cm hög och väger cirka 4,5 kg. Den rymmer 200 gram kaffebönor.

Både i prisklass och storlek hamnar denna kaffekvarn i en mellannivå. Utseendemässigt sticker den ut lite och har en läcker design som finns tillgänglig i flera olika färger.


Hitta bästa kaffekvarnen för dig

Att mala egna bönor är en kaffeupplevelse på nästa nivå. Många som provar kaffe gjort på nymalda bönor vill inte gå tillbaka till färdigt bryggkaffe igen. Med en ordentlig kaffekvarn kan du snabbt och smidigt förse dig och dina gäster med det perfekt malda kaffet varje gång.

Det finns några saker som kan vara värda att fundera på innan du köper en kaffekvarn.

Stor eller liten kaffekvarn

Det varierar ganska mycket vilken kapacitet en kaffekvarn har. Om bara ska mala för enskilda koppars bruk åt gången behöver du kanske inte en särskilt stor variant.

Om du ofta kommer att servera större sällskap kan det vara värt att välja en modell som rymmer mer än ett par hundra gram bönor åt gången.

Hur snabbt maler en kaffekvarn

Kaffekvarnar brukar klara av att mala med olika hastighet. Kvarnar med hög kvalitet kan många gånger tyst och effektivt mala under låga hastigheter, vilket innebär att mycket av bönornas aromer bibehålls, då friktionsvärme och statisk elektricitet kan påverka smak och hanterbarhet på kaffet.

De kaffekvarnar som är lite mer påkostade har ofta en stark motor som maler tyst och effektivt och klarar låg hastighet.

Typer av kaffekvarnar

Det finns flera olika typer av kvarnar:

 • Kvarnar med malskivor – Så kallade ”Burr Grinders”. Många högkvalitativa kvarnar använder dessa, även om det finns billigare varianter också.
 • Kvarnar med knivar – Vanligt bland enklare billiga kaffekvarnar
 • Manuella kvarnar – Billig och simpel modell, som dock är lite omständlig att hantera, särskilt om den används frekvent.

Vårt bäst i test av kaffekvarnar

En av anledningarna till varför flera tusen människor besöker Kockhuset varje månad, är för att vi erbjuder oberoende och djupgående recensioner. När vi skrev den här guiden om kaffekvarnar, så har vi inte bara tagit med våra egna uppfattningar och erfarenheter i slutresultat – utan även flera utomstående testares omdömen.

Vi har ägnat åtskilliga timmar åt att efterforska vad andra konsumenter och experter tycker om respektive kaffekvarn. Deras recensioner och tester har tagits med i vårt bäst i test av kaffekvarnar. På så sätt kan vi erbjuda dig som läsare en så rättvis och bred bild av varje produkt som möjligt.

Den här processen inte bara resulterar i att du spar dyrbar tid på research, men också att du minimerar risken för att köpa något du senare blir missnöjd med. Vårt mål är att du ska hitta den bästa kaffekvarnen för dig och din budget.

Liknande Artiklar