Bild-på-kapselmaskin

Kapselmaskin Bäst i test 2022 – 4 Bästa Kapselmaskiner

Bäst i test

Sjöstrand-Espresso-kapselmaskin

Sjöstrand Espresso kapselmaskin

Bästa Kapselmaskinen på marknaden

Supergott kaffe som från det allra dyraste fiket – fast hemma! Kvalitén på maskinen är oslagbar, både vad gäller design, material och slutresultat. En intelligent investering och helt klart en av de bästa kapselmaskinerna.

Mer info i butik

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa kapselmaskinen

Det kanske inte är så konstigt att Sverige är ett av de länder som dricker mest kaffe i hela världen. Vi älskar vårt kaffe!

I snitt så häller den svenska kaffedrickaren i sig 3,2 kaffekoppar varje dag.

Om man konsumerar så mycket kaffe – så kan man lika gärna göra det på bästa möjliga sätt: med en kapselmaskin!

Vi diskade därför rent våra koppar och förberedda oss inför en energisk dag och en sömnlös natt. Vi har nämligen granskat de populäraste kapselmaskinerna i jakt på den absolut bästa!


Bäst i test: Sjöstrand Espresso kapselmaskin

Anledningar att köpa:

 • Otroligt gott kaffe
 • Enkel att använda
 • Professionell design
 • Rostfritt stål
 • Miljövänliga kapslar
 • Hög kvalitet
 • Premium
Anledningar att inte köpa:

 • Övre prisklassen

Enkel, pålitlig och smidig är tre ord som dyker upp när man använder Sjöstrands kapselmaskin.

Den startar upp snabbt, har en robust vattenbehållare och, bäst av allt, kaffet blir riktigt, riktigt gott. Tänk dig kafé-kaffe, fast hemma.

Designen känns väldigt kvalitativ och det märks att man har lagt ner mycket tid på konstruktionen. Den inte bara ser snygg och stilren ut, den är även superenkel att använda.

När du använder den så ”flyter allt” bara. Inga krångliga spakar, knappar eller otydliga instruktioner.

Själva maskinen är gjord i rostfritt stål, vilket utmärker den från de flesta andra kapselmaskiner som tenderar att vara väldigt plastiga.

Maskinen rymmer 15 kapslar åt gången och både Nespresso-kapslar och Sjöstrands miljövänliga kapslar fungerar.

Sjöstrands kapslar är lite dyrare, men vi föredrar dem då de är miljövänliga och komposterbara.

Sammanfattning:

En modern kapselmaskin av högsta kvalitet. Kaffet blir riktigt, riktigt gott. Den känns väldigt exklusiv, både till designen och kvalitén på kaffet.

Den är enkel att använda och är gjord av rostfritt stål, istället för plast – som konkurrenternas maskiner ofta är gjorda av. Det höjer betyget avsevärt.

En bra investering i gott kaffe och lång livslängd!


Bästa budgetval: Bosch TAS14

Anledningar att köpa:

 • Enkel att använda
 • Utmärkt kaffe
 • Tar upp minimalt med plats
 • Snabb
Anledningar att inte köpa:

 • Vattentanken måste fyllas på rätt ofta
 • Kunde haft bättre instruktioner

Den här maskinen påminner en hel del om Krups och Nespressos kapselmaskiner, framförallt designmässigt.

Det här är troligtvis en av de mest prisvärda kapselmaskinerna på marknaden idag. Trots sitt låga pris, så blir kaffet väldigt gott – varje gång.

Maskinen är väldigt liten och nätt, så den tar upp minimalt med plats i köket. Konsekvensen av det är att vattenbehållaren är lite mindre och därför behöver fyllas på lite oftare än hos andra modeller – men det gör du snabbt.

Den är enkel att använda, även om vi tycker att instruktionerna kunde ha varit lite klarare. Med maskinen tillkommer bilder på hur man använder den, men det var mycket lättare att förstå efter att ha tittat på Youtube.

Vi gillar främst cappuccinon från den här maskinen. Det blir otroligt gott. Man hade definitivt kunnat tro att kaffet gjordes av en maskin som kostar det dubbla.

Sammanfattning:

Idealisk för dig som vill ha en bra kapselmaskin som tar upp minimalt med plats. Trots det låga priset, så gör den kaffe som är godare än maskiner som kostar 2-3 gånger mer!

Helt klart en av våra favoriter och varmt rekommenderad till dig som vill spara pengar och utrymme – samtidigt som du vill ha kvalitet på kaffet!


Väldigt populär: Nespresso Citiz & Milk

Anledningar att köpa:

 • Snabb skumfunktion
 • Liten och kompakt
 • Väldigt populär
 • Snygg design
 • Stabil
Anledningar att inte köpa:

Den här maskinen har vunnit en del bäst i test-listor tidigare och vi har hört många människor prata gott om den.

Men lever den upp till hypen?

Kort sagt: ja. Kaffet blir supergott och designen är snygg. Det är svårt att avgöra på bilder, men maskinen är faktiskt väldigt liten. Då menar vi väldigt liten. Den tar upp minimalt med plats i köket. Storleken gillar vi starkt!

Maskinen är pålitlig och stabil. Det märks att man har valt material med stor omsorg.

Även om skumfunktionen är supersnabb, så känns det som att skummet inte blir tillräckligt uppvärmt. Vi har läst att många löst det problemet genom att helt enkelt köra ”skumningen” två gånger istället för en. Med tanke på hur snabbt det går, så är det inget som förstör upplevelsen överhuvudtaget.

Sammanfattning:

En av de mest populära kapselmaskinerna där ute och vi förstår varför. Helt klart en prisvärd maskin för dig som vill ha hög kvalitet, snygg design och gott kaffe – utan att behöva betala en halv månadslön för det.

 


Exklusiv: Breville Creatista Plus J520

Anledningar att köpa:

 • Professionell
 • Enkel att använda
 • Exklusiv design
 • Otroligt gott kaffe
 • Högsta kvalitet
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr

En klassisk maskin med en riktigt snygg design. Om du inte gillar moderna kaffemaskiners futuristiska design och hellre vill ha en mer professionell och klassisk look – då kommer du att älska Creatista Plus.

Den är fantastiskt snygg och passar bra in i nästan vilket kök som helst.

Vattenbehållaren är stor och rymlig, men maskinen i sig är ganska liten och kompakt. Den tar inte upp mycket plats på köksbänken.

Något vi gillar med Creatiska Plus är att man har kontroll över det mesta. Temperaturen, kaffevolymen och skummet är väldigt enkelt att ändra, så att kaffet blir precis så som du vill ha det.

Maskinen är oerhört lätt att hantera. Allt är klart och tydligt, så det tar bara ett minuter att lära sig hur allting fungerar. Vilket å andra sidan är lite farligt. Det är lätt att få hybris när man använder maskinen.

Den är så enkel att hantera, men ändå så professionell och exklusiv. Kaffet blir som på ett riktigt café, och allt du behövde göra var att klicka på ett par knappar.

Men med det goda kommer också det lite mindre bra. Priset. Maskinen är dyr. Även om kvaliteten och livslängden är riktigt bra, så känns priset lite väl högt. Är det värt det? Det kan endast du avgöra.

Sammanfattning:

Det du får är en maskin med en oerhört snygg design och som gör supergott kaffe. Kvaliteten är enastående. Du kommer inte att behöva gå till Starbucks mer. Frågan är om mycket du värderar en sådan investering. Om du är ok med priset så kommer du att få en av de bästa kapselmaskinerna på marknaden idag, det råder det inga tvivel om.


Hitta bästa kapselmaskinen för dig

I grund och botten är det inte så stora skillnader mellan olika kaffemaskiner, rent funktionsmässigt.

De främsta skillnaderna när det kommer till knappval och funktioner, är att hur många olika kaffetyper man kan göra, om man kan välja hur mycket skum man vill ha och mängden kaffe.

Däremot kan kvaliteten skilja sig en hel del. Även om man använder samma kapsel i båda maskinerna, så kan resultatet och smaken skilja sig en hel del.

När du tittar på en kapselmaskin så rekommenderar vi att du har följande saker i åtanke.

Stor eller liten kapselmaskin

Många kapselmaskiner har faktiskt ett riktigt snyggt utseende. Vi har hittat ett par modeller som inte riktigt föll oss i smaken, men majoriteten var riktigt fina och passade bra in i köket.

Utöver hur den ser ut, så kom också ihåg att kolla storleken på maskinen. Om du har ett mindre kök så kan det vara bra att köpa en lite mindre kapselmaskin.

Dyr eller billig kapselmaskin

De allra bästa kapselmaskinerna kostar en del. Inte alla har råd med det, men vi rekommenderar att du undviker de allra billigaste modellerna. De är oftast gjorda av billigt material som snabbt går sönder.

Det visade sig också att många billiga kapselmaskiner hade problem med vattenläckage och spill

I vår bäst i test-lista hittar du ett par maskiner som kostar mindre, varav en (Krups Dolce Gusto Lumio) är riktigt billig om man ser till maskinens kvalitet.

Om du är på en strikt budget, rekommenderar vi att att köpa antingen en kaffekvarn eller kaffebryggare istället – de tenderar att vara billigare.

Tystlåten kapselmaskin

Vissa maskiner kan låta en del. Om du har känsliga öron eller inte vill väcka familjen när du gör kaffe på morgonen, så rekommenderar vi att du lyssnar på de olika modellerna på Youtube.

De dyrare maskinerna har en tendens att ha en mycket lägre ljudnivå än de som inte kostar så mycket.

Läs tester av kapselmaskiner

Precis som alltid är det klokt att läsa vad andra konsumenter och experter tycker om olika produkter. Även om produktbeskrivningen och marknadsföringen låter toppen, så kan verkligheten vara en annan.

Vi har samlat en stor mängd användares recensioner och tester för att slutligen sammanfatta dem i den här guiden. På så sätt slipper du hoppa runt mellan olika tester, forum, videos och artiklar för att hitta den bästa kapselmaskinen. Allt är redan samlat här, på en och samma plats!

Kaffets kvalitet

Det är omöjligt att avgöra utan att själv ha testat en kopp. Som tur är har många butiker en generös garanti som tillåter att man testar produkten, med 14 dagars ångerrätt. Men läs, för säkerhetsskull, kontraktet innan du beställer en vara på nätet.

Ett annat sätt för att reda på hur kaffet blir är att, återigen, läsa tester – som du gör nu. Det kan ge ett hum om hur maskinen presterar.

Vårt bäst i test av kapselmaskiner

Majoriteten av skribenterna på vår redaktion är helt tokiga i kaffe, så givetvis ville alla få möjligheten att genomföra det här testet. De lyckliga få som tilldelades uppdraget att recensera kaffemaskiner, fokuserade främst på:

 • Hur bra kaffet blev
 • Antal funktioner
 • Design
 • Pris
 • Ljudnivå

Utöver våra egna erfarenheter och uppfattningar, så har vi även ägnat mycket tid åt att göra research. Det innebär att vi har läst och granskat andra konsumenter och experters recensioner och tester. Deras omdömen har sedan räknatas med i våra slutresultat. För att du ska få en så rättvis uppfattning av respektive kaffemaskin, så har vi försökt ta in så mycket information som möjligt om varje produkt.

Tack vare den här processen slipper du spendera dyrbar tid på att forska i timtal för att se vad andra tycker – eftersom vi redan samlat allt här, på ett och samma ställe. Du bör givetvis göra någon form av research innan du köper en kaffemaskin, men vi ämnar underlätta arbetet för dig.

Liknande Artiklar