Bild-på-kapselmaskin

Bästa Kapselmaskinen 2020 – 4 Bäst i test Kapselmaskiner

Bäst i test

Nespresso Lattissima Pro
Finns hos Tretti.se
Se pris
Väldigt populär

Nespresso Citiz & Milk
Finns hos Tretti.se
Se pris
Bäst budgetval

Krups Dolce Gusto Lumio

Bästa kapselmaskinen

Det kanske inte är så konstigt att Sverige är ett av de länder som dricker mest kaffe i hela världen. Vi älskar vårt kaffe! I snitt så häller den svenska kaffedrickaren i sig 3,2 koppar kaffe varje dag.

Om man konsumerar så mycket kaffe – så kan man lika gärna göra det på bästa möjliga sätt: med en kapselmaskin!

Vi diskade därför rent våra koppar och förberedda oss inför en energisk dag och en sömnlös natt. Vi har nämligen granskat de populäraste kapselmaskinerna i jakt på den absolut bästa!


Bäst i test: Nespresso Lattissima Pro

 • Supergott kaffe
 • Överlägsen skumfunktion
 • Väldigt snabb

Det finns många bra kapselmaskiner där ute, men vi kan inte annat än att välja ut Lattissima Pro som vår bäst i test-vinnare. Den är helt enkelt fenomenal!

Det spelar ingen roll hur du har designat ditt kök, Lattissima Pro kommer att passa in perfekt. Med material av aluminium så både ser och känns den exklusiv.

Maskinen har också en LCD-skärm där du själv kan anpassa och förändra hur ditt kaffe blir. Navigeringen är lika enkel som effektiv.

Vi älskar att man har sådan flexibilitet med maskinen, du kan göra vilket typ av kaffe du än vill. Du kan välja allt från espresso, lungo och cappuccino – till latte och macchiato. Plus allt däremellan.

Man kan lätt tro att det inte spelar någon roll vilken maskin man använder, alla kapslar smakar ändå likadant. Beep! Fel! Efter det här testet så kan vi konstatera att kaffet kan skilja sig en hel del mellan maskinerna, trots att man använder likadana kapslar.

Lattissima Pro är den som har producerat godast kaffe, i alla kategorier!

Om du gillar cappuccino eller latte på morgonen så kommer du gilla den här modellen, då skumfunktionen fungerar utomordentligt bra. På toppen av maskinen kan du ställa in hur mycket skum du vill ha i kaffet, vilket ger dig möjligheten att få till det exakt så som du vill ha det.

Lattissima Pro kostar mer än många andra, men den är å andra sidan mycket bättre än de flesta andra. Kaffet, mjölkskummet, uppstartstiden, designen, kvaliteten på materialet – allt är riktigt bra på den här maskinen. Det finns dyrare och det finns billigare maskiner, men det här är utan tvekan den mest prisvärda kapselmaskinen du kan köpa.

Finns hos:


Väldigt populär: Nespresso Citiz & Milk

 • Snabb skumfunktion
 • Liten och kompakt
 • En av de bästa

Den här maskinen har vunnit en del bäst i test-listor tidigare och vi har hört många människor prata gott om den.

Men lever den upp till hypen?

Kort sagt: ja. Kaffet blir supergott och designen är snygg. Det är svårt att avgöra på bilder, men maskinen är faktiskt väldigt liten. Då menar vi väldigt liten. Den tar upp minimalt med plats i köket. Storleken gillar vi starkt!

Maskinen är pålitlig och stabil. Det märks att man har valt material med stor omsorg.

Även om skumfunktionen är supersnabb, så känns det som att skummet inte blir tillräckligt uppvärmt. Vi har läst att många löst det problemet genom att helt enkelt köra ”skumningen” två gånger istället för en. Med tanke på hur snabbt det går, så är det inget som förstör upplevelsen överhuvudtaget.

En av de mest populära kapselmaskinerna där ute och vi förstår varför. Helt klart en prisvärd maskin för dig som vill ha hög kvalitet, snygg design och gott kaffe – utan att behöva betala en halv månadslön för det.

En av våra favoriter!

 

Finns hos:


Exklusiv: Breville Creatista Plus J520

 • Professionella funktioner
 • Enkel att använda
 • Snygg och exklusiv design

En klassisk maskin med en riktigt snygg design. Om du inte gillar moderna kaffemaskiners futuristiska design och hellre vill ha en mer professionell och klassisk look – då kommer du att älska Creatista Plus.

Den är fantastiskt snygg och passar bra in i nästan vilket kök som helst.

Vattenbehållaren är stor och rymlig, men maskinen i sig är ganska liten och kompakt. Den tar inte upp mycket plats på köksbänken.

Något vi gillar med Creatiska Plus är att man har kontroll över det mesta. Temperaturen, kaffevolymen och skummet är väldigt enkelt att ändra, så att kaffet blir precis så som du vill ha det.

Maskinen är oerhört lätt att hantera. Allt är klart och tydligt, så det tar bara ett minuter att lära sig hur allting fungerar. Vilket å andra sidan är lite farligt. Det är lätt att få hybris när man använder maskinen. Den är så enkel att hantera, men ändå så professionell och exklusiv. Kaffet blir som på ett riktigt café, och allt du behövde göra var att klicka på ett par knappar.

Men med det goda kommer också det lite mindre bra. Priset. Maskinen är dyr. Även om kvaliteten och livslängden är riktigt bra, så känns priset lite väl högt. Är det värt det? Det kan endast du avgöra.

Det du får är en maskin med en oerhört snygg design och som gör supergott kaffe. Kvaliteten är enastående. Du kommer inte att behöva gå till Starbucks mer. Frågan är om mycket du värderar en sådan investering. Om du är ok med priset så kommer du att få en av de bästa kapselmaskinerna, det råder det inga tvivel om.

Finns hos:


Bäst budgetval: Krups Dolce Gusto Lumio

 • Lätt att använda
 • Billig
 • Kan fylla även höga koppar

En väldigt speciell design, nästan lite futuristisk. Vi föredrar mer klassiska designer, men den här smälter ändå in ganska bra i köksmiljön.

Maskinen kostar väldigt lite om man jämföra med övriga modeller, men håller trots det en överraskande hög kvalitet.

Framförallt gillar vi scrollhjulet där man kan bestämma hur mycket kaffe och mjölk man vill ha.

Det enda ”negativa” vi hittat med den här modellen är att vattentanken är relativt liten. Men det går att överleva och det tar inte lång tid att fylla upp tanken.

Maskinen är enkel att rengöra och att få igång. Det behövs ingen raketforskare för att använda modellen, utan du behöver bara koppla in den och börja brygga gott kaffe.

Ett bra val för dig som vill ha en billig, smart och enkel kapselmaskin. Trots det billiga priset, så utför den jobbet snabbt och effektivt. Vill du kunna göra lite exklusivare kaffe där hemma, utan att behöva betala mer pengar än nödvändigt? Då är det här ett populärt val.

Finns hos:


Hitta bästa kapselmaskinen för dig

I grund och botten är det inte så stora skillnader mellan olika kaffemaskiner, rent funktionsmässigt.

De främsta skillnaderna när det kommer till knappval och funktioner, är att hur många olika kaffetyper man kan göra, om man kan välja hur mycket skum man vill ha och mängden kaffe.

Däremot kan kvaliteten skilja sig en hel del. Även om man använder samma kapsel i båda maskinerna, så kan resultatet och smaken skilja sig en hel del.

När du tittar på en kapselmaskin så rekommenderar vi att du har följande saker i åtanke.

Maskinens design

Många kapselmaskiner har faktiskt ett riktigt snyggt utseende. Vi har hittat ett par modeller som inte riktigt föll oss i smaken, men majoriteten var riktigt fina och passade bra in i köket.

Utöver hur den ser ut, så kom också ihåg att kolla storleken på maskinen. Om du har ett mindre kök så kan det vara bra att köpa en lite mindre kapselmaskin.

Priset

De allra bästa kapselmaskinerna kostar en del. Inte alla har råd med det, men vi rekommenderar att du undviker de allra billigaste modellerna. De är oftast gjorda av billigt material som snabbt går sönder. Det visade sig också att många billiga kapselmaskiner hade problem med vattenläckage och spill

I vår bäst i test-lista hittar du ett par maskiner som kostar mindre, varav en (Krups Dolce Gusto Lumio) är riktigt billig om man ser till maskinens kvalitet.

Ljudnivå

Vissa maskiner kan låta en del. Om du har känsliga öron eller inte vill väcka familjen när du gör kaffe på morgonen, så rekommenderar vi att du lyssnar på de olika modellerna på Youtube. De dyrare maskinerna har en tendens att ha en mycket lägre ljudnivå än de som inte kostar så mycket.

Läs tester av kapselmaskiner

Precis som alltid är det klokt att läsa vad andra konsumenter och experter tycker om olika produkter. Även om produktbeskrivningen och marknadsföringen låter toppen, så kan verkligheten vara en annan.

Vi har samlat en stor mängd användares recensioner och tester för att slutligen sammanfatta dem i den här guiden. På så sätt slipper du hoppa runt mellan olika tester, forum, videos och artiklar för att hitta den bästa kapselmaskinen. Allt är redan samlat här, på en och samma plats!

Kaffets kvalitet

Det är omöjligt att avgöra utan att själv ha testat en kopp. Som tur är har många butiker en generös garanti som tillåter att man testar produkten, med 14 dagars ångerrätt. Men läs, för säkerhetsskull, kontraktet innan du beställer en vara på nätet.

Ett annat sätt för att reda på hur kaffet blir är att, återigen, läsa tester – som du gör nu. Det kan ge ett hum om hur maskinen presterar.

Vårt bäst i test av kapselmaskiner

Majoriteten av skribenterna på vår redaktion är helt tokiga i kaffe, så givetvis ville alla få möjligheten att genomföra det här testet. De lyckliga få som tilldelades uppdraget att recensera kaffemaskiner, fokuserade främst på:

 • Hur bra kaffet blev
 • Antal funktioner
 • Design
 • Pris
 • Ljudnivå

Utöver våra egna erfarenheter och uppfattningar, så har vi även ägnat mycket tid åt att göra research. Det innebär att vi har läst och granskat andra konsumenter och experters recensioner och tester. Deras omdömen har sedan räknatas med i våra slutresultat. För att du ska få en så rättvis uppfattning av respektive kaffemaskin, så har vi försökt ta in så mycket information som möjligt om varje produkt.

Tack vare den här processen slipper du spendera dyrbar tid på att forska i timtal för att se vad andra tycker – eftersom vi redan samlat allt här, på ett och samma ställe. Du bör givetvis göra någon form av research innan du köper en kaffemaskin, men vi ämnar underlätta arbetet för dig.


Läs också: