Kylskåp

Kylskåp Bäst i test 2022 – 5 Bästa Kylskåpen

Bästa kylskåpen

Vår testpanel gav sig ut för att titta på de populäraste kylskåpen på marknaden idag. De har kastat ut de dåliga och satt samman en lista innehållande de bästa kylskåpen.

Här är en snabbtitt på vad de kom fram till.

 • Bäst i test: Electrolux ERF4114AOW
 • Bäst premiumval: Liebherr Kef 4310-20 001
 • Bästa mindre kylskåpet: Scandomestic Cool Cube
 • Lägst energiförbrukning: Siemens KS36VAI4P
 • Bra alternativ: Severin 9770

Bäst i test: Electrolux ERF4114AOW

 • Tystgående
 • Bra energiklass
 • Ventilerat och jämnt temperaturfördelat

Det här kylskåpet från Electrolux är ett energisnålt och rymligt alternativ. Det har energiklassen A++ vilket är en riktigt bra placering på skalan för energiklasser. Det rymmer 387 liter vilket är en väldigt bra kapacitet och bör vara tillräckligt även för relativt stora familjehushåll.

En smart funktion med detta kylskåp är att kylningen är ventilerad, vilket ger en jämn temperaturfördelning över hela kylen. Oavsett vilken hylla du ställer din mat på kommer den att ha samma temperaturförutsättningar. Dessutom styrs temperaturen i kylskåpet elektroniskt, vilket ger möjlighet att hålla kylan väldigt exakt, precis på graden.

Förvaringen i kylskåpet har många smarta finesser. Bland annat finns en löstagbar flaskhylla där du kan lägga flaskor, vilket ofta kan spara plats när kylen börjar bli fylld. En annan finess är den smarta LED-belysningen i skåpet, vilken både är energisnål och ger väldigt bra ljus.

Slutligen är det värt att nämna den så kallade shoppingfunktionen. Den hjälper till att hålla maten fräsch genom att kyla ner hela kylskåpet snabbt om du haft dörren öppen. Namnet kommer av att dörren brukar vara öppen längre än vanligt när du handlat och ska börja packa in allt i kylskåpet.

Electrolux ERF4114AOW har dessutom många fina omdömen på internet. Konsumenter som köpt denna produkt visar stor nöjdhet över kylskåpets rymlighet och hur tyst det är när det används.

Vill du ha ett modernt kylskåp med många smarta finesser, till en relativt billig penning, är detta ett mycket bra val!

Bästa premiumval: Liebherr Kef 4310-20 001

 • Hög kvalitet
 • Många smarta finesser som håller maten fräsch
 • Rymligt med stor kapacitet

Det här kylskåpet från Liebherr tillhör de absolut bästa modellerna du får i denna prisklass. Det är klassat som mycket energisnålt och tillhör energiklass A+++, vilket är så bra det kan bli när det gäller miljövänlighet.

Kylskåpet är stort och rymligt och har en kapacitet på hela 390 liter. Det har en hel drös smarta funktioner och fördelar som får det att sticka ut som ett riktigt toppenval.

Det har till exempel ett FreshAir filter, som bidrar till att hålla luften i kylskåpet fräsch hela tiden. Det är dessutom enkelt att byta ut filtret, något som bör göras någorlunda regelbundet för maximal fräschhet.

BluPerformance är en annan funktion som används i Liebherrs kylskåp. Det är ett heltäckande tekniskt koncept som innefattar både kontrollpanelen, kyltekniken och mycket mer. Resultatet är ett kylskåp som är energieffektivt, rymligt och ger maximal hållbarhet åt färska matvaror.

Många kunder lockas framförallt av att Liebherrs kylskåp är så pass energisnålt som det är, men de är även väldigt nöjde med dess snygga design, de rymliga hyllorna och att det är så tystlåtet och praktiskt att använda.

Vill du uppgradera ditt kylskåp och köpa en av de bättre modellerna på marknaden för privatpersoner, bör du kolla in det här kylskåpet nu!

Bästa mindre kylskåpet: Scandomestic Cool Cube

 • Kul och uppskattad kylskåpstyp
 • Litet och lätt att flytta
 • Prisvärt

En barndomsdröm för många är kanske att ha en sån här Scandomestic Cool Cube kyl med Coca-Colas logga på utsidan. Det är en liten och behändig kyl som kan användas på många sätt: i pojkrummet, ute bland gästerna i vardagsrummet eller varför inte på kontoret?

Kylen är liten och kompakt med måtten 530 – 480 – 540 mm. Den är trots detta relativt rymlig och kan förvara upp till 50 liter. Den väger bara 18 kilo så det är inga större bekymmer att flytta den på egen hand om det skulle behövas.

En bra funktion med Cool Cube är att den är hyfsat energisnål, något som tidigare varit ett problem med äldre läskkylar. Den har energimärkningen A+ vilket är väldigt bra för den här typen av produkt.

Scandomestic Cool Cube är oerhört populär och har många, i stort sett uteslutande positiva, recensioner på nätet. Många har köpt den som en present till sina tonåringar, vilket är förståeligt; vem skulle inte velat ha haft en sådan som ung? Det verkar dock råda delade meningar om huruvida den låter eller ej. Många är nöjda med den låga ljudnivån, medan vissa hävdar att den stundtals låter när kompressorn på kylen drar igång.

Som du kanske förstått är vi barnsligt förtjusta i den här kubformade minikylen. Med tanke på det låga priset är det nästan värt att försöka komma på en anledning att skaffa en. Var ska du ställa din?

Lägst energiförbrukning: Siemens KS36VAI4P

 • Prisvärt
 • Snygg design
 • Bästa energiklassen
Siemens kylskåp med snygg design i rostfritt stål är en perfekt mittemellan-kandidat i prisklassen mellan de billiga och dyrare sorterna. Det är ett snyggt och stilrent kylskåp med en kapacitet på 346 liter i energiklass A+++.

Energiklassen är helt klart en av de fördelar som utmärker detta kylskåp och också en av de saker som kan vara skillnaden mellan en billigare och en dyrare kyl.

Siemens kylskåp har alla smarta funktioner du kan förvänta dig av ett bra kylskåp nu för tiden, till exempel ventilerad nedkylning för jämnare temperatur och elektronisk tempstyrning för enkel koll på den exakta temperaturen.

Det är ett väldigt snyggt kylskåp och såväl design som funktionalitet hintar om att det skulle vara dyrare än det faktiskt är. Det har bra omdömen online och är en väldigt bra kandidat för dig som vill ha kvalitet till ett överkomligt pris!

Bra alternativ: Severin 9770

 • Kyl- och fryskombo
 • Stilren design
 • Många praktiska tillbehör

Serverins kylskåp är en kombination med både kyl och frys. Den totala höjden är 150 centimeter och kylskåpet har en kapacitet på 173 liter, samt 54 liter i frysdelen. Det är tillhör energiklass A++ vilket är helt klart godkänt.

Det är en snygg och stilren kyl- och fryskombo som gör sig väl i de flesta hushåll. Om du inte har plats för separat kyl och frys är detta ett bra alternativ, då det ändå ger en helt okej kapacitet att förvara mat såväl korta, som längre perioder.

Kylen har en variabel termostat och automatiserad avfrostningsfunktion. Frysen kräver dock att du avfrostar den manuellt, vilket bör göras med jämna mellanrum åtminstone någon gång per år.
Tillbehören till Severins kyl och frys är bland annat en bricka för iskuber, salladslådor, flaskhållare, mjölklåda med mera. Detta är ett komplett paket för dig som vill behöver en kyl och frys av bra kvalitet och vill ha allt samlat. Bra produkt som du kan räkna med kommer att hålla i många år!

Hitta bästa kylskåpet för dig

Det finns som bekant lite olika sorters kylskåp på marknaden. Beroende på dina behov kan olika sorter passa dig bäst. Här tittar vi närmre på några detaljer som du kan granska inför ditt köp av det bästa kylskåpet för dig:

Energiklass

Kylskåp och andra vitvaror kommer med en särskild märkning som avslöjar hur energikrävande produkten är. Eftersom kylskåpet är en produkt som är påslagen dygnet runt kommer den oundvikligt att sluka en hel del energi; därför är energiklassen väldigt viktig när det gäller kylen.

Den bästa energiklassen är A+++, därefter A++ och sedan A+. Kolla upp vilken energiklass kylen har innan du köper den och ta med detta i dina beräkningar innan du gör ditt köp!

Stor eller litet kylskåp

Det finns lite olika stilar på kylskåp till exempel:

 • Stora och små fristående kylskåp
 • Kyl- och fryskombinationer
 • Minikyl (dryckeskyl, vinkylare osv.)

Fundera över var och hur kylskåpet ska användas, samt hur många personer som kommer att använda det. För ett litet hushåll på 1-2 personer räcker ofta ett litet kylskåp gott och väl. För större kylskåp eller till exempel kontor, kan det vara värt att maximera utrymmet för att få plats med allt som behövs.

Funktionalitet

Slutligen bör du fundera över hur mycket du är villig att lägga på kylskåpet för att få med diverse smarta funktioner. De bästa moderna kylskåpen har mycket smarta finesser som gör luften i kylen fräschare, ger maten bättre hållbarhet och bibehåller en jämn temperatur som lätt kan kontrolleras.

I vissa fall räcker en vanlig basic kyl långt, men har du råd att lägga lite extra på produkten bör du kunna förvänta dig en mängd mycket användbara extrafunktioner.

Vårt bäst i test av kylskåp

Den här guidens mål är att hjälpa dig att hitta det bästa kylskåpet för dig och ditt kök. Oavsett budget, storlek och design. Vi vill hjälpa dig att hitta det kylskåp som passar dig bäst.

Utöver vårt eget arbete, så har vi även ägnat mycket tid åt att göra research för att se vad andra konsumenter och experter tycker om varje kylskåp. Syftet är att vi ska kunna ge dig en så rättvis och bred bild av varje kylskåp som möjligt. Vi har därför tagit med deras omdömen i vår betygsättning.

Vi vill få med all vital information, all det bra och allt det dåliga. Det är först när vi erbjudit dig den informationen, som du har möjligheten att ta ett bra beslut som du kommere att bli nöjd med. Allt handlar i slutet av dagen om kunskap.

Det tar väldigt mycket tid att efterforska och scanna av Internet efter recensioner. Många, många timmar. Vi vill bespara dig den tiden, genom att göra jobbet åt dig och sammanfatta allt här, i en enkel och lättsmält guide.

I vårt bäst i test av kylskåp har vi framförallt fokuserat på:

 • Temperaturfördelningen
 • Kvalitén
 • Energiförbrukningen
 • Ljudnivån
 • Belysningen
 • Storleken
 • Designen

Det finns givetvis många andra variabler som påverkar utgången i vårt bäst i test. Men de här kriterierna utgör grunden för vad vi tittar på när vi bedömmer huruvida ett kylskåp är bra eller ej.