Mjölkskummare

Mjölkskummare Bäst i test 2022 – 3 Bäst i test & 2 Varningar

Bäst i test

Smeg-MFF01-mjölkskummare

Smeg MFF01

Bästa mjölkskummaren på marknaden idag

Skummet blir tjockt, fluffigt och utan skinn – exakt som på ditt favorit-kafé. Du kan välja mellan 6 olika program, så att det blir precis som du vill ha det. Definitivt den bästa mjölkskummaren idag!

Mer info i butik

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa mjölkskummaren

Utav alla tester vi gjort, så är resultaten vi fick från mjölkskummare det mest chockerande. Skillnaderna vi hittade mellan olika modeller var stora, på både gott och ont. Vi hittade bra och dåliga maskiner i alla prisklasser.

Men två av de maskiner vi trodde skulle hamna högts upp i vårt bäst i test, visade sig inte platsa på listan överhuvudtaget. Vi noterade att flera andra ”testare” prisat dessa modeller över skyarna, men våra tester och andra konsumenters recensioner ger en helt annan bild av verkligheten. Mer om det längre ner.

Vi inleder med de modeller som faktiskt är bra.


Bäst i test: Smeg MFF01

Anledningar att köpa:

 • Bästa resultatet på marknaden
 • Snygg design
 • Professionell
 • 6 olika program
Anledningar att inte köpa:

 • Kostar en del

Med sina 6 olika program, stilrena retro-design och överlägsna resultat – så är det inte så konstigt att Smegs mjölkskummare tar hem priset som den bästa mjölkskummaren för i år.

Det finns ingen mjölkskummare för konsumenter som kan toppa Smegs modell just nu. Resultatet blir som på vilket fik eller restaurang som helst. Skummet blir lika tjockt som gott. Perfekt om du ofta dricker kaffe eller varmchoklad.

Resultatet blir bättre än alla andra maskiner vi tittat på. Mjölken är mycket varmare än någon annan modell.

En annan sak vi gillar är hur enkel den är att använda – men, framförallt, hur enkel den är att rengöra.

Om du har ägt en mjölkskummare tidigare så har du säkerligen dragit dig för att använda den, eftersom du vet hur mycket tid som måste spenderas på att tvätta, koppla ur, dra isär och gnugga.

Det slipper man med Smegs maskin, den är busenkel att rengöra.

Det enda negativa vi har att säga om den här mjölkskummaren är priset. Det är en premium-produkt, så den kostar därefter.

Den är däremot inte dyr, då du köper en mjölkskummare av högsta kvalitet som skulle kunna användas på vilket fik eller konditori som helst.

Sammanfattning:

En given bäst i test-vinnare. Resultatet blir fenomenalt. Mjölken är varmare än från någon annan maskin. Skummet blir tjockt, fluffigt och utan skinn – precis som när du beställer kaffe från ditt favoritkaffé.

Du har även 6 olika program att välja bland. Vi blev helt förälskade i den snygga retro-designen.

Om du ska köpa en mjölkskummare och det här är inom din budget – då finns det inget annat alternativ – MFF01 är bäst!


Bäst budgetval: Bodum Latteo

Anledningar att köpa:

 • Manuell
 • Billig
 • Väldigt populär
Anledningar att inte köpa:

 • Vissa rapporterar att glaset spruckit efter ett tag

Inledningsvis trodde vi faktiskt att en handhållen mjölkskummare skulle bli vår favorit bland budgetalternativen. Men det blev den här manuella mjölkskummaren från Bodum. En positiv överraskning!

Tekniken och funktionen är väldigt simpel. Du häller ner mjölken i kannan och sen drar du pressen upp och ner i dryga halvminuten. Voila!

Resultatet blir faktiskt förvånansvärt bra, faktum är att skummet/grädden blir bättre än många automatiska maskiner som kostar dubbelt så mycket pengar.

Under testets gång så hittade vi en bra teknik som gav oss nästan perfekt skum varje gång.

Istället för att dra pressen högst upp och sen ner, så gör man ”mini-pumps”. Man låter aldrig pumpen gå över mjölken, utan den är hela tiden i nivå med mjölken.

Med den tekniken gick det snabbt, var inte jobbigt och resultatet var hela tiden konsistent.

Kom ihåg att du måste  värma upp mjölken i mikrovågsugnen innan du börjar skumma den.

Vi har själva inte erfarit något negativt med Bodum Latteo, men vi har läst ett per recensioner där användarens skummare har börjat spricka i glaset.

Drygt 95% av alla recensioner vi läst har varit överväldigande positiva, även de som har haft spruckna glas, men det kan vara bra att ta notis av detta.

Vi rekommenderar därför att du är varsam med kannan och inte är för hårdhänt då glaset kan vara ömtåligt.

Sammanfattning:

En manuell pump med regelbundet bra resultat, i många fall bättre än automatiska maskiner som kostar mycket mer. Den är enkel att använda och att rengöra.

En del användare har rapporterat sprickor i glaset, så var inte för hårdhänt när du använder den.

Priset är väldigt lågt, den hade kunnat kosta minst 300 kronor mer och fortfarande varit prisvärd. En av våra favoriter!


Bästa Handhållna: Severin SM 3590

Anledningar att köpa:

 • Väldigt smidig
 • Kraftfull motor
 • Vibrerar inte
 • Superenkel att rengöra
Anledningar att inte köpa:

 • Håller inte så länge

Det var svårare än vi trodde att få tag i en bra handhållen mjölkskummare – men när vi väl fann en, då visade den sig vara riktigt bra.

Vi pratar givetvis om Severins SM 3590. En enkel och smidig mjölkskummare som visade sig ha flera tusen positiva recensioner på nätet, framförallt Amazon.

Den är enkel att använda, bekväm att hålla i och har en stark motor som roterar i ungefär 11500 rpm (rotationer per minut).

Tack vare den kraftfulla motorn blir resultatet bättre än många av de större, stationära, mjölkskummarna!

En fördel med den här modellen är att den här så enkel att tvätta. Det tar bara ett par sekunder.

SM3590 låter lite när man använder den, men något som förvånade oss är hur lite den vibrerar i handen. Knappt så att man känner av det – den starka motorn till trots.

Den är billig och den är extremt effektiv, men precis som med många andra handhållna mjölkskummare så finns det rapporter om att den inte håller så länge.

När maskinen är så här bra och så här billig, så är ändå 1+ års användning helt klart ett bra resultat.

Definitivt den bästa handhållna mjölkskummaren idag. Skummet blir förvånansvärt bra, tack vare den starka motorn.

Vibrationerna är minimala, till skillnad från alla konkurrenter. Den är superenkel att använda och rengöra, vilket spar din dyrbara tid.

Det finns ett par rapporter om att den inte har så lång livslängd, men så verkar inte vara fallet för alla. Effektiviteten och det extremt billiga priset gör att vi förlåter Severin om vi måste köpa en ny maskin varje eller vartannat år.

Sammanfattning:

Den är enkel och har en överraskande stark motor som kan konkurrera med de stora, stationära mjölkskummarna. Resultatet blir mycket bra!

Du kan rengöra den på nolltid. Till skillnad från de flesta andra handhållna mjölkskummare, så vibrerar den här maskinen knappt alls i handen.

Vissa konsumenter rapporterar att den inte håller så länge – men det är helt ok, med tanke på det väldigt låga priset. Vi rekommenderar starkt!


Två mjölkskummare vi inte valde och varför

Det finns två mjölkskummare som vi trodde skulle hamna i toppen av vårt bäst i test, men som tyvärr inte räckte hela vägen. Troligtvis har du sett dem i butiken och kanske till och med funderat på att köpa dem. Här är varför vi valde att inte ha med dem.

Melitta Cremio II

Designen är snygg och exklusiv och ett par recensioner indikerar på att den är bra.

Dessvärre var den en stor besvikelse, vilket även många recensioner vittnar om. Anledningarna är många, men när allt kommer till kritan så är det en enda sak som gör att vi inte kan rekommendera Cremio 2.

Den är helt enkelt dålig på att skumma mjölk!

Det tar lång tid och skummet blir dåligt. Kvalitetsmässigt så beskriver många användare också att den slutar fungera eller får problem efter bara ett par månaders användning.

Om du trots det vill se Melitta Cremio i butik, så kan du göra det här.


KRUPS XL2000

Den ser bra ut, skummar snabbt och effektivt och den fungerar mycket bra – när den väl funkar.

Men den kommer inte att skumma för all framtid.

Oroväckande många recensioner påpekar att deras maskin lagt av efter bara ett par månader eller ett år. Något i teknologin går helt enkelt sönder efter en viss tids användning. Många noterar också att maskinen snabbt blir överhettad, och när den är varm så skummar den inte lika bra. Vilket blir ett problem om man vill skumma flera koppar kaffe eller varmchoklad.

Mycket synd, eftersom produkten i sig fungerar bra när den väl funkar. Men något i konstruktionen tycks vara dåligt med tanke på hur många som rapporterar defekter och problem.

Vi kan helt enkelt inte rekommendera en produkt som har så många negativa recensioner.

Om du trots det vill se Krups XL2000 i butik, så kan du göra det här.


Hitta bästa mjölkskummaren för dig

Du vill kunna brygga eget kaffe i din kaffebryggare och göra gräddigt och gott mjölkskum där hemma. Det ska bli precis så som du vill ha det, varje gång och varje dag.

Men exakt vad ska man titta efter när man köper en mjölkskummare?

För att du ska undvika att bli besviken efter ditt köp, så listar vi baristans bästa råd till dig som ska köpa en mjölkskummare.

Vilken typ av mjölkskummare är bäst för dig

Det finns två varianter av mjölkskummare: handhållen och kanna.

Den handhållna mjölkskummaren är oftast mycket billigare och har för det mesta inte en tillhörande kanna. De är enkla och billiga – men kan ändå få jobbet gjort på ett effektivt sätt.

De mjölkskummare som har designen av en kanna är oftast dyrare, men har också många fler funktioner. De har, i de flesta fallen, kylnings- och värmeelement för att reglera temperaturen i mjölken. Dessa mjölkskummar är för det mesta bättre än handhållna.

Handhållna: billiga och går oftast på batteri och därför användbara när du ska ut och resa. Väger inte så mycket.
Kanna: fler funktioner och oftast mycket högre kvalitet än handhållna. Kan även skumma i större kvantiteter.

Vilken typ av mjölk ska du skumma

Alla mjölkskummare är designade för att skumma komjölk. Men en del användare vill hellre skumma soja, kokosnötsmjölk, hampa eller mandel. Alla mjölkskummare kan inte hantera texturen eller tjockleken på andra mjölktyper lika bra.

Se till att maskinen du tittar på verkligen kan skumma den typ av mjölk som du planerar att använda. Om du planerar att använda tjockare mjölk, så kan det vara så att billigare mjölkskummare inte fungerar.

Förändra temperaturen

I mitten av december så kan det vara gott med varmt skum på toppen av ditt kaffe. Under högsommaren är det inte riktigt lika gott med varmt skum, utan då föredrar många ett lite svalare skum.

De flesta handhållna mjölkskummarna kan oftast inte reglera temperaturen. Ett stort antal mjölkskummare med kanna-design, kan däremot reglera temperaturen utefter årstid och smak.

Vill du kunna ändra temperaturen eller är det inte så viktigt för dig? Det är viktigt att avgöra innan du köper en skummare.

Värmen på mjölkskummet kan även ha betydelse beroende på vilket typ av kaffe du dricker. Om du använder din espressomaskin mer än din mokabryggare, så vet du med största sannolikhet redan om du vill ha varm eller kall mjölk i kaffet.

Tester av mjölkskummare

Det är alltid viktigt att läsa recensioner och tester av produkter man ska köpa. Precis som du gör nu. På så sätt minskar du risken för att du blir besviken när du börjar använda skummaren.

I våra bäst i test-listor lägger vi stor tyngd på research. Vi läser andra konsumenters tester och recensioner, vi tittar på Youtube-videos och vi läser på forum. Då kan vi få en så ärlig uppfattning av respektive produkt och inte bara vår åsikt – eftersom alla uppfattar saker olika. Det innebär att du slipper hoppa runt mellan olika sidor, videos och tester för att se vad andra tycker, då vi redan har samlat ihop allt på en och samma plats i den här guiden.

Materialet på mjölkskummare

De allra billigaste mjölkskummarna är allt som oftast gjorda av plast. De lite bättre varianterna brukar vara gjorda i rostfritt stål och glas. Givetvis med ett par delar gjorda i plast.

Oftast är det utsidan som har plastkomponenter, medan insidan är gjort av stål eller glas. Vi rekommenderar att du väljer en mjölkskummare som inte har plast på insidan, så att det inte kommer i kontakt med mjölken – av hälsoskäl.

Dyr eller billig mjölkskummare

För ett par år sedan var mjölkskummare mycket dyrare. Idag ser situationen helt annorlunda ut. I takt med att allt fler människor köper dylika produkter, fler företag säljer mjölkskummare och de blir billigare att producera, så pressas priserna ner.

Du kan idag komma relativt billigt undan, för en produkt som både skummar mjölk på ett professionellt sätt och som håller i flera år framåt.

Vi vill däremot höja ett varningens finger. Dyrast innebär inte alltid bäst. Många gånger innebär det höga priset att maskinen har fler funktioner än övriga modeller. Det betyder alltså inte att motorn är starkare eller av bättre kvalitet. Se därför till att du köper en maskin där du vet att du har användning av de flesta funktionerna, annars finns en risk att du betalar för något du inte använder.

De allra billigaste mjölkskummarna är såklart de handhållna. De skummar mycket mindre mängder och har inte alltid lika lång livslängd som mer robusta maskiner. Men de är enkla att använda, tar inte upp mycket plats och är väldigt portabla.

Vårt bäst i test av mjölkskummare

För att du ska få en så rättvis och bred bild av respektive mjölkskummare, så har vi även tagit med andra konsumenters och experters utlåtande i vår betygsättning. På så sätt kan vi vara säkra på att vi får höra allt det bra och dåliga om varje produkt.

Vi vet hur lång tid det tar att göra research, för att se vad andra skriver och tycker om alla olika modeller. Vi har gjort allt det jobbet – för att du ska slippa göra det. Enkelt och lättsmält har vi sammanfattat allt i den här guiden. På så sätt spar du tid, och du ökar chansen för att du hittar den bästa mjölkskummaren för dig, dina behov och din budget.

Liknande Artiklar