Mokabryggare

Bästa mokabryggaren 2023 – Årets bäst i test

Bäst i test

Bialetti-Mokabryggare

Bialetti Mokabryggare

Bästa mokabryggaren på marknaden

Den är rymlig, har en trevlig och traditionell design och är lätt att hålla ren. En av de populäraste mokabryggarna och en klar favorit.

Mer info i butik

Bästa Mokabryggaren

Denna fantastiska Italienska uppfinning har livat upp många mornar runt om i Sverige. Men för novisen, eller den som ska byta ut sin gamla mokabryggare, kan det vara svårt att bestämma sig för vilken man ska köpa.

Mokabryggarna finns i alla möjliga storlekar, utseenden och priser – vilken är egentligen bäst?

Vi har testat de populäraste mokabryggarna för att hjälpa dig att välja ut den som passar dig och dina behov bäst.


Bästa mokabryggare: Bialetti Mokabryggare

Anledningar att köpa:

 • Rymlig kanna med kapacitet för många koppar
 • Populärt kvalitetsmärke
 • Trevlig design
 • Lätt att hålla ren
 • Traditionell
Anledningar att inte köpa:

Bialetti är ett väletablerat kvalitetsmärke när det gäller mokabryggare. Denna bryggare med kapacitet för 12 koppar är inget undantag, då den gör det möjligt att snabbt och enkelt förse ett helt sällskap med en kopp ljuvligt mokabryggt kaffe på nolltid.

Viktigt att tänka på när det gäller denna mokabryggare från Bialetti är att den inte är anpassad för induktionshäll, då den är gjord i aluminium.

Märket Bialetti är mer eller mindre synonymt med mokabryggare, och andra kafferelaterade produkter.

De grundades i Italien och sägs ha revolutionerat kaffevärlden med sina mokabryggare. I nästan 100 år har Bialetti bidragit till utvecklingen av kokkonsten för kvalitetskaffe.

Sammanfattning:

Vi gillar framförallt att denna mokabryggare har en lite lekfull design och att den är så smidig att använda.

Trots att den är lite större är den inte tung eller otymplig att handskas med.

Bialettis mokabryggare för 12 koppar är perfekt för den som är bekant med detta sätt att brygga och vill ha en gedigen bryggare med väl tilltagen kapacitet.


Bäst design: Bialetti Bryggare MokaInduction

Anledningar att köpa:

 • Fantastisk design
 • Rymmer 6 koppar kaffe
 • Alla värmekällor – även induktion
 • Bred botten
Anledningar att inte köpa:

 • Lite dyrare än andra

Generellt sett är mokabryggare trevliga att titta på. De brukar ha en klassisk design och har inte riktigt anammat den där moderna känslan som många kaffemaskiner har idag.

Men deras plåtiga design i silver blir lite tråkig efter ett tag. De alla ser i princip likadana ut. Mokabryggare som mokabryggare.

Sen hittade vi den här otroligt snygga mokabryggaren. Med svart topp och blanksilvrig botten. Supersnygg! Den känns och ser fräsch och modern ut, men har kvar den där klassiska retro-looken som vi älskar.

Den är inte bara snygg. Den är bra också. Du får plats med ungefär sex koppar kaffe i bryggaren. Tack vare valet av material, vilket är rostfritt stål och aluminium, så kan den även användas på alla typer av värmekällor – även induktion.

Vi gillar även bredden på botten av bryggaren. Den känns rejälare än många andra vi tittat på. Kaffet blir dessutom supergott!

Sammanfattning:

Helt klart den snyggaste mokabryggaren vi hittat. Man har låtit det klassiska och nostalgiska flörta lite med det moderna. Resultatet blev riktigt snyggt och den får därför stå framme i köket på heltid.

Kapaciteten är bra, den rymmer ungefär 6 koppar kaffe. Den klarar av alla typer av värmekällor, inklusive induktionshällar.

Helt klart en av våra favoriter för i år!


Populärt val: Bialetti Mokabryggare Venus

Anledningar att köpa:

 • Elegant design
 • Enkel att använda
 • Smidig rengöring
 • Gott kaffe
Anledningar att inte köpa:

Även den här mokabryggaren har en speciell design. Venus har den klassiska silvriga färgen, men är avlång och har en sluttande topp. Vilket ger ett lite mer elegant intryck än de andra bryggarna vi tittat på.

Mokabryggaren är väldigt enkel att använda, såväl som att rengöra. Den är överraskande smidig. Så om du vill ha något lättanvänt där hemma, då är det här ett givet val.

Kaffet blir riktigt gott i den här bryggaren. En bonus är att den fungerar på alla typer av värmekällor, inklusive induktion. Men det har blivit en standard för Bialetti numera.

Venus är utrustad med en hällpip som gör det möjligt att servera kaffe direkt ur kannan.

Överlag en riktig snygg och lättanvänd mokabryggare.

Sammanfattning:

Om du vill ha en elegant mokabryggare som är superenkel att använda – då är det här ett perfekt val. Den är jättesmidig att använda och att rengöra.

I vår research hittade vi väldigt många positiva recensioner för Venus och vi kan bara stämma in i hyllningskören – den är superb!


Bästa Espressobryggare: Bodum Chambord Espressobryggare

Anledningar att köpa:

 • Väldigt gott kaffe
 • Tar upp minimalt med plats
 • Kan rengöras i diskmaskin
 • 6 koppar kaffe
Anledningar att inte köpa:

Det intressanta med produkter som den här espressobyggaren från Bodum, är att man inser hur bra kaffe du kan göra hemma. Vi tror ofta att man måste gå till kaféet för att få riktigt bra kvalitékaffe.

Men det räcker med att köpa kaffe av kvalité och att använda en sån här liten maskin. Vips, så kommer alla vilja komma över för en kopp kaffe!

Bryggaren kan göra 6 koppar åt gången. Tack vare den avlånga designen tar den upp minimalt med plats. Den är 23 cm hög och endast 15,4 cm bred.

Den är gjord i rostfritt stål och Bodum skriver att vi kan använda den i diskmaskinen, men vi rekommenderar dig att inte göra det. Såvida du inte har något annat val. Diskmaskinstvätt sliter mer på utrustningen än om du diskar för hand.

Men för dig som inte orkar eller kan diska för hand, så är det givetvis toppen att du kan lägga den i diskmaskinen.

Sammanfattning:

En riktigt smidig espressobryggare som gör riktigt gott kaffe. En bonus är att den tar upp så lite plats i köket och därför är enkel att förvara i skåpet.

Bryggaren kan brygga 6 koppar kaffe åt gången. Bodum skriver att du kan använda den i diskmaskinen, vilket är perfekt för de som undviker att rengöra saker för hand.

Kort och gott en unik espressobryggare av hög kvalité. Varmt rekommenderad!


Hitta bästa mokabryggaren för dig

Att använda mokabryggare är en gammal italiensk idé, vilken bygger på att trycket i bryggaren hjälper till att pressa ur aromerna och smakerna ur kaffet. Själva mokabryggaren består av två delar som skruvas isär.

Den undre delen fylls med vatten och den övre packas med kaffe. Nymalda kaffebönor ger givetvis den bästa smakupplevelsen då aromerna är som bäst precis efter malning.

Mokabryggare är vanligtvis utformade i rostfritt stål eller i aluminium.

Det finns några saker du bör tänka igenom innan du bestämmer dig för vilken sort som bäst passar dina behov.

Storlek

Mokabryggare är ofta ganska små och kompakta, avsedda för att snabbt kunna koka upp några koppar kaffe. Om du har tänkt använda den för att servera större sällskap bör du se till att skaffa en av de större modellerna.

Mokabryggare kan ha en kapacitet på allt ifrån 1 kopp, till 10 koppar eller så mycket som 18 koppar för den som behöver.

Olika spistyper

Om du har induktionshäll är det viktigt att du kollar upp att mokabryggaren är anpassad för att klara det.

Vissa bryggare tål inte induktionshällar, medan andra bryggare i stort sett endast bör användas på induktionsspis.

Design

Givetvis en smakfråga, men värt att fundera över då det finns en hel del olika modeller på marknaden. Kolla vilket material de är gjorda i, hur de ser ut och föreställ dig vilken sort som skulle passa bäst hemma i ditt kök.

Det är en skön känsla att kunna imponera på sina gäster med en väldesignad mokabryggare, och därefter bjuda på en riktigt härlig kaffeupplevelse.