Mokabryggare

Bästa Mokabryggaren 2021 – 5 Bäst i test Mokabryggare

Bäst i test

Bialetti-Mokabryggare

Bialetti Mokabryggare

Bästa mokabryggaren på marknaden

Den är rymlig, har en trevlig och traditionell design och är lätt att hålla ren. En av de populäraste mokabryggarna och en klar favorit.

Bagaren och kocken

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa Mokabryggaren

Denna fantastiska Italienska uppfinning har livat upp många mornar runt om i Sverige. Men för novisen, eller den som ska byta ut sin gamla mokabryggare, kan det vara svårt att bestämma sig för vilken man ska köpa.

Mokabryggarna finns i alla möjliga storlekar, utseenden och priser – vilken är egentligen bäst?

Vi har testat de populäraste mokabryggarna för att hjälpa dig att välja ut den som passar dig och dina behov bäst.


Bäst i test: Bialetti Mokabryggare

Anledningar att köpa:

 • Rymlig kanna med kapacitet för många koppar
 • Populärt kvalitetsmärke
 • Trevlig design
 • Lätt att hålla ren
 • Traditionell
Anledningar att inte köpa:

Bialetti är ett väletablerat kvalitetsmärke när det gäller mokabryggare. Denna bryggare med kapacitet för 12 koppar är inget undantag, då den gör det möjligt att snabbt och enkelt förse ett helt sällskap med en kopp ljuvligt mokabryggt kaffe på nolltid.

Viktigt att tänka på när det gäller denna mokabryggare från Bialetti är att den inte är anpassad för induktionshäll, då den är gjord i aluminium.

Märket Bialetti är mer eller mindre synonymt med mokabryggare, och andra kafferelaterade produkter.

De grundades i Italien och sägs ha revolutionerat kaffevärlden med sina mokabryggare. I nästan 100 år har Bialetti bidragit till utvecklingen av kokkonsten för kvalitetskaffe.

Sammanfattning:

Vi gillar framförallt att denna mokabryggare har en lite lekfull design och att den är så smidig att använda.

Trots att den är lite större är den inte tung eller otymplig att handskas med.

Bialettis mokabryggare för 12 koppar är perfekt för den som är bekant med detta sätt att brygga och vill ha en gedigen bryggare med väl tilltagen kapacitet.


Bäst för ett par koppar: Alessi Mokabryggare

Anledningar att köpa:

 • Lagom stor både för vardagsbruk och bjudningar
 • Prisvärd
 • Unik design
 • Finns i 2 olika storlekar
Anledningar att inte köpa:

 • Finns rapporter om läckage

Denna mokabryggare från Alessi har en tilltalande design och ger ett proffsigt intryck.

Med en kapacitet på upp till 6 koppar är den perfekt för den som både vill kunna dricka fint kaffe i vardagen, men även ha lite större kapacitet vid tillfällen då gäster är på besök.

Alessi är ett italienskt företag som designar många typer av köksredskap. De har funnits i nästan 100 år och är berömda för sin unika kvalitetsdesign och praktiskt användbara produkter.

De arbetar med många stora designers och finns representerade på flera håll runt om i världen, bland annat i New York.

Sammanfattning:

Alessis mokabryggare passar bra för att värmas på vanlig spis och passar de flesta hem.

Prisklassen och storleken är lite lagom, mitt emellan, och vi menar att detta är en perfekt bryggare för den som vill prova på att brygga kaffe med mokabryggare.

På bara några minuter kan du få ett perfekt kaffe med Alessi mokabryggare.


Väldigt Populär: Barletta Mokabryggare

Anledningar att köpa:

 • Smidig för mindre mängder kaffe
 • Väldigt snygg
 • Prisvärd
 • Många positiva recensioner
 • Stabil
Anledningar att inte köpa:

Den här mokabryggaren från Barletta är perfekt för att snabbt och smidigt kunna koka upp ett par koppar till frukost eller en liten fikastund.

Den är både estetiskt tilltalande och prisvärd vilket gör den tilltalande ur flera aspekter.

Mokabryggaren från Barletta har en kapacitet för fyra koppar, vilket är lagom för till exempel hemmafrukostar och mindre bjudningar, men kan innebära onödigt många omkok om antalet gäster är fler än så.

Sammanfattning:

En fördel med denna mokabryggare är att den går att använda på de flesta spistyper, inklusive induktionshällar, vilket inte gäller alla sorter.

Den fungerar bra och känns väldigt robust. Men det vi gillar mest är designen, den är riktigt, riktigt snygg! När den inte används, så passar den bra som inredning.


Bäst budgetval: Forever MISS MOKA PRESTIGE

Anledningar att köpa:

 • Billig och prisvärd
 • Finns i flera storlekar
 • Lätt att använda
 • Väldigt populär
 • 7 olika storlekar
Anledningar att inte köpa:

Forever Miss Moka Prestige är en simpel mokabryggare tillgänglig i flera storleksmodeller. För den som bara behöver brygga kaffe åt sig själv, eller ett fåtal personer, är det skönt att kunna välja en mindre bryggare anpassad för ändamålet.

Bryggarna från Forever kommer med en kapacitet från så lite som 1 kopp, upp till 12 koppar för den som behöver en större mokabryggare.

Forever är ytterligare ett italienskt märke. Det kanske inte är så konstigt att italienarna dominerar när det kommer till mokabryggare, eftersom tillagningsmetoden härstammar från just Italien.

Forever fokuserar på just mokabryggare och har lagt ner mycket tid och research på att ta fram mokabryggare av allra högsta kvalité, i olika utformning, anpassade för olika konsumentbehov.

Deras mål är att upprätthålla och förfina traditionen av det italienska sättet att tillaga kaffe genom att tillgodose marknaden med kvalitetsbryggare som håller över tid, och förgyller folks vardag med utsökt kaffe.

Sammanfattning:

Precis som en bra mokabryggare ska vara, är Miss Moka Prestige väldigt lätt att använda. Det är lätt att skruva isär bryggaren både för att fylla på och brygga kaffe, samt för att rengöra den när det behövs.

En bekväm, lätthanterlig och stilren mokabryggare som gör jobbet utan konstigheter i all sin enkelhet.


Snyggast design: Kitchen Craft Mokabryggare

Anledningar att köpa:

 • Lyxig design
 • 5 års garanti
 • Väl tilltagen kapacitet
 • 10 koppar
Anledningar att inte köpa:

 • Fungerar ej på induktionsspisar

Den här mokabryggaren från Kitchen Craft är perfekt för den som väl imponera på gästerna och visa vad det innebär att göra kaffe med en mokabryggare.

Den är stilren och har ett lyxigt utseende och rymmer hela 10 koppar kaffe.

Kitchen Crafts mokabryggare är perfekt för bjudningar och fika för lite större sällskap. Kaffet som bryggs i denna bryggare får en bibehållen arom och kaffet blir väldigt smakrikt.

Tänk på att denna mokabryggare inte är lämpad för induktionsspis. Den övre delen av bryggaren bör inte diskas i maskin, utan handdiskas för att inte den fina ytan ska förstöras.

Sammanfattning:

Kitchen Craft är ett stort brittiskt företag som designar och utvecklar alla tänkbara produkter som används inom mat och matlagning. Allt ifrån glas till stekpannor och kaffekokare finns i deras produktlinjer. De är kända för sina höga kvalitet och stilrena design.

Den här mokabryggaren är väldigt snygg och rymmer hela 10 koppar kaffe. Dessvärre fungerar den inte på induktionsspisar.


Hitta bästa mokabryggaren för dig

Att använda mokabryggare är en gammal italiensk idé, vilken bygger på att trycket i bryggaren hjälper till att pressa ur aromerna och smakerna ur kaffet. Själva mokabryggaren består av två delar som skruvas isär.

Den undre delen fylls med vatten och den övre packas med kaffe. Nymalda kaffebönor ger givetvis den bästa smakupplevelsen då aromerna är som bäst precis efter malning.

Mokabryggare är vanligtvis utformade i rostfritt stål eller i aluminium.

Det finns några saker du bör tänka igenom innan du bestämmer dig för vilken sort som bäst passar dina behov.

Storlek

Mokabryggare är ofta ganska små och kompakta, avsedda för att snabbt kunna koka upp några koppar kaffe. Om du har tänkt använda den för att servera större sällskap bör du se till att skaffa en av de större modellerna.

Mokabryggare kan ha en kapacitet på allt ifrån 1 kopp, till 10 koppar eller så mycket som 18 koppar för den som behöver.

Olika spistyper

Om du har induktionshäll är det viktigt att du kollar upp att mokabryggaren är anpassad för att klara det.

Vissa bryggare tål inte induktionshällar, medan andra bryggare i stort sett endast bör användas på induktionsspis.

Design

Givetvis en smakfråga, men värt att fundera över då det finns en hel del olika modeller på marknaden. Kolla vilket material de är gjorda i, hur de ser ut och föreställ dig vilken sort som skulle passa bäst hemma i ditt kök.

Det är en skön känsla att kunna imponera på sina gäster med en väldesignad mokabryggare, och därefter bjuda på en riktigt härlig kaffeupplevelse.

Liknande Artiklar