Elvisp bäst i test 2024 – 5 Bästa elvisparna

Bäst i test

KitchenAid-Elvisp-9

KitchenAid Elvisp 9

Bästa elvispen just nu

KitchenAid 9 är perfekt både för hemmet och restaurangen. Den har 9 olika hastigheter och en otroligt stark motor – men är trots det väldigt tyst.

En riktig arbetshäst som tar sig igenom allt och får vispningen avklarad på nolltid.

Mer info i butik

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa elvispen

Om du ofta bakar hemma så är en elvisp nästan ett måste. Att vispa för hand leder ofta till trötta armar och ömma handleder.

För att inte nämna att det tar dubbelt så lång tid att vispa utan en maskin.

Funderar du på att uppgradera köket med en ny elvisp – men är osäker på vilken du ska köpa?

Då har du kommit rätt.

I den här guiden hjälper vi dig att hitta den bästa elvispen för minst pengar.


Bäst i test: KitchenAid Elvisp 9

KitchenAid-9-elvisp

Anledningar att köpa:

 • Stora blad
 • Riktigt stark motor
 • Håller många år framåt
 • 9 hastigheter
 • Tystlåten
 • Stora blad
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr

En klar vinnare som kör över motståndet utan några problem.

Motorn i vispen är vad som utmärker den här modellen mest. Den är stark, riktigt stark. Som ett resultat blir degen, grädden eller såsen gjord på superkort tid – vilket alltid är önskat när man jobbar i köket. Tid betyder mycket.

Bladen på vispen är större än vanligt, så den är perfekt vid större kvantiteter också. I kombination med den starka motorn så blir man klar väldigt snabbt. Nästan så att man undrar om det verkligen gick rätt till.

Det finns en digital hastighetskontroll med hela 9 olika nivåer, där den lägsta nivån är ovanligt tyst.

Vispen är bekväm och enkel att hålla i. Några problem med sladden finns inte då man med enkelhet kan sätta den åt sidorna.

Vispen kostar mycket om man jämför med andra modeller, men å andra sidan kommer maskinen att hålla i många år och kvaliteten är väldigt hög. Du kan arbeta effektivt med stora såväl som små kvantiteter.

Om du tidigare handvispat eller haft en lite äldre maskin med 3 hastighetsnivåer så kommer du att bli mäkta imponerad.

Den här maskinen är en dröm för både kocken där hemma och i restaurangen.

Sammanfattning:

Den här maskinen är en dröm för både kocken där hemma och i restaurangen. Vi förstår varför den har blivit så populär. Den har 9 olika hastigheter att välja på, den är bekväm att hålla i, motorn är otroligt stark – men trots det relativt tystlåten.

Priset är ganska högt, men om du vill ha den absolut bästa elvispen så är det här ett klockrent val.

Helt klart vår favorit!


Väldigt Populär: Bosch MFQ4030

Bosch-Elvisp-MFQ4030

Anledningar att köpa:

 • Väldigt tystgående
 • Stark motor
 • Hög kvalitet
 • Passar små och stora händer
Anledningar att inte köpa:

Bosch har gått från klarhet till klarhet den senaste tiden.

MFQ4030 har funnits ett tag på marknaden, och den verkar inte försvinna någonstans på ett bra tag.

Vi blev glatt överraskade över hur låg ljudnivå den har, samtidigt som den vispar starkt och stabilt. En så här snabb effekt hade vi inte förväntat oss.

Själva greppet är perfekt utformat, så den passar både folk med små och stora händer. Den är väldigt enkel att kontrollera och styra.

Du kan välja mellan 5 olika hastigheter på vispen. Den har även ett turboläge för dig som vill leva på styva linan!

Sammanfattning:

Vi förstår varför den har blivit så omåttligt populär. Den är tystgående, stark och man känner på materialet att det är kvalitet på grejerna.

Helt klart en av de bästa elvisparna på marknaden idag. Vi rekommenderar den helhjärtat om du är på jakt efter en ny elvisp.


Väldigt Tyst: Electrolux EHM6300

Electrolux-EHM6300-elvisp

Anledningar att köpa:

 • Väldigt tyst
 • Lättvikt
 • Turbofunktion
 • Mjukt handtag
 • 2 vispar & 2 degkrokar inkluderade
 • Billig
Anledningar att inte köpa:

De flesta vet nog vilka Electrolux är vid det här laget. Kvalitén på deras köksutrustning kan variera ganska kraftigt, men deras elvisp är definitivt en av de bästa elvisparna på marknaden idag.

Om man letar efter en tystgående elvisp så är det få maskiner som kan mäta sig med den här modellen. Varje recension vi har läst om EHM6300 har poängterat hur tyst den är.

Maskinen kommer med 5 olika hastigheter. När man man använder den så inleder maskinen alltid med ”soft start”-funktionen, för att man inte ska råka dra på med högsta hastigheten direkt och få mjölk och mjöl i hela köket. Ja, den som har använt en elvisp tidigare vet hur det är. Risken är minimal att det händer, tack vare den här säkerhetsfunktionen.

Maskinen väger ynka 1,6 kg och den har en så kallad turboknapp.

Sammanfattning:

Ett bra val för dig om du letar efter en tystlåten elvisp, men som också erbjuder bra motorstyrka och blad av hög kvalitet. Vi gillar den här elvispen skarpt.

Den är skön att hålla i, väger inte speciellt mycket, har en ”soft start”-funktion, turbofunktion och låter väldigt lite.

Det är ett riktigt kap för det här priset!


Bästa Budgetval: Braun HM3100

Braun-HM-3100-elvisp

Anledningar att köpa:

 • Mycket för pengarna
 • Hög kvalitet
 • Stabil konstruktion
Anledningar att inte köpa:

 • Inte så bra för att vispa tjockare saker

Den billigaste elvispen på listan, men ändå en av de bästa på marknaden.

Faktum är att vi blev lite förvånade över att den här maskinen presterar nästan lika bra som de dyraste.

Även om den inte riktigt går att mäta sig med elvispar över 1200 kronor, så är den definitivt bättre än många modeller som kostar det dubbla priset.

Kvalitetsmässigt så märks det att man har konstruerat maskinen och använt material för att den ska hålla länge. Den känns säker, bekväm och slittålig.

Det enda negativa med den här modellen är att den är på den lite tyngre sidan. Vilket får ses som acceptabelt, då den håller toppkvalitet vad gäller allt annat.

Motorn är stark och stabil, samt har 5 olika hastigheter.

Om inte den bästa elvispen, så definitivt en av de bästa!

Sammanfattning:

En riktigt bra elvisp – om du använder den till rätt saker. Motorn är stark och konstruktionen är stabil. Men den får det lite jobbigt om du ska vispa tjockare råvaror.

Den vibrerar inte så mycket i handen och låter inte speciellt mycket heller.

Om du vill ha en billig elvisp så är det här definitivt den bästa på marknaden idag. Allt är bra med den, förutom när det kommer till vispning av tjockare texturer.


Bra Alternativ: Philips HR3740/00

Philips-HR3740-elvisp

Anledningar att köpa:

 • Effektiv motor
 • Tystgående
 • Turbofunktion
 • Degkrokar och ballongvispar medföljer
 • Lågt pris
Anledningar att inte köpa:

Philips har haft en hel del olika elvispar genom åren, och den här är garanterat vår favorit hittills.

Den är snabb och den har en låg ljudnivå. Effekten på motorn är 450 watt, vilket är mer än godkänt för en elvisp.

Du får 5 olika hastighetsnivåer och en turbofunktion med den här modellen.

Vispen håller samma standard som de flesta andra toppvispar, med enda skillnaden är att den kostar ett par hundralappar mindre. Vilket givetvis är varmt välkommet och höjer betyget.

I slutet av dagen handlar allt om kvalitet och pris, vi vill ha så hög kvalitet för så lite pengar som möjligt. I det avseendet har Philips gjort ett riktigt bra jobb.

Med paketet följer det även med en dubbel ballongvisp och degkrokar.

Sammanfattning:

Låg ljudnivå och en stark motor på 450 watt. Den spinner på väldigt bra! Den har 5 hastighetsinställningar och en turbofunktion.

Den konkurrerar med de allra bästa maskinerna i vårt test – trots att den kostar ett par hundralappar mindre.

Ett väldigt bra val om du vill vara ekonomisk, utan att behöva kompensera med kvaliteten.


Vilken elvisp är bäst för dig

Röd-elvisp

I våra tester, guider och recensioner så brukar vi publicera 3 eller 4 modeller som vi utnämner till ”bäst i test”. Vanligtvis finns det många andra modeller som också bra, men som inte riktigt passar in på listan över de främsta produkterna. Vilket vi också noterar.

När det kommer till elvispar är det lite annorlunda.

Det finns en hel del andra modeller som givetvis också är prisvärda, men den här gången rekommenderar vi att du siktar in dig på någon av de tre modellerna vi har listat.

Dessa tre är från tre prisklasser (billig, medium och dyr) och de alla är av hög kvalitet. De är relativt ”säkra” val, om man så säger. Få elvispar kan konkurrera med dessa vad gäller pris/kvalitet.

När man tittar på elvispar så är det viktigt att man tittar på följande saker.

Tester av elvispar

Det är alltid bra att kolla på tester och guider (likt vårt bäst i test) för att få en bättre förståelse för produkten man tittar på. Allra främst när det gäller elvispar.

Anledningen är att produktspecifikationerna sällan ger en rättvis bedömning av produkten i det här fallet.

Det man kan titta på är antalet funktioner, hastigheter och watt. Men de saker vi värderar högst är motorn, ljudnivån, kvaliteten på materialet och bladen. Antalet watt säger ingenting om motorn. Det gör däremot andra konsumenters tester.

Så du gör bäst i att efterforska kring den specifika modellen och se vad andra tycker. Är motorn bra, låter den mycket och är bladen av rostfritt stål eller plast?

Dyr eller billig elvisp

Det låter kontroversiellt, men det måste ändå sägas: dyrare elvispar är oftast bättre. Så brukar fallet inte vara när det kommer till köksknivar, mandoliner och andra produkter. Men när det gäller saker som har en motor, så kostar kvalitetsgrejer oftast mer.

Vi har kommit över två billiga elvispar som håller hög kvalitet. Den ena är Brauns HM3100, som finns i vår lista, men även Bosch har en bra maskin för en billig peng. De båda får lov att ses som undantag, som definitivt är värda det dubbla i pris.

Elvispar som ligger under 500 kronor är generellt sett inte speciellt hållbara. Motorn kan vara seg eller konstruktionen är byggd på mjuk plast som lätt går sönder.

Tystlåten elvisp

Vi alla har nog haft en visp i våra hushåll som skulle väcka hela bostadsföreningen om man får för sig att använda den en tidig morgon. Utvecklingen har, som tur är, gått snabbt och idag finns det en hel del maskiner som är både enkla att använda, snabba och tysta.

I vår bäst-i-test lista så gjorde Electrolux EHM6300 mycket bra ifrån sig när det kommer till ljudnivån. Vi har läst en hel del tester av sagd produkt och i princip alla konsumenter instämmer med att den är ovanligt tyst.

Medföljande vispar och funktioner

Beroende på vad du vill vispa så finns det olika typer av blad.

De vanligaste är trådvispar, ballongvispar, degkrokar och mixerstavar.

Vad gäller funktioner så har de flesta visparna nuförtiden 4-5 olika hastigheter. Vissa modeller har även en turbofunktion.

Ett par vispar har till och med en säkerhetsfunktion som gör att i början av varje användning så vispar den sakta. Detta för att undvika att man råkat sätta på högsta hastigheten i början och allt i skålen hamnar på köksgolvet och i kockens ansikte.

Hur många watt bör en elvisp ha

Elvispar brukar vara mellan 200 och 250 watt.

De maskiner som är gjorda för lite tunnare texturer och arbete, brukar vara mellan 200 och 225 watt.

Om du vill vispa tyngre degar eller vätskor, så bör du ha en elvisp med mycket kraft. Då kan en motorkraft runt 250-350 watt vara att rekommendera.

Vad som är viktigt att komma ihåg är att antalet watt berättar för oss hur mycket energi som kommer in i maskinen – inte hur mycket som kommer ur den.

Det betyder att en elvisp med 200 watt fortfarande kan vara starkare och av högre kvalité än en mixer med 250 watt.

Vårt elvisp bäst i test

Vit-elektrisk-elvisp

Hur olika köksredskap används och uppfattas kan skilja sig en hel del mellan kockar. Den enes dröm är den andres mardröm, så att säga. Av den anledningen har vi i det här testet tagit del av flera kockars upplevelser och erfarenheter.

Den här guiden baseras alltså inte bara på våra egna experters omdömen, utan vi har även ägnat mycket tid åt att efterforska vad andra experter, konsumenter och hemmakockar tycker och tänker om respektive produkt.

Vårt mål är att kunna erbjuda dig som läsare en så rättvis och bred bedömning av varje produkt som möjligt.

Att välja elvisp kan vara ett ganska tidskonsumerande projekt, då det finns så många detaljer, recensioner och åsikter att ta del av. Därför har vi gjort så mycket research som möjligt, för att du ska slippa spendera tid på att söka över hela Internet – eftersom vi har samlat allt här, på en och samma plats.

Det är givetvis alltid viktigt att du själv gör efterforskningar också, men vi ämnar korta ner den tiden du lägger på research.

Eftersom vi ägnat så pass mycket arbete på varje elvisp i vårt bäst-i-test, där vi listar alla vitala för- och nackdelar, så minskar det risken för att du köper något du blir missnöjd med.

I vårt elvisp bäst i test har vi framförallt fokuserat på:

 • Motorstyrka
 • Funktioner
 • Kvalitet/material
 • Pris
 • Design

Liknande Artiklar