Bästa Grillpannan 2022 – 4 Bäst i test Grillpannor

Bäst i test

Skeppshult-Grillpanna

Skeppshult Grillpanna

Bästa grillpannan på marknaden

Med fenomenal naturlig non-stick-beläggning, hög kvalitet på materialet och en otroligt hög hållbarhet. Definitivt ett säkert köp och en bra investering inför framtiden.

Kitchentime

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa Grillpannan

Våra expert har förberett sig inför grillsäsongen genom att granska de populäraste grillpannorna i sömmarna.

Grillhandskarna sattes på och pannorna smörjdes in med olja innan vi slängde på med kött och grönsaker.

Här är de bästa grillpannorna för i år.


Bäst i test: Skeppshult Grillpanna

Anledningar att köpa:

 • Naturlig non-stick
 • Högkvalitativt material
 • Svensktillverkat
 • 25 års garanti
 • Fenomenala resultat
Anledningar att inte köpa:

Skeppshult grillpanna är ett mycket fint hantverk från det svenska företaget med långa anor och gedigen erfarenhet inom gjuteri.

Det är en rejäl grillpanna i gjutjärn med ett handtag i svenskt bokträ. Pannan mäter 22 centimeter och väger in på hela 2,55 kilo.

Det är ingen tvekan om att detta är en robust och hållbar produkt, tillverkad genom förfinat hantverk och av material av absolut högsta kvalitet.

Skeppshult själva lyfter fram just sitt råmaterial som är ett mycket noga kontrollerat järn, helt utan andra bi- eller restprodukter. Det är en förutsättning för ett gjutjärn som kan användas länge utan onödiga hälsorisker.

Faktum är att järnet i pannan faktiskt kan bidra med lite av den livsviktiga mineralen järn när du lagar mat med gjutjärn.

Pannan är något mindre än många andra grillpannor, vilket är värt att ta hänsyn till om du funderar på att köpa den. Det skiljer dock inte mycket, men den ligger i det lägre spannet i en jämförelse mellan ett antal vanliga grillpannor.

En fördel med Skeppshults grillpanna är att den har förbehandlats med rapsolja, ett naturligt sätt att ge pannan dess fina svarta färg samt ge den en naturlig non-stickbeläggning.

På så sätt motverkas att mat fastnar, utan att onödiga kemikalier eller dylikt används.

Sammanfattning:

Vi gillar den här gjutjärnspannan starkt. Med en utmärkt naturlig non-stick-beläggning, goda värmefördelning och höga kvalitet så är det definitivt en av de bästa grillpannorna idag.

Om du letar efter en hållbar och effektiv grillpanna som ska hålla i många, många år framåt – då är det här ett självklart val.


Bästa budgetval: Mareld Grillpanna Gjutjärn

Anledningar att köpa:

 • Väldigt populär
 • Kan användas i ugnen
 • Bra pris
 • Snygg design
Anledningar att inte köpa:

 • Dålig bruksanvisning på engelska

Marelds grillpanna i gjutjärn är något billigare än konkurrenterna, samtidigt som den håller hög kvalitet och ger ett väldigt bra resultat på maten.

Den är stor med en diameter på 24 centimeter och fungerar fint vid grillkvällen för hela familjen.

Den här pannan har ett handtag som också är i gjutjärn, vilket är bra om du tänkt använda den i ugnen. Vissa pannor med trähandtag är inte lämpade att använda för tillagning i ugn.

Marelds panna ger ett mycket fint och jämnt resultat och de tydliga mörka ränderna i köttet, fisken, eller vad du nu tillagar, talar sitt tydliga språk och ger den där tydliga grillkänslan.

Det är dock en viss skillnad i kvalitén på själva järnet. Marelds panna framstår mer som en fabriksprodukt, än ett handgjort hantverk. Det är dock inte så konstigt, med tanke på priset. Men det är definitivt inte en dålig sak i det här fallet.

Sammanfattning:

Den här grillpannan har överlag väldigt fina omdömen på nätet och är väldigt populär och uppskattad bland konsumenter.

Vi menar att den är väldigt prisvärd och gör jobbet mer eller mindre lika bra som en dyrare panna, även om den inte är lika ”fin i kanten”.

Ett riktigt bra val för dig som vill vara ekonomisk, men samtidigt inte vill gå ner i kvalitet.


Hög kvalitet: Fiskars Brasserie grillpanna

Anledningar att köpa:

 • Stor stekyta
 • Handtaget går att avlägsna för ugnsanvändning
 • Lätt att rengöra
 • Bra värmespridning
Anledningar att inte köpa:

Fiskars Brasserie grillpanna är en väl tilltagen panna på hela 27 centimeter i diameter, gjord i gjutjärn. Det är en rejält tung pjäs detta och du får direkt känslan av kvalitet när du håller den i dina händer.

Handtaget är mycket snyggt och är perfekt om du ska stå och steka kött eller liknande när du har gäster. Om pannan ska användas i ugn går det att ta loss handtaget, vilket rekommenderas då det är gjort i trä och inte är lämpat för ugnen.

Fiskars grillpanna är skyddad med en beläggning av porslinsemalj, vilket håller den fri från rost och gör det enklare att hålla den ren och ger bättre hållbarhet.

Fiskars är kända för sina kvalitetsprodukter och denna panna är inget undantag. Konsumenter på nätet har i regel lämnat goda omdömen och det är uppenbart att grillpannan håller vad den lovar.

Sammanfattning:

Om du vill ha en snygg, säker och användbar grillpanna för perfekta grillränder året runt, kan vi varmt rekommendera Fiskars Brasserie!


Smidig design: Stenfors Grillpanna Gjutjärn

Anledningar att köpa:

 • Prisad gjutjärnspanna
 • Stor och rejäl panna
 • Mycket hållbar
 • Bra pris
Anledningar att inte köpa:

 • Tung

Den här gjutjärnspannan från Anders Petter är en rejäl variant med en bottenplatta på 25 centimeter. Den har ett snyggt och praktiskt trähandtag som gör det enkelt att hantera pannan när du är igång och grillar.

Designen på grillpannan gör att den fördelar värmen jämnt och effektivt vilket ger en väldigt fin stekyta. Det är precis detta som är charmen med att ha en grillpanna och en Stenfors gör jobbet alldeles utmärkt.

Produkten har vunnit priser i Aftonbladet och har dessutom flera fina recensioner på nätet. Det är ingen tvekan om att det är en riktigt bra grillpanna som kan förgylla många middagar i hemmet.

Du behöver inte vänta på sommaren för att kunna njuta av grillat och kött med den perfekt krispiga ytan, och möra inre.

Vi gillar storleken på den här pannan, men inser att den kan vara något tung för den som inte är van att hantera gjutjärnspannor.

Den är ganska stor och kräver lite styrka att orka hantera, särskilt om du ska laga mat åt större sällskap.

Sammanfattning:

Allt som allt är Stenfors grillpanna i gjutjärn en gedigen kvalitetsprodukt, tillgänglig till ett mycket överkomligt pris. Vi gillar den och övertygade att du kommer att göra detsamma!


Hitta bästa grillpannan för dig

Grillpannor är gjutjärnsprodukter som gör det möjligt att steka mat och få den där åtråvärda grillytan på köttet, fisken eller grönsakerna.

Produkterna är ganska likartade men det är några saker du kan överväga innan du köper, för att säkerställa att du hittar den bästa grillpannan för dig:

Storlek

Grillpannor rör sig inom ett spann på cirka 22-28 centimeter i diameter. Det skiljer alltså inte så mycket mellan dem i storlek, men det är ändå något som är värt att ta hänsyn till när du gör ditt köp.

Handtaget

Ofta är handtaget gjort i trä, eller så är hela pannan utformad i gjutjärn. Det finns så klart fördelar och nackdelar med båda varianter. Ett trähandtag är ofta inte lämpat att använda i ugnen, men är samtidigt smidigare gör det lättare att hantera pannan.

Många tycker dessutom att ett trähandtag är snyggare, men det är givetvis en smakfråga.

Ett handtag i gjutjärn är mindre känsligt och kan användas i ugnen. Det gör dock hela pannan tyngre och lite mer otymplig. Det kan dessutom bli väldigt varmt när du har pannan på spisen vilket är ett extra besvär vid matlagning.

Rengöring

En av de stora nackdelarna med gjutjärn är den ofrånkomliga rengöringsprocessen. Tyvärr tenderar mat att fastna rejält när du använder gjutjärn vid höga temperaturer. Även pannor med non-stickbeläggning brukar förr eller senare behöva gå igenom en omfattande rengöringsprocess.

Hur som helst kommer gjutjärn i kvalitet att ha en väldigt god hållbarhet, även om du behöver rengöra den lite då och då. Se till att du köper kvalitet så lönar det sig i längden!

Liknande Artiklar