Perkolator

Perkolator bäst i test 2023 – Bästa perkolator

Bäst i test

C3-Perkulator-Rostfritt

C3 Perkulator Rostfritt

Bästa perkulatorn på marknaden

Den kan göra 4 till 12 koppar kaffe, har automatisk avstängning och är mycket enkel att använda. Den stora mängden positiva recensioner vittnar om den höga kvalitén. Definitivt en av de bästa maskinerna idag!

Kitchentime

Bästa Perkolator

Det är som vi alltid säger: ska man dricka kaffe så ska man göra det med stil.

En perkolator cirkulerar och blandat kaffet på ett annat sätt än en traditionell kaffebryggare, vilket även gör att smaken blir annorlunda.

Många föredrar aromen och kvalitén som en perkolator ger kaffet.

Är det dags att uppgradera utrustningen där hemma och börja göra kaffe på riktigt? Då har du kommit helt rätt.

Vi har granskat de populäraste perkolatorerna för att se vilka som är mest prisvärda.


Bäst i test: C3 Perkulator Rostfritt

Anledningar att köpa:

 • 4-12 koppar kaffe
 • Automatisk avstängning
 • Väldigt populär
 • Gott kaffe
 • Enkel att använda
Anledningar att inte köpa:

C3 perkolator i rostfritt stål är en bryggare med kapacitet upp till 12 koppar. Detta är faktiskt Sveriges absolut mest sålda kaffebryggare när det kommer till perkolatorer!

Den har smarta funktioner som till exempel automatisk avstängning, är sladdlös och följer ECO-direktiven av EU. Resultatet blir ett mycket aromatiskt, starkt och välsmakande kaffe tillagat med mycket enkla steg.

Den är skandinaviskt designad och riktigt läcker i rostfritt stål av väldigt hög kvalitet. Den är både en fröjd att se på, såväl som att dricka kaffet från.

När det kommer till recensioner är det uppenbart att detta är en mycket populär och omtyckt perkolator.

Den har mängder av positiva omdömen med det ena lovordet efter det andra.

Nöjda kunder har under flera år gett sina varma rekommendationer och det är framförallt det goda kaffet som lyfts fram när konsumenterna säger sitt om C3:s perkolator.

Sammanfattning:

Med en så väl beprövad perkolator är det svårt att hamna fel. Den är slitstark, har stor kapacitet, kostar inte mycket och är väldigt populär. Det är receptet för en bäst i test-vinnare!

Vi gillar den här perkolatorn starkt och mängden positiva recensioner vittnar om hur bra den här perkolatorn är. Vår favorit och varmt rekommenderad!


Bästa budgetval: Emerio Perkolator

Anledningar att köpa:

 • Snygg design
 • Automatisk avstängning
 • Sladdlös
 • Avtagbart filter kan maskindiskas
 • Bra pris
Anledningar att inte köpa:

Emerio perkolator är en 12-koppars kaffebryggare med ett simpelt men stilfullt utseende. Själva kannan har en tidlös känsla, men hintar om modernitet nedtill vid indikatorlysena och Emerio-loggan.

Vi gillar den här ganska simpla men ändå välfungerande perkolatorn. Den har en bra värmehållarfunktion med automatisk avstängning efter 40 minuter. Det är en ganska lagom tid för att hinna fika och hela tiden behålla kaffet varmt, utan att riskera att maskinen glöms bort och lämnas stående påslagen.

Smaken på kaffet du får i en perkolator från Emerio, har djupa aromatiska toner och om du inte har använt en perkolator tidigare är detta en bra maskin för att upptäcka storheten i detta tillagningssätt.

Kunder som beställt hem en sådan här bryggare har lämnat väldigt positiva reaktioner och det är helt klart smaken på kaffet som stått i centrum i de omdömen vi tagit del av.

Perkolatorn ger väldig framstående aromatiskt kaffe och det är du själv som väljer hur starkt du vill att det ska vara.

Sammanfattning:

Vi rekommenderar Emerio perkolator för dig som vill ha en simpel men väldigt tjusig perkolator som brygger ljuvligt kaffe!

Det är den billigaste modellen i vårt bäst-i-test, men den håller lika hög kvalitet som de dyrare perkolatorerna.


Bäst design: C3 Perkolator

Anledningar att köpa:

 • Liten och nätt
 • Energisnål
 • Gott och aromatiskt kaffe
 • Traditionell
 • Automatisk avstängning
Anledningar att inte köpa:

Med ett utseende som påminner lite om en väldigt vacker termoskanna, så får C3 bonuspoäng för den stilrena och eleganta designen. Den här modellen har en något mindre kapacitet på 6 koppar.

En mycket bra detalj med C3 är att den följer de nya direktiven för ECO som tagits fram av EU. Det är en kvalitetsstämpel av rang som ger en indikation på att apparaten följer en hög standard när det gäller design och funktionalitet, utan att vara en onödig miljöbelastning.

Den har en smart automatiserad avstängning som sker 40 minuter efter bryggning och kaffet hålls varmt under tiden tills dess.

Eftersom värmehållaren endast går på 50W, vet du att den är energisnål och miljövänlig att använda.

Sammanfattning:

Recensionerna från nöjda konsumenter talar sitt tydliga språk. C3 perkolator levererar ett resultat av mycket hög kvalitet och smakerna förhöjs rejält när kaffet bryggs i denna.

Till och med när kaffet stått på värmehållning och dricks efter 30-40 minuter bibehålls alla aromer och ingen bitterhet eller dålig eftersmak uppstår.


Bäst för stora sällskap: Wilfa Perkolator

Anledningar att köpa:

 • Robust och hållbar
 • Ger upp till 12 koppar
 • Automatisk avstängning
 • Fyllig smak
Anledningar att inte köpa:

 • Inget fönster för att se vattennivån

Wilfa Perkolator är en snygg variant med en enkel med elegant stil. Designen sticker ut genom knoppen i genomskinlig plast på toppen.

Den rymmer 12 koppar vilket är mer än tillräckligt även för en större bjudning.

Detta är en gedigen kanna i stål som väger hela 2 kilo. Den är uppenbart väldigt robust och hållbar och av väldigt hög kvalitet.

Wilfa tenderar att göra slitstarka produkter och har många gånger lång hållbarhet, hög effekt och funktionalitet i fokus. Detta är även fallet för denna perkolator.

Med Wilfa Perkolator får du ett välsmakande kaffe genom en väldigt enkel process att mäta upp och starta apparaten.

Kunder som beställt Wilfa tenderar att vara nöjda och med deras produkter brukar du få vad du förväntar dig.

En perkolator är oftast i material som gör det svårt att på ett enkelt sätt avläsa hur mycket kaffe, eller vatten, som finns kvar i kannan. Detta kan av vissa uppfattas som negativt men är dock inte unikt för just den här modellen.

Sammanfattning:

Allt som allt är vi imponerade av Wilfas apparat och uppskattar framför allt hur väl den fungerar och dess gedigna och hållbara konstruktion. V

ill du ha en stor, slitstark och välgjord perkolator att brygga din nästa kopp i, är Wilfa ett mycket bra alternativ.


Hitta bästa perkolator för dig

En perkolator är en kaffebryggare med lång tradition som är något mindre känd här hemma i Sverige. De fungerar genom att låta vattnet passera det inbyggda kaffefiltret upprepade gånger tills det kokar och blivit fyllt av smaker och aromer.

Det ger ett starkt och väldoftande kaffe med påtaglig smak. Om du aldrig haft en perkolator förut bör du fundera på följande aspekter innan du gör ditt köp:

Stor eller liten perkolator

Många perkolatorer kan tillaga så mycket som upp till 12 kaffekoppar på en gång. Det finns dock mindre varianter som klarar upp till cirka 6 koppar. Bestäm dig på förhand hur stor variant du behöver för ditt vanliga användande och köp en perkolator efter det.

Effektivitet

Olika perkolatorer kan vara olika snabba på att tillaga kaffet. Kolla specifikationerna och jämför mellan olika modeller för att se skillnaden. För vissa är detta en mycket viktig faktor, medan andra går mer efter utseende och smak på kaffet. Men det är en bra faktor att vara medveten om och ta hänsyn till, inför ditt köp.

Funktioner

Det är vanligt att perkolatorn har en automatisk avstängningsfunktion, samt en funktion för att hålla kaffet varmt när det är färdigt.

Andra funktioner kan innefatta till exempel indikatorlampor som visar när kaffet håller på att bryggas, när det hålls varmt samt när apparaten är avstängd. Jämför olika modeller och se vilka funktioner de har.