Kaffebryggare

Kaffebryggare bäst i test 2023 – Årets test

Bäst i test

Emerio-kaffebryggare

Emerio kaffebryggare

Bästa kaffebryggare

Med sin höga kvalité, goda kaffe, många inställningar och låga pris – så är det definitivt den bästa kaffebryggaren just nu.

Bagaren och kocken

Kaffebryggare bäst i test

Vi svenskar är tokiga i vårt kaffe och i snitt dricker vi uppskattnigsvis 3 koppar om dagen.

Så om man dricker mycket kaffe och inte klarar sig utan en kopp på morgonen – så kan man lika gärna det med stil och smak!

Vi har tittat på de populäraste kaffebryggarna för att se vilka som är mest prisvärda.


Bästa kaffebryggare: Emerio kaffebryggare

Emerio-kaffebryggare-svart

Anledningar att köpa:

 • Riktigt gott kaffe
 • Välj styrkan på kaffet
 • Automatisk avstängning
 • Timer
 • ”Hålla-varm”-funktion
 • Kan koka tevatten
 • Bra pris
Anledningar att inte köpa:

 • Kunde varit lite snabbare

När det kommer till att välja ut årets bästa kaffebryggare så är det flera viktiga faktorer som spelar in.

Om man ser till pris, kvalitén på kaffet, funktioner och design – så är Emerios kaffebryggare definitivt årets vinnare.

Först och främst gör den riktigt gott kaffe. Men den har också bekväma funktioner som gör det svårt att gå tillbaka till äldre modeller som saknar dessa finesser.

Kaffebryggaren är utrustad med både en timer- och automatisk avstängnings-funktion. Om du inte använt maskinen på 30 minuter så stänger den av sig själv, vilket är smidigt för oss som är lite glömska.

Men det gillar vi gillar mest är ”hålla-varm”-funktionen. Det vill säga, om du brygger kaffet nu, så kan du dricka det om en timme – och det är fortfarande lika varmt och gott.

Du kan också använda maskinen till att koka tevatten. Vilket gör att även de i hushållet som inte dricker kaffe har användning av maskinen.

Det är inte den snabbaste kaffebryggaren, men heller inte den mest långsamma. Den hamnar någonstans mitt-i-mellan, vilket är klart godkänt.

Något vi verkligen gillar är att du själv kan välja styrkan på aromerna. Så oavsett om du gillar lätt eller starkt kaffe så passar den här maskinen dig perfekt!

Emerios kaffebryggare kostar ungefär 850 kronor – vilket är ett riktigt kap. Kvalitén, antalet inställningar och valmöjligheter är ovanligt i den här prisklassen.

Sammanfattning:

Definitivt den bästa kaffebryggaren för i år, du får väldigt mycket för pengarna. Både vad gäller kvalitén på maskinen och kaffet, men också inställningarna och valmöjligheterna.

För det här låga priset så är det få, om ens någon, som kan konkurrera med Emerio just nu. Helt klart en av de mest prisvärda kaffebryggarna på marknaden.


Redaktörens val: Smeg Retro kaffebryggare

Smeg-Retro-kaffebryggare-creme

Anledningar att köpa:

 • Enastående gott kaffe
 • Årets snyggaste kaffebryggare
 • Timerfunktion
 • Varmhållning
 • Aromkontroll
 • 10 och 4 koppar kaffe
 • Återvinningsbart filter
Anledningar att inte köpa:

 • Locket tar emot lite när du fyller på med vatten
 • Saknar automatisk avstängning
 • Högt pris

Smegs Retro kaffebryggare är utan tvekan den maskin som gjort störst intryck på oss i år.

Designen är exceptionellt snygg och stilren. Man har designat den med inspiration från 50-talet, men med modern funktionalitet. Vilket visat sig vara en sylvass kombination.

Maskinen kan brygga 10 koppar kaffe åt gången, dessutom med ett återvinningsbart filter. Tiderna då du behövde springa till affären för att köpa engångsfilter är med andra ord borta!

Något vi verkligen gillar är att du inte behöver vänta på att karaffen ska fylla 10 koppar kaffe. Du kan klicka på ”4 koppar”-funktionen, så att hela kannan inte fylls.

Kaffebryggaren är smockfull med användbara funktioner. Den har timerfunktion, varmhållningsfunktion, aromkontroll, droppstopp och du kan programmera vattenhårdheten.

Det enda vi saknar är en automatisk avstängning. Med alla dessa inställningar och funktioner så tycks man ha glömt den automatiska avstängningen! Det är både tråkigt och förvånande, men inte något som sänker betyget.

Kaffet i maskinen blir väldigt gott och rikt på aromer. Det är definitivt en av de kaffebryggare som gör bäst kaffe.

Som vi nämnde tidigare så är maskinen fantastiskt snygg. Den fungerar minst lika bra som kaffemaskin som dekoration i köket.

Det enda negativa med Retro är när du ska fylla på med vatten. Locket tar nämligen emot! Det går, men hade kunnat designats mycket bättre.

Prislappen är lite i överkant. Den kostar runt 2500 kronor. Men då får du också en av de bästa kaffebryggarna, både sett till kvalitén på bryggningen och maskinens design. För att inte nämna alla funktioner.

Sammanfattning:

Smeg Retro har allt och lite till. En enastående design som är ljusår framför alla andra kaffebryggare. Man har tagit stil och klass till en helt annan nivå.

Kaffet blir fantastiskt gott, samtidigt som du har stor kontroll över själva bryggningen. Från aromkontrollen, till timern och varmhållningen.

Vi älskar också att vi slipper använda engångsfilter, eftersom Retros filter är återvinningsbara!

Om Smeg Retro är inom din budget, så är det ett självklart köp!


Bästa budgetval: Hamilton Beach The Scoop 2-way

Anledningar att köpa:

 • Brygg hela kannan eller bara en kopp
 • Programmerbar timer
 • Lågt pris
 • Välj kaffestyrka
 • Mycket gott kaffe
Anledningar att inte köpa:

Hamilton Beach The Scoop 2-way kaffebryggare är en förvånansvärt billig variant med tanke på de avancerade funktioner den kommer med. Den är modern och tjusig till sin estetik och har en digital display med klocka på framsidan.

En av funktionerna som gör denna maskin unik är det som ger den namnet ”2-way” – den kan nämligen användas på två olika sätt.

Antingen brygger du en kanna som räcker till upp till 12 koppar, eller så väljer du alternativet för att bara brygga en kopp.

Den har till och med ett inbyggt filter där du enkelt häller i ditt kaffe och trycker på knappen.

En annan smart funktion är att den går att programmera. På så sätt kan du tidsinställa din bryggning och få kaffet serverat när du vill ha det, upp till 24 timmar i förväg!

Vi som är morgontrötta förstår vilken möjlighet att spara minuter på morgonen detta kan innebära.

Hamilton Beach The Scoop 2-way har fått goda omdömen överlag, såväl i Sverige som internationellt. Den är omtyckt för enkelheten att använda den, samt för sitt välsmakande kaffe.

Det är dock värt att komma ihåg att det är en hyfsat billig modell. Det får oss att fundera lite över hur väl den kommer att hålla genom åren, trots att den framstår som väldigt avancerad och påkostad.

Sammanfattning:

Vi nöjda med funktion och kapacitet och om du vill ha en smidig och lätthanterlig kaffebryggare i hemmet är vi övertygande om att den här modellen kommer att skänka dig mycket glädje, många morgnar framöver.

Maskinen är väldigt omtyckt världen över – och vi förstår varför.

Perfekt för dig som är ekonomisk, men som inte vill att den låga prislappen ska kompensera med kvalitén. En av våra favoriter!


Väldigt Populär: KitchenAid Kaffebryggare

Anledningar att köpa:

 • Väldigt stor kapacitet
 • Programmerbar
 • Lätt att använda
 • Unik design
 • Gott kaffe
 • Snabb bryggning
Anledningar att inte köpa:

 • Tung kanna

Den här kaffebryggaren från KitchenAid är rejält tilltagen vad gäller dess kapacitet. Den rymmer hela 1,7 liter, vilket kan ge upp till 12 koppar på en bryggning!

Den är väldigt enkel att använda och kan startas med en enkel knapptryckning. Men den har även mer avancerade funktioner om du skulle önska.

Vad sägs om en tidsinställd kaffebryggarfunktion som låter dig programmera in så att du har ditt kaffe klart till frukosten?

På den här kaffebryggaren kan du dessutom manuellt ställa in till exempel uppvärmningstid och liknande för att anpassa bryggningen efter storlek på satsen du ska göra.

Bryggaren är snygg och har en glaskanna som är praktisk och lätt att rengöra.

Den är ganska stor, tung och tar upp en del plats så se till att den passar hemma hos dig innan du bestämmer dig för att beställa en.

Kunder som köpt KitchenAid kaffebryggare har mycket positivt att säga om den och konsensus verkar vara att den är väldigt prisvärd. Med tanke på hur stor den är och den kapacitet som erbjuds, är vi benägna att hålla med.

Sammanfattning:

Vill du ha en smart, funktionell och rejäl kaffebryggare till ett överkomligt pris, är detta utan tvekan modellen för dig! Den har en väldigt unik och intressant design.

Kaffe blir gott och den brygger snabbt. Det neda negativa är att kannan är ganska tung, så om du har problem med axlar eller armar bör du titta på en annan modell. Annars är det en riktigt bra och intressant kaffebryggare.


Hitta bästa kaffebryggaren för dig

Kaffebryggare-med-kaffe

För dig som älskar kaffe och vill ha det tillgänglig på ett smidigt sätt är en bra kaffebryggare nästan ett måste.

Det finns kaffebryggare i många olika prisklasser med mer eller mindre avancerade funktioner.

Här är allt du behöver tänka på innan du köper en kaffebryggare.

Kapacitet

Det första du bör bestämma dig för är kaffebryggarens kapacitet. Ska den kunna göra fyra eller tolv koppar kaffe åt gången.

Om du bor i ett litet hushåll så kan en liten kaffebryggare med mindre kapacitet vara det mest ekonomiska beslutet.

Om ni är ett stort hushåll, eller om maskinen ska stå i företagets fikarum, så är en större maskin bättre.

Vanligtvis brukar kaffebryggare kunna göra mellan 4 och 12 koppar kaffe, men det finns givetvis större maskiner med mer kapacitet också.

Singel-bryggning

Det har blivit trendigt med kaffebryggare som endast brygger en kopp kaffe åt gången. Alternativt så har maskinen en inställning där du får möjligheten att göra endast en kopp kaffe.

Det är definitivt ett bra alternativ för oss som vill göra kaffet snabbt och inte vill vänta på att hela karaffen ska bli full.

Men om det är en liten kaffebryggare som endast har kapacitet för en kopp kaffe, så kan det bli omständligt när du har gäster på besök.

Storleken på kaffebryggaren

Felet många gör när de köper kaffebryggare, eller annan typ av köksutrustning, är att de köper för stort.

En produkt kan se liten och nätt ut på produktbilder, men i verkligheten tar den upp halva köksbänken.

Kolla därför alltid måtten på kaffebryggaren innan du köper den. Mät också upp platsen där du ska placera maskinen – så att du vet att den verkligen får plats.

Större maskiner innebär oftast större kapacitet och fler inställningar, vilket i sin tur resulterar i ett högre pris. Små kaffebryggare brukar vara mer lättsamma för plånboken.

Inställningar

Kaffebryggare är relativt simpla om man jämför med exempelvis espressomaskiner. Men det finns ett par funktioner och inställningar som gör vardagen lite smidigare.

Funktioner vi gillar:

 • Styrka
 • Temperatur
 • Schemaläggning
 • Automatisk avstängning

En del kaffebryggare låter dig välja hur starkt kaffet ska vara och i vilken temperatur. Det behövs sällan fler inställningar för att kunna anpassa kaffet utefter dina preferenser.

Vissa kaffebryggare har även en funktion som tillåter dig att schemalägga bryggningen upp till 24 timmar i förväg.

Det betyder att du kan ställa in maskinen på att automatiskt börja brygga kaffe på morgonen. På så sätt kan du vakna upp till doften av nybryggt kaffe.

En fantastisk funktion som definitivt gör mornarna lite enklare att uthärda!

Automatisk avstängning är en annan uppskattad funktion för oss som är lite glömska. Då slipper ha den där känslan av att du glömt stänga av kaffebryggaren när du lämnat hemmet.

Dyr eller billig kaffebryggare

Kaffebryggare kostar allt från 400 kronor upp mot 10 tusen kronor.

Vi rekommenderar att du håller dig över 800 kronor när du köper en kaffebryggare. Maskiner som kostar mer än så tenderar att ha lägre kvalité och sakna några av våra favoritinställningar.

Därmed inte sagt att du inte kan hitta bra kaffebryggare på en budget. Det finns fortfarande prisvärda alternativ runt 500 kronor, men då går du oftast miste om de flesta funktioner. Hållbarheten brukar heller inte vara speciellt hög.

Hur många watt drar en kaffebryggare

Filter-i-kaffebryggare

Effekten på kaffebryggare kan variera kraftigt. En medelstor kaffebryggare har oftast en effekt mellan 500 och 1200 watt.

Små kaffebryggare som kan göra 4-5 koppar kaffe åt gången, brukar ha en effekt runt 500 och 900 watt.

Det kan jämföras med exempelvis kapselmaskiner som gör en kopp kaffe åt gången – men som har en effekt mellan 900 och 1500 watt!

Även om kaffebryggare drar relativt lite ström i jämförelse med andra kaffemaskiner, så kan elförbrukningen bli högre vid användningen av vissa funktioner.

Om du exempelvis har en kaffebryggare med varmhållningsfunktion, så kommer maskinen dra minst 60 watt i timmen.

Vårt bäst i test av kaffebryggare

Kaffe-i-kaffekopp

Vår redaktion här på Kockhuset älskar kaffe och inte en morgon passerar utan att bryggaren går varm. Så vi vet värdet av ett gott och välgjort kaffe – vi vet hur viktigt det är att kaffebryggaren är av god kvalitet.

I vårt bäst i test har vi, utöver våra egna analyser, ägnat mycket tid åt att göra research. Vi har läst recensioner, bäst i test, foruminlägg och tittar på videosn, för att se vad andra konsumenter och experter tycker om respektive produkt.

För att vi ska kunna erbjuda dig som läsare en så bred och rättvis bild av varje kaffebryggare, så har vi även tagit med deras erfarenheter i vårt slutbetyg.

Vårt mål är att hjälpa dig att hitta den bästa kaffebryggaren för dig – oavsett storlek, design eller budget.

Eftersom vi ägnat åtskilliga timmar åt att forska kring varje produkt, så innebär det också att du spar en hel del tid. Du behöver inte lägga halva dagen åt att Googla efter produktrecensioner, eftersom vi samlat allt här – i en och samma guide. Smidigt och enkelt.

Tack vare den här processen så innebär det också att du minskar risken för att du köper något du senare kommer bli missnöjd med.

I vårt bäst i test av kaffebryggare har vi framförallt tittat på:

 • Kaffets kvalitet
 • Ljudnivån
 • Funktioner
 • Hur snabb den är
 • Materialets kvalitet
 • Kapacitet

Det finns givetvis många andra saker att titta på när man ska köpa en kaffebryggare. Men de här kriterierna utgör basen för vad vi tittade på i vårt kaffebryggare bäst i test.