Kaffebryggare

Bästa Kaffebryggaren 2022 – Topp 4 Kaffebryggare

Bäst i test

OBH-Legacy-kaffebryggare

OBH Legacy kaffebryggare

Bästa kaffebryggaren på marknaden

Stor kapacitet, du kan brygga kaffe på under 6 minuter med optimal temperatur för bästa möjliga kaffe. Den har automatisk avstängning och varmhållningsfunktion. En av de mest populära kaffebryggarna, och vi förstår varför – en given bäst i test-vinnare.

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa Kaffebryggaren

Vi svenskar är tokiga i vårt kaffe och i snitt dricker vi uppskattnigsvis 3 koppar om dagen.

Så om man dricker mycket kaffe och inte klarar sig utan en kopp på morgonen – så kan man lika gärna det med stil och smak!

Vi har tittat på de populäraste kaffebryggarna för att se vilka som är mest prisvärda.


Bäst i test: OBH Legacy kaffebryggare

Anledningar att köpa:

 • Stor kapacitet
 • Väldigt populär
 • Brygger under 6 minuter
 • Varmhållningsfunktion
 • Optimal bryggtemperatur
 • Automatisk avstängning
 • Snygg design
Anledningar att inte köpa:

Den här kaffebryggaren från OBH Nordica är väldigt populär och omtyckt för sina smarta funktioner och det goda kaffe den brygger. Den rymmer 1,25 liter, vilket ger ungefär 10 koppar kaffe på en bryggning.

En mycket bra funktion med Legacy från OBH är att den är väldigt effektiv. Den totala effekten uppmäts till hela 1550, vilket ger en total bryggningstid på omkring 6 minuter eller mindre.

Maskinen har även andra smarta funktioner såsom automatiserad avstängningsfunktion, värmehållande funktion, en indikator som varnar när maskinen bör avkalkas, samt en dropp-stopp-funktion.

OBH Legacy kaffemaskin har många nöjda kunder som ofta nämner designen, det goda kaffet och de små finesserna i dess funktionalitet, som anledningar till deras höga betyg.

Vi är själva mycket förtjusta i designen och menar att detta är väldigt unik produkt utseendemässigt, med något av ett retro-utseende.

Sammanfattning:

Allt som allt är vi otroligt nöjda med produkten och om du inte redan har en kvalitetsmaskin för ditt morgonkaffe så rekommenderar vi den här starkt.

Den har stor kapacitet, kan brygga kaffet under 6 minuter, har en varmhållningsfunktion och automatisk avstängning. Man har även optimerat bryggtemperaturen, så att kaffet blir så bra som möjligt – vilket man också lyckas med.

Det är definitivt en av de kaffebryggarna som ger mest för pengarna. Ett självklart val om du ska köpa en ny kaffebryggare och vill ha så mycket för pengarna som möjligt.


Bästa premiumval: Moccamaster KBG962AO

Anledningar att köpa:

 • Väldigt snabb
 • Handtillverkad
 • Riktigt gott kaffe
 • Hög kvalitet på materialet
 • En av de populäraste bryggarna
Anledningar att inte köpa:

Moccamaster är kända för sina högkvalitativa produkter när det kommer till allt inom kaffevärlden.

Den här modellen är en riktigt fin produkt med välpolerat yttre och en förmåga att locka fram det bästa ur kaffet.

Bryggaren har en kapacitet på 1,25 liter vilket ger i runda slängar 10 koppar. Den har en effekt på 1520 watt, automatiskt avstängning och droppstopp.

Varumärket Moccamaster kommer från Holland och är världsberömt för sin genomgående höga kvalitet när det gäller kaffemaskiner.

Deras produkter är så välgjorda att de ska hålla i många år och företaget erbjuder ofta en ovanligt lång garanti för sina produkter.

Kunderna i Sverige som köpt en Moccamaster verkar överens om att det är en bra produkt. Välsmakande kaffe och funktionalitet utan några bekymmer är genomgående kommentarer från tidigare konsumenter.

Sammanfattning:

Vi är imponerade av den höga standarden hos Moccamaster och vi är övertygna om att du kommer att bli imponerad av den också.

Den är snabb och är byggd av väldigt högkvalitativt material. Den stora mängden positiva omdömen vittnar om hur bra den här maskinen är.

Det är en riktig premium-maskin för dig som älskar kaffe och som värderar kvalitet.


Bästa budgetval: Hamilton Beach The Scoop 2-way

Anledningar att köpa:

 • Brygg hela kannan eller bara en kopp
 • Programmerbar timer
 • Lågt pris
 • Välj kaffestyrka
 • Mycket gott kaffe
Anledningar att inte köpa:

Hamilton Beach The Scoop 2-way kaffebryggare är en förvånansvärt billig variant med tanke på de avancerade funktioner den kommer med. Den är modern och tjusig till sin estetik och har en digital display med klocka på framsidan.

En av funktionerna som gör denna maskin unik är det som ger den namnet ”2-way” – den kan nämligen användas på två olika sätt.

Antingen brygger du en kanna som räcker till upp till 12 koppar, eller så väljer du alternativet för att bara brygga en kopp.

Den har till och med ett inbyggt filter där du enkelt häller i ditt kaffe och trycker på knappen.

En annan smart funktion är att den går att programmera. På så sätt kan du tidsinställa din bryggning och få kaffet serverat när du vill ha det, upp till 24 timmar i förväg!

Vi som är morgontrötta förstår vilken möjlighet att spara minuter på morgonen detta kan innebära.

Hamilton Beach The Scoop 2-way har fått goda omdömen överlag, såväl i Sverige som internationellt. Den är omtyckt för enkelheten att använda den, samt för sitt välsmakande kaffe.

Det är dock värt att komma ihåg att det är en hyfsat billig modell. Det får oss att fundera lite över hur väl den kommer att hålla genom åren, trots att den framstår som väldigt avancerad och påkostad.

Sammanfattning:

Vi nöjda med funktion och kapacitet och om du vill ha en smidig och lätthanterlig kaffebryggare i hemmet är vi övertygande om att den här modellen kommer att skänka dig mycket glädje, många morgnar framöver.

Maskinen är väldigt omtyckt världen över – och vi förstår varför.

Perfekt för dig som är ekonomisk, men som inte vill att den låga prislappen ska kompensera med kvalitén. En av våra favoriter!


Väldigt Populär: KitchenAid Kaffebryggare

Anledningar att köpa:

 • Väldigt stor kapacitet
 • Programmerbar
 • Lätt att använda
 • Unik design
 • Gott kaffe
 • Snabb bryggning
Anledningar att inte köpa:

 • Tung kanna

Den här kaffebryggaren från KitchenAid är rejält tilltagen vad gäller dess kapacitet. Den rymmer hela 1,7 liter, vilket kan ge upp till 12 koppar på en bryggning!

Den är väldigt enkel att använda och kan startas med en enkel knapptryckning. Men den har även mer avancerade funktioner om du skulle önska.

Vad sägs om en tidsinställd kaffebryggarfunktion som låter dig programmera in så att du har ditt kaffe klart till frukosten?

På den här kaffebryggaren kan du dessutom manuellt ställa in till exempel uppvärmningstid och liknande för att anpassa bryggningen efter storlek på satsen du ska göra.

Bryggaren är snygg och har en glaskanna som är praktisk och lätt att rengöra.

Den är ganska stor, tung och tar upp en del plats så se till att den passar hemma hos dig innan du bestämmer dig för att beställa en.

Kunder som köpt KitchenAid kaffebryggare har mycket positivt att säga om den och konsensus verkar vara att den är väldigt prisvärd. Med tanke på hur stor den är och den kapacitet som erbjuds, är vi benägna att hålla med.

Sammanfattning:

Vill du ha en smart, funktionell och rejäl kaffebryggare till ett överkomligt pris, är detta utan tvekan modellen för dig! Den har en väldigt unik och intressant design.

Kaffe blir gott och den brygger snabbt. Det neda negativa är att kannan är ganska tung, så om du har problem med axlar eller armar bör du titta på en annan modell. Annars är det en riktigt bra och intressant kaffebryggare.


Hitta bästa kaffebryggaren för dig

För dig som älskar kaffe och vill ha det tillgänglig på ett smidigt sätt är en bra kaffebryggare nästan ett måste.

Det finns kaffebryggare i många olika prisklasser med mer eller mindre avancerade funktioner.

Här ger vi några tips på vad du bör tänka på när du ska hitta den bästa kaffebryggaren för dig:

Funktioner

Några smarta funktioner som kan vara väldigt bra att ha för att göra det enklare att använda en kaffebryggare är:

 • Droppstopp – Så slipper du dropp när du tar bort kannan från bryggaren. Möjliggör att du häller upp första koppen innan bryggandet är slutfört.
 • Vattentank – Ibland är den löstagbar. Då är det enklare att fylla på eller rengöra den om det skulle behövas.
 • Programmerbarhet – Många moderna kaffebryggare är möjliga att programmera för att brygga kaffe vid en viss tidpunkt. Populärt är till exempel att ställa in den så att kaffet är klart till frukost.
 • Automatisk avstängning – Det är bra om en kaffebryggare har automatisk avstängning. Saknar den det är det en potentiell risk när det gäller brandsäkerheten i hemmet.

Storlek

Fundera över hur mycket kaffe du behöver brygga. Det finns bryggare med kapacitet på allt ifrån 4 till över 12 koppar på en bryggning.

Effekten

Kolla upp vilken effekt bryggaren har innan du köper den. Klarar den 1100-1200 W kan du vara tämligen säker på att det är tillräckligt oavsett hur du brygger ditt kaffe.

Är effekten för låg kan det annars i värsta fall resultera i att vattnet aldrig når tillräckligt hög temperatur för att kaffet ska nå sin fulla potential.

Vårt bäst i test av kaffebryggare

Vår redaktion här på Kockhuset älskar kaffe och inte en morgon passerar utan att bryggaren går varm. Så vi vet värdet av ett gott och välgjort kaffe – vi vet hur viktigt det är att kaffebryggaren är av god kvalitet.

I vårt bäst i test har vi, utöver våra egna analyser, ägnat mycket tid åt att göra research. Vi har läst recensioner, bäst i test, foruminlägg och tittar på videosn, för att se vad andra konsumenter och experter tycker om respektive produkt.

För att vi ska kunna erbjuda dig som läsare en så bred och rättvis bild av varje kaffebryggare, så har vi även tagit med deras erfarenheter i vårt slutbetyg.

Vårt mål är att hjälpa dig att hitta den bästa kaffebryggaren för dig – oavsett storlek, design eller budget.

Eftersom vi ägnat åtskilliga timmar åt att forska kring varje produkt, så innebär det också att du spar en hel del tid. Du behöver inte lägga halva dagen åt att Googla efter produktrecensioner, eftersom vi samlat allt här – i en och samma guide. Smidigt och enkelt.

Tack vare den här processen så innebär det också att du minskar risken för att du köper något du senare kommer bli missnöjd med.

I vårt bäst i test av kaffebryggare har vi framförallt tittat på:

 • Kaffets kvalitet
 • Ljudnivån
 • Funktioner
 • Hur snabb den är
 • Materialets kvalitet
 • Kapacitet

Det finns givetvis många andra saker att titta på när man ska köpa en kaffebryggare. Men de här kriterierna utgör basen för vad vi tittade på i vårt kaffebryggare bäst i test.

Liknande Artiklar