Jukce-från-slow-juicer

Slow Juicer Bäst i test 2022 – Årets Stora Guide

Bäst i test

Kenwood-slowjuicer

Kenwood Slowjuicer JMP800SI

Bästa Slow Juicern

Kraftfull motor, tystlåten och enkel att göra. Resultatet blir fenomenalt! Helt klart den bästa slow juicern på marknaden idag. Ett riktigt kap!

Mer info i butik

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa slow juicer

Att köpa juice i butik är bekvämt, men långt ifrån det bästa alternativet.

En slow juicer är inte bara billigare, men är många gånger också nyttigare. Du bestämmer själv vad som ska finnas i din juice, vilket innebär att du slipper allt socker och farliga tillsättningsmedel. Istället får du en näringsbomb som smakar precis så som du vill.

För att inte nämna att färskpressad juice är hundra gånger godare!

Slow juicers har blivit väldigt populära och utbudet har blivit stort på bara några år. Det innebär tyvärr att en del produkter som är mindre bra dyker upp.

För att du ska få ut det mesta av pengarna, så har vi tittat på de populäraste maskinerna för att avgöra vilka slow juicers som är bäst för dig.


Bäst i test: Kenwood Slowjuicer JMP800SI

Anledningar att köpa:

 • Slutresultatet blir fenomenalt
 • Enkel att rengöra
 • Lätt att använda
 • Väldigt tyst
 • Rymmer större råvaror
Anledningar att inte köpa:

Av alla slowjuicers vi tittat på, så är det här den som har renast juice utan fruktkött och fibrer. Bara det gör den här slowjuicern från Kenwood till en bäst i test-vinnare.

Maskinen är tystgående, snabb och enkel att rengöra. Om du tidigare använt en äldre juicer, kommer det att vara som dag och natt när du går över till den här maskinen. Allt känns professionellt, från själva pressningen, till resultatet och rengöringen efteråt.

Något som också höjer betyget på JMP800SI är att den kan ta stora råvaror, utan att behöva skivas upp. Exempelvis kan du stoppa ner ett helt äpple utan att behöva skiva upp det. Sånt spar en hel del tid.

Sammanfattning:

Kenwoods slowjuicer har en kraftfull motor, den är tystgående, går snabbt att rengöra och resultatet blir fenomenalt. Juicen blir i princip helt fri från kött och fibrer, vilket är poängen med en slowjuicer. Vad mer kan man önska sig? Om du vill ha den bästa slowjuicern på marknaden idag, då är det här ett självklart val.


Bäst Premiumval: Witt by Kuvings C9600 S

Anledningar att köpa:

 • Kraftfull motor
 • Låg ljudnivå
 • Stor
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr

Witt by Kuvings har släppt flera slowjuicers innan den här. För varje modell som släppts så har man lyssnar på kritikerna och förbättrar produkten för varje uppdatering.

Vi är nu vid C9600 S, vilket är en gigant till slowjuicer. Helt klart den bästa slowjuicern de släppt någonsin. Det här är en milstolpe.

Först och främst – det är en tung maskin. Den landar på nästan 7 kilo. Vilket är nödvändigt för att konstruktionen ska klara av den kraftfulla motorn och kunna hantera så stora kvantiteter livsmedel. Behållaren rymmer upp till 400 ml innan du måste tömma den.

Det vi gillar mest med den här apparaten är hur enkel den är att hantera och hur snabbt du kan rengöra den. Det spelar ingen roll hur tekniskt kunnig du är eller vilken erfarenhet du har i köket – att navigera C9600s är busenkelt.

Kvaliteten är mycket hög och likaså motorn som är på 240 watt. Ett tecken på det är att motorn har en garanti på 5 år, vilket får ses som väldigt generöst.

Sammanfattning:

Det här är en slowjuicer i premium-klassen, vilket innebär att den kostar därefter. För det får du en otroligt stark och hållbar motor, låg ljudnivå och ett utmärkt resultat. Maskinen är extremt effektiv, men det innebär också att den väger en hel del. Om du ska köpa in en maskin till fiket, restaurangen eller bara vill ha en professionell slowjuicer där hemma – då är det här ditt bästa val.


Bäst budgetval: Wilfa Slowjuicer SJCD-150A

Anledningar att köpa:

 • Kostar inte så mycket
 • Stark motor
 • Bra filtrering
Anledningar att inte köpa:

 • Större frukter måste skivas först

Den billigaste slow juicer som fortfarande håller en hög kvalitet. Vilket man bör förvänta sig från ett så väletablerad företag som Wilfa. Det inte första gången deras köksutrustning hamnar på en av våra bäst i test-listor.

Motorn är stark (150 W) och bra. Juicen blir mjuk och god och modellen filtrerar köttet från juicen på ett flitigt sätt. Slow juicern är på samma nivå som modellerna i den högre prisklassen.

Det är värt att poängtera att den här modellen är mindre än övriga slow juicers på den här listan. Medelstora frukter och grönsaker kommer du att behöva dela på innan du lägger ner dem i maskinen. Inga större problem och det tar bara några sekunder att göra.

Behållaren för saften rymmer 60 cl, vilket är ungefär 3-4 normalstora glas.

Allt som allt är det en bra slow juicer av hög kvalitet. Hållbarheten är bra och juicen blir lika god som välfiltrerad. Inmatningsröret är lite smalt, så du kommer att behöva skiva lite större frukter och grönsaker. Men det är det värt, framförallt om man ser till det billiga priset.

Sammanfattning:

Varmt rekommenderad för den som vill köpa en billig slow juicer som håller ett par år och som kan producera god juice. Få maskiner (om ens någon?) i den här prisklassen kan konkurrera med Wilfas slow juice.


Vad är en slow juicer

En slow juicer, eller juicemaskin, vrider och pressar saften ur grönsaker och frukter för att göra juice.

Metoden resulterar i att juicen behåller en stor del av råvarans fiber, samtidigt som den är len och mjuk – precis som en juice du köpt i butiken. Det är alltså inte en milkshake eller en smoothie.

En bra juice är fri från klumpar och kött, samtidigt som den har ett högt näringsvärde och är len att dricka.

Du kan läsa vår artikel vad är en slow juicer, för en mer djupgående beskrivning av slow juicern och varför den är så bra.

Skillnaden mellan slow juice och råsaftcentrifug

En råsaftcentrifug har oftast en mycket starkare motor, vars syfte är att på ett snabbt sätt producera juice i stora mängder.

Man har gjort tester som visar på att juicen från en råsaftcentrifug och slow juice har ett nästan lika högt näringsvärde. Den främsta skillnaden är att juicen från en slow juicer innehåller mer fiber. En slow juicer är även bättre på att hantera blad, växter och örter.

Vad är bra med en slow juicer

Att köpa juice i butiken är enkelt och behändigt. Dessvärre tillkommer en hel del ämnen i drycken som man inte vill ha där. Stora mängder socker, tillsättningsmedel och annat.

Ett paket juice av god kvalitet är heller inte speciellt billigt, så i längden blir det en ganska dyr tradition om man dricker juice varje morgon. Om du köper en billigare variant så består det till stor del av vatten, socker och fruktextrakt.

Om du gör din egen juice i en slow juicer så har du full kontroll över vad juicen innehåller och det blir, i längden, mycket billigare. Du behöver bara köpa råvarorna och sedan låta maskinen göra sin magi. Hur bekvämt, nyttigt och gott som helst!

Färskt är bäst, som man brukar säga.

Att gå ner till marknaden och köpa färska frukter en varm sommardag, för att sedan gå hem och göra en iskall juice är underbart. Drycken behåller sina vitaminer, näringsämnen och fiber – vilket gör den till en riktig nyttighetsbomb. Till skillnad från juicerna i affären som är sprängfyllda med socker och annat onyttigt.

Hitta bästa slow juicern för dig

Det är inte så många saker som skiljer slow juicers åt. När man går i tankarna att investera i en dylik maskin så vill man främst att den:

 • Är så tyst som möjligt
 • Gör god juice
 • Filtrerar bra
 • Är av god kvalitet/hållbarhet
 • Har ett stort inmatningsrör

Det är inga avancerade saker eller specialiteter som skiljer modellerna åt. I de flesta fall så handlar det om motorns kvalitet och designen på slow juicern. Om designen är dålig, så kommer frukt och grönsaker att fastna överallt och det kommer att bli svårt och tidskrävande att diska.

Något du bör ha i åtanke är att alla slow juicers låter. Vissa låter som om du hade en flygbana i köket, andra låter mycket mindre – men ingen maskin är helt tyst. Vår bäst i test-vinnare har en väldigt låg ljudnivå i jämförelse med de flesta andra maskinerna, men den låter fortfarande relativt högt.

Inmatningsrörets storlek är viktig för vissa människor. Storleken avgöra hur stora frukter och grönsaker du kan stoppa ner i maskinen. Vissa modeller har små rör, vilket innebär att du kommer behöva skiva upp frukten innan du stoppar ner den i maskinen. Andra modeller sväljer stora frukter som om det vore nötter. Det är helt upp till dig vad du känner att du behöver.

Vårt slow juicer bäst i test

I vårt test av slow juicers har vi inte bara räknat in våra experters resultat i bedömningen – vi har även tagit del av många andra människors åsikter. Genom att ägna åtskilliga timmar till research, så har vi tagit reda på vad andra experter, konsumenter och kockar tycker om respektive modell. Deras åsikter och erfarenheter har räknats med i vår betygsättning.

Syftet är att vi ska kunna erbjuda dig en så rättvis och bred bedömning av varje slow juicer, så att du har möjlighet att identifiera den bästa juicepressen för dig. På så sätt slipper du också spendera flera timmar år att söka igenom Internet för att se vad andra tycker – eftersom vi har samlat allt här, på en och samma plats.

I vårt bäst i test av juicemaskiner har vi framförallt fokuserat på:

  • Hur mycket kött som finns i slutresultatet
  • Motorns styrka
  • Ljudnivån
  • Hur enkel är den att använda och rengöra
  • Designen
  • Hur inmatningsröret är konstruerat
  • Priset

Det finns flera viktiga saker att titta på när man testar en slowjuicer, men ovanstående kriterier utgör basen för juicepressens funktionalitet.

Liknande Artiklar