Jukce-från-slow-juicer

Bästa Slow juicer 2020 – Stor guide och bäst-i-test

Bäst i test

Panasonic Slowjuicer MJ-L500

Exklusiv

Witt by Kuvings B6100

Bäst budgetval

Wilfa Slowjuicer SJCD-150A
Finns hos Bagaren och kocken
Se pris

Bästa slow juicer

Att köpa juice i butik är bekvämt, men långt ifrån det bästa alternativet.

En slow juicer är inte bara billigare, men är många gånger också nyttigare. Du bestämmer själv vad som ska finnas i din juice, vilket innebär att du slipper allt socker och farliga tillsättningsmedel. Istället får du en näringsbomb som smakar precis så som du vill.

För att inte nämna att färskpressad juice är hundra gånger godare!

Slow juicers har blivit väldigt populära och utbudet har blivit stort på bara några år. Det innebär tyvärr att en del produkter som är mindre bra dyker upp.

För att du ska få ut det mesta av pengarna, så har vi tittat på de populäraste maskinerna för att avgöra vilka slow juicers som är bäst för dig.


Bäst i test: Panasonic Slowjuicer MJ-L500

 • Tystgående
 • Snabb
 • Enastående resultat

En riktigt bra slow juicer. Passar perfekt för dig som aldrig ägt en slow juicer förut eller som vill uppgradera köksutrustningen där hemma.

Det bästa med Panasonics MJ-L500 är resultatet. Juicen blir len och klumpfri. Den separerar frukten från saften på ett väldigt professionellt sätt.

Maskinen har en hel del smådelar, vilket gör att en del grönsaker och frukt kan fastna i de små utrymmena på insidan. Det påverkar inte resultatet överhuvudtaget – men det kan vara lite jobbigt att tvätta rent ibland.

Maskinen får ett stort plus för dess ljudnivå. Den har en stark motor, så den låter, men ljudnivån är mycket lägre än de flesta andra modeller. Du kommer att kunna använda den sent på kvällen och, i vissa hushåll, på natten utan att någon störs eller vaknar.

MJ-L500 tar lite längre tid att diska, men å andra sidan är den både snabbare och tystare än de flesta andra modellerna. Det bästa med maskinen är slutresultatet. Juicen blir otroligt bra och god, vilket gör den till en av våra favoriter.


Exklusiv: Witt by Kuvings B6100

 • Producerar utmärkt juice
 • Enkel att rengöra
 • Väldigt hög kvalitet

Få slow juicers har fått så goda recensioner som B6100. Det är en riktig premium-maskin.

Den här modellen är en arbetshäst som definierar slow juicer på ett bra sätt. Den låter lite mer än vår bäst i test-vinnare, men det är heller inte vad du betalar för.

Resultatet är makalöst – den här modellen kan användas på smoothies-barer och fik som gör sin egen juice.

Den har även designats för att saften ska behålla så många enzymer och så mycket näringsämnen som möjligt. Med andra ord gör den inte bara god juice, utan också en ovanligt nyttig sådan!

Om du använt föregångaren, B5100, så kanske du minns att man var tvungen att skära frukten I delar innan man stoppar ner den. I den här versionen är det inte nödvändigt (såvida du inte har en stor ananas eller melon), då inmatningsröret är så pass stort att du kan stoppa ner hela frukter och grönsaker.

Anledningen till varför den inte hamnar på förstaplats i vår bäst i test-lista är på grund av priset. Den är i den högsta prisklassen, vilket kvaliteten på maskinen berättigar. Den presterar utmärkt i varje avseende och kommer att tjäna dig under många år framåt.

Om du vill ha det absolut bästa av det bästa, oavsett pris, så är det här din drömmaskin. Ett perfekt val för vilket kök som helst, både professionellt och hemma.

Finns hos:


Bäst budgetval: Wilfa Slowjuicer SJCD-150A

 • Kostar inte mycket
 • Stark motor
 • Bra filtrering

Den billigaste slow juicer som fortfarande håller en hög kvalitet. Vilket man bör förvänta sig från ett så väletablerad företag som Wilfa. Det inte första gången deras köksutrustning hamnar på en av våra bäst i test-listor.

Motorn är stark (150 W) och bra. Juicen blir mjuk och god och modellen filtrerar köttet från juicen på ett flitigt sätt. Slow juicern är på samma nivå som modellerna i den högre prisklassen.

Det är värt att poängtera att den här modellen är mindre än övriga slow juicers på den här listan. Medelstora frukter och grönsaker kommer du att behöva dela på innan du lägger ner dem i maskinen. Inga större problem och det tar bara några sekunder att göra.

Behållaren för saften rymmer 60 cl, vilket är ungefär 3-4 normalstora glas.

Allt som allt är det en bra slow juicer av hög kvalitet. Hållbarheten är bra och juicen blir lika god som välfiltrerad. Inmatningsröret är lite smalt, så du kommer att behöva skiva lite större frukter och grönsaker. Men det är det värt, framförallt om man ser till det billiga priset.

Varmt rekommenderad för den som vill köpa en billig slow juicer som håller ett par år och som kan producera god juice. Få maskiner (om ens någon?) i den här prisklassen kan konkurrera med Wilfas slow juice.

Finns hos:


Vad är en slow juicer

En slow juicer vrider och pressar saften ur grönsaker och frukter för att göra juice.

Metoden resulterar i att juicen behåller en stor del av råvarans fiber, samtidigt som den är len och mjuk – precis som en juice du köpt i butiken. Det är alltså inte en milkshake eller en smoothie.

En bra juice är fri från klumpar och kött, samtidigt som den har ett högt näringsvärde och är len att dricka.

Skillnaden mellan slow juice och råsaftcentrifug

En råsaftcentrifug har oftast en mycket starkare motor, vars syfte är att på ett snabbt sätt producera juice i stora mängder.

Man har gjort tester som visar på att juicen från en råsaftcentrifug och slow juice har ett nästan lika högt näringsvärde. Den främsta skillnaden är att juicen från en slow juicer innehåller mer fiber. En slow juicer är även bättre på att hantera blad, växter och örter.

I den här artikeln av Foodmatters.com så kan du läsa mer om skillnaderna.

Vad är bra med en slow juicer

Att köpa juice i butiken är enkelt och behändigt. Dessvärre tillkommer en hel del ämnen i drycken som man inte vill ha där. Stora mängder socker, tillsättningsmedel och annat.

Ett paket juice av god kvalitet är heller inte speciellt billigt, så i längden blir det en ganska dyr tradition om man dricker juice varje morgon. Om du köper en billigare variant så består det till stor del av vatten, socker och fruktextrakt.

Om du gör din egen juice i en slow juicer så har du full kontroll över vad juicen innehåller och det blir, i längden, mycket billigare. Du behöver bara köpa råvarorna och sedan låta maskinen göra sin magi. Hur bekvämt, nyttigt och gott som helst!

Färskt är bäst, som man brukar säga.

Att gå ner till marknaden och köpa färska frukter en varm sommardag, för att sedan gå hem och göra en iskall juice är underbart. Drycken behåller sina vitaminer, näringsämnen och fiber – vilket gör den till en riktig nyttighetsbomb. Till skillnad från juicerna i affären som är sprängfyllda med socker och annat onyttigt.

Vad är inte godare än rostat bröd med marmelad på, tillsammans med din nypressade apelsinjuice? Läs vår artikel om den bästa brödrosten.

Vilken slow juicer är bäst för dig

Det är inte så många saker som skiljer slow juicers åt. När man går i tankarna att investera i en dylik maskin så vill man främst att den:

 • Är så tyst som möjligt
 • Gör god juice
 • Filtrerar bra
 • Är av god kvalitet/hållbarhet
 • Har ett stort inmatningsrör

Det är inga avancerade saker eller specialiteter som skiljer modellerna åt. I de flesta fall så handlar det om motorns kvalitet och designen på slow juicern. Om designen är dålig, så kommer frukt och grönsaker att fastna överallt och det kommer att bli svårt och tidskrävande att diska.

Något du bör ha i åtanke är att alla slow juicers låter. Vissa låter som om du hade en flygbana i köket, andra låter mycket mindre – men ingen maskin är helt tyst. Vår bäst i test-vinnare har en väldigt låg ljudnivå i jämförelse med de flesta andra maskinerna, men den låter fortfarande relativt högt.

Inmatningsrörets storlek är viktig för vissa människor. Storleken avgöra hur stora frukter och grönsaker du kan stoppa ner i maskinen. Vissa modeller har små rör, vilket innebär att du kommer behöva skiva upp frukten innan du stoppar ner den i maskinen. Andra modeller sväljer stora frukter som om det vore nötter. Det är helt upp till dig vad du känner att du behöver.


Läs också: