Jukce-från-slow-juicer

Slowjuicer bäst i test 2024 – Årets favoriter

Bäst i test

Kenwood-slowjuicer

Kenwood Slowjuicer JMP800SI

Bästa slowjuicern

Kraftfull motor, tystlåten och enkel att göra. Resultatet blir fenomenalt! Helt klart en av våra absoluta favoriter i år. Ett riktigt kap!

Mer info i butik

Våra favoriter

Att köpa en slowjuicer är svårt. Mycket svårt.

Det finns många slowjuicers att välja på – men majoriteten har lämnat oss besvikna och irriterade.

Om de inte har problem med läckage, så är det konstiga lukter från motorn eller maskinens oförmåga att göra en enkel sorbet.

Men allt är inte dåligt.

Det finns fortfarande en handfull slowjuicers som fångat vårt intresse i år. De presterade långt över våra förväntningar – trots att det finns maskiner som kostar nästan dubbelt så mycket!

Här är årets mest prisvärda slow juicers – för varje budget.


Bäst i test: Kenwood Slowjuicer JMP800SI

Kenwood-slowjuicer

Anledningar att köpa:

 • Slutresultatet blir fenomenalt
 • Enkel att rengöra
 • Lätt att använda
 • Väldigt tyst
 • Rymmer större råvaror
Anledningar att inte köpa:

Av alla slowjuicers vi tittat på, så är det här den som har renast juice utan fruktkött och fibrer. Bara det gör den här slowjuicern från Kenwood till en bäst i test-vinnare.

Maskinen är tystgående, snabb och enkel att rengöra. Om du tidigare använt en äldre juicer, kommer det att vara som dag och natt när du går över till den här maskinen. Allt känns professionellt, från själva pressningen, till resultatet och rengöringen efteråt.

Något som också höjer betyget på JMP800SI är att den kan ta stora råvaror, utan att behöva skivas upp. Exempelvis kan du stoppa ner ett helt äpple utan att behöva skiva upp det. Sånt spar en hel del tid.

Sammanfattning:

Kenwoods slowjuicer har en kraftfull motor, den är tystgående, går snabbt att rengöra och resultatet blir fenomenalt. Juicen blir i princip helt fri från kött och fibrer, vilket är poängen med en slowjuicer. Vad mer kan man önska sig? Om du vill ha den bästa slowjuicern på marknaden idag, då är det här ett självklart val.


Bästa premium slowjuicer: Omega J8227

Omega-slowjuicer

Anledningar att köpa:

 • Får ut mer juice än de flesta andra
 • Exceptionellt bra prestation
 • Hög kvalité
 • Kan göra jordnötssmör, sorbet, barnmat, pasta etc.
 • Enkel att använda
Anledningar att inte köpa:

 • Övre prisklassen

Omega J8227 är en horisontell slowjuicer, det vill säga liten och kompakt. Även om det finns en del bra vertikala slowjuicers, så föredrar vi dessa horisontella modeller. De tar helt enkelt upp mindre plats på köksbänken.

Omega har sedan 80-talet specialiserat sig på köksutrustning som pressar juicer. Vilket märks med den här maskinen. Resultateten blir riktigt bra!

Det känns som att maskinen får ut varenda liten droppe juice ur varje frukt och grönsak. Knappt något lämnas kvar.

Det märks också när man känner på fruktköttet som blir kvar, då det är väldigt torrt. Då vet man att maskinen gjort ett bra jobb på att pressa ut all juice och vätska ur ingredienserna.

Slowjuicern är dessutom enkel att använda och rengöra. Tillskillnad från många andra slowjuicers, så tycks den heller aldrig få stopp.

Men maskinen är inte bara begränsad till juicer. Du kan också göra jordnötssmör, barnmat, sorbet och pasta i den!

I paketet får du inte bara behållaren för fruktkött och juice, men också en rengöringsborste, sil och 6 stycken påsatser.

Den enda nackdelen med den här maskinen är priset. Räkna med att betala mellan 3500-4000 kronor. Det är inte dyrt om man ser till vad du får. Men det är fortfarande en hel del pengar.

Om den är inom din budget, så är det svårt att hitta en maskin som skulle vara bättre. För att den här är verkligen exceptionellt bra, på alla sätt och vis. Det är en av våra absoluta favoriter för i år.

Sammanfattning:

Vi är positivt överraskade av den här maskinen. Den är extremt mångsidig, lättanvända och, framförallt, bra!

Det är helt klart en av de slowjuicers som får ut mest juice ur varje grönsak och frukt. Vilket definitivt är en viktig aspekt att tänka på när du köper en sån här maskin.

Maskinen är i det övre prissegmentet – men du får också vad du betalar för. Plus mycket mer, eftersom den också kan göra barnmat, jordnötssmör, pasta, sorbet och mycket annat.

Utan tvekan en av våra favoriter i år!


Väldigt populär: Wilfa SJ1B-500

Wilfa-slowjuicer

Anledningar att köpa:

 • Lätt att använda
 • Enkel rengöring
 • Tystgående
 • Riktigt goda juicer
 • Bra för hårda och mjuka frukter
 • Bra pris
Anledningar att inte köpa:

Wilfas SJ1b-500 är definitivt en av de populäraste maskinerna i år. Maskinen har fått en hel drös med positiva recensioner.

Det som först slår oss är hur pass tystgående den är i jämförelse med andra slowjuicers. Du kan helt klart använda den på morgonen utan att behöva väcka hela hushållet.

Den andra saken som gör Wilfas slowjuicer unik är hur lätt den är att använda. Både när det kommer till att sätta ihop den, använda den och slutligen rengöra maskinen. Allt går som smort!

Vanligtvis brukar slowjuicers vara högljudda och svåra att sätta ihop – men den här maskinen är raka motsatsen. Wilfa får båda tummar upp för det!

Själva maskinen väger 5 kg, men är ändå ganska kompakt. Det är varken den största eller minsta slowjuicern, utan den hamnar någonstans mitt-i-mellan.

Men det som fått oss, och så många andra, att gilla den här maskinen är ändå resultatet. Juicerna blir fantastiskt goda – både när man använder hårda och mjuka frukter.

Maskinen är ett droppstopp och är helt BPA-fri. Kapaciteten är på 500 ml, vilket räcker gott och väl för de flesta ändamål.

Vi gillar också att garantin är på 5 år, i jämförelse med konkurrenter som endast erbjuder 1,2 eller 3 års garanti. Även det talar för vilket kvalité som man lagt i den här slowjuicern.

Wilfa SJ1B-500 kostar ungefär 1500 kronor, vilket får ses som ett kap. Faktum är att den presterar bättre än vissa modeller som kostar 500-1000 kronor mer.

Sammanfattning:

En suverän slowjuicer på alla sätt och vis. Den är tystgående, enkel att sätta ihop, använda och att rengöra. Allt är verkligen supersmidigt med den här maskinen.

Juicerna blir riktigt goda och det fungerar bra att pressa både hårda och mjuka frukter. Maskinen har en kapacitet på 500 ml, vilket passar både familjer såväl som mindre hushåll.

För det här priset så är det definitivt ett bra köp.


Hög kvalité: Witt by Kuvings C9600 S

Anledningar att köpa:

 • Kraftfull motor
 • Låg ljudnivå
 • Stor
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr

Witt by Kuvings har släppt flera slowjuicers innan den här. För varje modell som släppts så har man lyssnar på kritikerna och förbättrar produkten för varje uppdatering.

Vi är nu vid C9600 S, vilket är en gigant till slowjuicer. Helt klart den bästa slowjuicern de släppt någonsin. Det här är en milstolpe.

Först och främst – det är en tung maskin. Den landar på nästan 7 kilo. Vilket är nödvändigt för att konstruktionen ska klara av den kraftfulla motorn och kunna hantera så stora kvantiteter livsmedel. Behållaren rymmer upp till 400 ml innan du måste tömma den.

Det vi gillar mest med den här apparaten är hur enkel den är att hantera och hur snabbt du kan rengöra den. Det spelar ingen roll hur tekniskt kunnig du är eller vilken erfarenhet du har i köket – att navigera C9600s är busenkelt.

Kvaliteten är mycket hög och likaså motorn som är på 240 watt. Ett tecken på det är att motorn har en garanti på 5 år, vilket får ses som väldigt generöst.

Sammanfattning:

Det här är en slowjuicer i premium-klassen, vilket innebär att den kostar därefter. För det får du en otroligt stark och hållbar motor, låg ljudnivå och ett utmärkt resultat. Maskinen är extremt effektiv, men det innebär också att den väger en hel del. Om du ska köpa in en maskin till fiket, restaurangen eller bara vill ha en professionell slowjuicer där hemma – då är det här ditt bästa val.


Vad är en slow juicer

Slowjuicer-med-frukt-och-grönsaker

En slow juicer, eller juicemaskin, vrider och pressar saften ur grönsaker och frukter för att göra juice.

Metoden resulterar i att juicen behåller en stor del av råvarans fiber, samtidigt som den är len och mjuk – precis som en juice du köpt i butiken. Det är alltså inte en milkshake eller en smoothie.

En bra juice är fri från klumpar och kött, samtidigt som den har ett högt näringsvärde och är len att dricka.

Du kan läsa vår artikel vad är en slow juicer, för en mer djupgående beskrivning av slow juicern och varför den är så bra.

Skillnaden mellan slow juice och råsaftcentrifug

En råsaftcentrifug har oftast en mycket starkare motor, vars syfte är att på ett snabbt sätt producera juice i stora mängder.

Man har gjort tester som visar på att juicen från en råsaftcentrifug och slow juice har ett nästan lika högt näringsvärde. Den främsta skillnaden är att juicen från en slow juicer innehåller mer fiber. En slow juicer är även bättre på att hantera blad, växter och örter.

Vad är bra med en slow juicer

Slowjuicer-och-apelsiner

Att köpa juice i butiken är enkelt och behändigt. Dessvärre tillkommer en hel del ämnen i drycken som man inte vill ha där. Stora mängder socker, tillsättningsmedel och annat.

Ett paket juice av god kvalitet är heller inte speciellt billigt, så i längden blir det en ganska dyr tradition om man dricker juice varje morgon. Om du köper en billigare variant så består det till stor del av vatten, socker och fruktextrakt.

Om du gör din egen juice i en slow juicer så har du full kontroll över vad juicen innehåller och det blir, i längden, mycket billigare. Du behöver bara köpa råvarorna och sedan låta maskinen göra sin magi. Hur bekvämt, nyttigt och gott som helst!

Färskt är bäst, som man brukar säga.

Att gå ner till marknaden och köpa färska frukter en varm sommardag, för att sedan gå hem och göra en iskall juice är underbart. Drycken behåller sina vitaminer, näringsämnen och fiber – vilket gör den till en riktig nyttighetsbomb. Till skillnad från juicerna i affären som är sprängfyllda med socker och annat onyttigt.

Vilken slow juicer är bäst för dig

Det är inte så många saker som skiljer slow juicers åt. När man går i tankarna att investera i en dylik maskin så vill man främst att den:

 • Är så tyst som möjligt
 • Gör god juice
 • Filtrerar bra
 • Är av god kvalitet/hållbarhet
 • Har ett stort inmatningsrör

Det är inga avancerade saker eller specialiteter som skiljer modellerna åt. I de flesta fall så handlar det om motorns kvalitet och designen på slow juicern. Om designen är dålig, så kommer frukt och grönsaker att fastna överallt och det kommer att bli svårt och tidskrävande att diska.

Något du bör ha i åtanke är att alla slow juicers låter. Vissa låter som om du hade en flygbana i köket, andra låter mycket mindre – men ingen maskin är helt tyst. Vår bäst i test-vinnare har en väldigt låg ljudnivå i jämförelse med de flesta andra maskinerna, men den låter fortfarande relativt högt.

Inmatningsrörets storlek är viktig för vissa människor. Storleken avgöra hur stora frukter och grönsaker du kan stoppa ner i maskinen. Vissa modeller har små rör, vilket innebär att du kommer behöva skiva upp frukten innan du stoppar ner den i maskinen. Andra modeller sväljer stora frukter som om det vore nötter. Det är helt upp till dig vad du känner att du behöver.