Espressomaskin

Espressomaskin Bäst i test 2021 – Topplista & Guide

Bäst i test

Sage-BES875-The-barista-express

Sage BES875 The barista express

Bästa espressomaskinen

18 olika inställningar att väljha på, du kan göra 2 koppar kaffe samtidigt och vattenbehållaren rymmer 2 liter. Den är lika enkel att använda som att rengöra. Helt klart den mest prisvärda espressomaskinen idag.

Bagaren och kocken

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa Espressomaskinen

Med kaffekoppar och mycket tid, så har vi granskat marknadens främsta espressomaskiner – i jakt på den bästa!

Det råder inga tvivel om att espresso är en av de populäraste kaffesorterna, och många av oss har blivit allt mer sofistikerade i vårt kaffedrickande. Så till den grad att vi vill tillreda drycken på egen hand.

Det är smidigt, enkelt, roligt och, efter ett par år, ekonomiskt fördelaktigt.

Endast det bästa är bra nog, så vi har kastat ut alla de modeller som inte presterade tillräckligt bra och så har vi sammanfattat en bäst i test-lista med våra mest prisvärda favoriter.


Bäst i test: Sage BES875 The barista express

Anledningar att köpa:

 • Enkel att använda
 • Lätt att rengöra
 • Inbyggd kaffekvarn
 • Vattenbehållare på 2 liter
 • 18 olika inställningar
 • Kan göra 2 koppar samtidigt
 • Digital temperaturkontroll
 • Strålande resultat
 • Bra instruktioner
Anledningar att inte köpa:

I en prisklass någonstans mitt emellan hittar vi denna espressomaskin från Sage. Den har en inbyggd kaffekvarn och ger möjlighet till väldigt god kontroll över ditt kaffe.

Maskinen har även mjölkskummare och är ett komplett paket för ditt hemmakafé.

Med en rymlig vattenbehållare på hela 2 liter är det smidigt att brygga många koppar efter varandra. Maskinen har både koppvärmare och mjölkskummare och är väldigt enkel att använda.

Den har flera förinställda program som gör det enkelt att snabbt komma igång och brygga kaffe efter behov.

Samtidigt kan det vara lite knepigt att få till en perfekt kopp med de automatiska inställningarna, eftersom bryggningstid och så vidare kan variera en hel del mellan olika kaffesorter, malning, och hur kaffet fyllts på.

Därför tycker vi det är skönt att det även finns möjlighet att ställa in maskinen helt manuellt.

I de flesta fall är det genom manuell bryggning som espresson blir som allra bäst, det gäller bara att prova sig fram för att hitta de perfekta inställningarna för ditt kaffe.

Sammanfattning:

Kontentan av Sages maskin the Barista Express, är att den är prisvärd och har många bra funktioner. Den har dessutom många fina recensioner och är av väldigt hög kvalitet.

Den här espressomaskinen kommer att ge dig nöjet av välsmakande kaffe i många år framöver.

För dig som inte vill inte vill spendera en halv månadslön, men ändå vill ha en grym espressomaskin där hemma så är det här definitivt vår bäst i test-vinnare. Helt klart det bästa alternativet.


Bäst För Baristan: Rocket Appartamento Espressomaskin

Anledningar att köpa:

 • Professionell
 • Kompakt design
 • Hög kvalitet
 • Perfekt för latte
 • Lätt att använda
 • Gör kaffe i världsklass
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr
 • Tar lite tid att värma upp i början

För dig som vill imponera på gästerna, kan en Rocket Appartamento vara den perfekta espressomaskinen.

Den har en otroligt läcker design, med ett nästan futuristiskt utseende.

Såväl de skinande metalldetaljerna i rostfritt stål, knapparna och spakarna, samt koppardetaljerna på sidan, sticker ut och ger espressomaskinen ett väldigt tilltalande utseende.

Apparaten är kompakt och mäter endast 36 centimeter på höjden. Trots detta är den otroligt robust och väger in på hela 20 kg. Den står med andra ord stadigt på sin plats och är tillverkad i material av genomgående hög kvalitet.

Maskinen är avancerad och kommer med en ordentlig manual, inklusive en USB med anvisningar så att du ska kunna använda den korrekt och få till ett perfekt resultat på ditt kaffe.

Vi gillar att den kan brygga kaffet och ångkoka mjölken på samma gång så att det inte försvinner en massa tid där emellan om du ska ordna ett par kaffe latte, eller andra mjölkbaserade kaffedrinkar.

Rocket Appartamento rymmer 1,8 liter vatten vilket ger möjlighet att brygga ganska många koppar på nolltid.

Maskinen är manuell vilket gör att du själv anpassar kaffet efter eget tycke och smak och ger möjlighet att experimentera fram den perfekta koppen så som du själv vill ha den.

Sammanfattning:

Vi kan inte säga att Rocket Appartamento espressomaskin är billig, men vi kan definitivt slå fast att den har väldigt hög kvalitet.

Den lagar oerhört gott kaffe och förvandlar dig snabbt till en professionell barista där hemma i köket.

Det här är den bästa espressomaskinen för dig som vill göra professionellt kaffe hemma, men också för kontoret eller klubblokalen.


Bästa Budgetval: DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S

Anledningar att köpa:

 • Nybörjarvänlig
 • Bra pris
 • Väldigt populär
 • Gott kaffe
 • Liten & smidig
Anledningar att inte köpa:

DeLonghi ECAM Magnifica S är en väldigt lätthanterlig automatisk espressobryggare, som är enkel att använda och passar bra för nybörjare.

Genom den smarta kontrollpanelen går det snabbt och lätt att ställa in hur du vill ha ditt kaffe, hur mycket, hur starkt och så vidare.

Maskinen har en mängd funktioner och kommer med både inbyggd mjölkskummare och kaffekvarn. Den rymmer 1,8 liter vatten och kan brygga två koppar åt gången.

Eftersom den är automatisk är det väldigt lätt att använda den och du får ett resultat som går att återskapa gång på gång.

Samtidigt innebär det att det är något svårare att ställa in den precis efter egna önskemål, vilket kan göra att det är svårare att få till kaffet om du till exempel byter kaffesort eller vill prova en annan grovhet på din malning.

Sammanfattning:

I slutändan är detta en mycket prisvärd apparat som är perfekt om du vill komma igång med att brygga egen espresso, eller få till en perfekt kopp cappuccino hemma i köket.

Det här är ett perfekt val för dig som vill ha en billig, men kompetent espressomaskin som får jobbet gjort med bravur.

Den må vara mycket billigare än övriga maskiner, men den har trots det en stabil plats i vårt bäst i test.


Bästa Premiumval: Kitchenaid Artisan

Anledningar att köpa:

 • Klassisk italiensk design
 • Robust
 • Tystgående
 • Ångtrycksmätare
 • Automatisk avstängning
 • 2 års garanti
Anledningar att inte köpa:

 • Kostar en del

KitchenAid Artisan är en gedigen espressomaskin med genomtänkt design, både vad gäller dess funktionalitet och estetik.

Den finns tillgänglig i flera olika färger och sticker ut med sin traditionella, men ändå nyskapande look.

Den här espressomaskinen har två separata kokare så att du kan brygga kaffet och skumma mjölken på samma gång, vilket är perfekt när du ska göra mjölkbaserade kaffesorter.

Resultatet blir riktigt bra, en latte, macchiato eller cappuccino med riktigt krämig skummjölk, perfekt varje gång.

Maskinen är, som många andra espressomaskiner av denna kaliber, manuell och ger dig möjlighet att själv välja hur du vill ha ditt kaffe. Du fyller själv på de malda kaffebönorna efter dina personliga preferenser.

Värt att veta är att Kitchen Aid Artisan inte är den enklaste maskinen att använda. Den kräver lite experimenterande, eller erfarenhet, av dig som använder den för att få till ett bra resultat.

För vissa är detta charmen med en manuell espressomaskin, medan andra hellre gärna väljer en enklare maskin.

Med rätt inställningar och mått blir dock resultatet ljuvligt och denna maskin kan onekligen brygga en professionell espresso som tillfredsställer de allra mest förfinade smaklökar.

Sammanfattning:

En storslagen maskin som brygger riktigt gott kaffe, precis som på fiket – fast hemma. Den är lite svårare att använda än andra modeller, men när man väl lärt sig hur det fungerar så är det få som kan konkurrera med det här resultatet.

Maskinen är något dyrare än de flesta andra, men man får också en kvalitet och hållbarhet som matchar priset.

Ett väldigt bra val om du vill ha en riktigt seriös maskin där hemma.


Prisvärt Alternativ: Smeg ECF01RDEU

Anledningar att köpa:

 • Klassisk design
 • Enkel att använda
 • Ångfunktion
 • Mjölkskummning
 • Välj styrka själv
Anledningar att inte köpa:

Smegs espressomaskin för onekligen tankarna till Italien, vilket är en ganska bra association att få när det kommer till kaffe.

Maskinen ger ett välsmakande espresso som kan användas för att göra till exempel din egen kaffe latte, eller varför inte en cappuccino eller en härlig macchiato?

Den här espressomaskinen är manuell, vilket innebär att du antingen maler böner eller har ett färdigmalt espresso redo, samt att du ångkokar mjölken och så vidare, manuellt.

Maskinen kommer med ångfunktion för att du ska kunna få till det perfekt skummet till din latte och liknande.

En av de stora fördelarna med maskinen är att den går att anpassa efter egna behov och förutsättningar.

Det finns en mängd olika inställningar som går att finjustera för att du ska kunna få till perfekt espresso hemma i köket. Du kan till exempel ställa in maskinen för:

 • Vattenhårdhet
 • Vattentemperatur
 • Kaffemängd – till exempel singel eller dubbel-shot

Det enda vi kände var lite negativt var att dessa inställningar var något krångliga. De behöver dock i de flesta fall bara ställas in en gång för att få rätt resultat, därefter bibehåller du bara samma inställningar.

Sammanfattning:

Avslutningsvis kan vi säga att denna espressomaskin från Smeg är väldigt prisvärd och perfekt för dig som alltid velat ha en egen maskin hemma, men inte vill lägga ut alltför mycket pengar på en sådan investering.

Inställningarna kan vara svåra i början, men efter att man ha lärt sig dem så rullar allt på bra. Det är den billigaste espressomaskinen på listan, men helt klart ett bra val för dig som vill vara ekonomisk.


Hitta bästa espressomaskinen för dig

Det är en lyx att kunna brygga egen espresso hemma och servera din egen cappuccino eller andra mjölkbaserade kaffedrinkar till dina gäster. Det är en klar uppgradering från en vanlig kaffebryggare.

Espressomaskiner kommer i många olika former och priserna kan variera en hel del. Här ger vi dig några tips och råd kring hur du kan tänka inför ditt köp, samt svarar på några frågor du kan ha om espressomaskiner.

Hur fungerar en espressomaskin

En espressomaskin tillagar kaffe genom att pressa upphettat vatten genom ett finmalet kaffe placerat i en särskild behållare. Hela processen går väldigt snabbt och resultatet blir espresso som är en stark form av kaffe.

Detta kaffe kan antingen drickas direkt, vilket är populärt i Italien, eller serveras i olika kaffedrycker ofta blandade med mjölk, såsom i kaffe latte och macchiato till exempel.

Vad skiljer espressomaskinerna åt

Förutom priset kan det finnas en del skillnader mellan olika espressomaskiner. Det är vanligt att maskinerna är manuella, men det förekommer även automatiska eller halv-automatiska varianter. Därutöver skiljer det sig vilka funktioner och tillbehör maskinerna har. De kan till exempel ha:

 • Ångkokare för mjölk
 • Kaffekvarn
 • Möjlighet att göra en eller två koppar samtidigt

De skiljer sig dessutom väldigt mycket i design och utformning, samt i hur enkla eller svåra de är att använda. Ofta kräver en bra espressomaskin lite engagemang av dig som ska använda den, för att du ska få till ett bra resultat. De allra mest påkostade maskinerna kan vara lite knepiga att använda innan du lärt dig hur de fungerar ordentligt, medan andra automatiska varianter är ganska självgående.

Om du köper en billig espressomaskin som saknar ångkokare för mjölk, så kan du fortfarande köpa en mjölkskummare separat.

Vad kostar en espressomaskin

Priserna för maskiner avsedda för hemmabruk varierar. Vanligtvis kostar en hyfsad maskin någonstans mellan 2000 och 15 000 kronor.

Det är med andra ord oftast billigare att köpa en kapselmaskin eller en kaffekvarn.

Vårt bäst i test av espressomaskiner

Som den kaffeälskande redaktionen vi är, så har vi tagit god tid på oss att färdigställa den här guiden för att hjälpa dig att hitta den bästa espressomaskinen för dig.

Utöver våra egna analyser, så har vi även lagt mycket vikt vid att göra research, för att se vad andra konsumenter och experter tycker om respektive espressomaskin. Vi har läst recensioner, bäst i test, foruminlägg och videos för att se hur andra människor bedömer de olika modellerna. Deras resultat har vi sagt lagt in i vår egen betygsättning.

Tack vare den här processen, kan vi erbjuda dig en så rättvis och bred bild av varje espressomaskin som möjligt. Det minskar risken för att du köper något du senare blir missnöjd med – och höjer chansen för att du hittar den bästa espressomaskinen för dig.

I vårt bäst i test av espressomaskiner har vi främst fokuserat på:

 • Hur kaffet blir
 • Hur snabb den här
 • Hur enkel den är att använda/rengöra
 • Kvaliteten
 • Ljudnivån
 • Priset

Målet med vårt bäst i test av espressomaskiner är att guida dig till den produkt som passar dig och din budget. Just därför är det viktigt att vi får med allt det bra och allt det dåliga, så att du kan göra ett kalkylerat och korrekt beslut.

Liknande Artiklar