Bästa-traktörpannan

Traktörpanna Bäst i test 2022 – Kockens 4 Bästa

Bäst i test

Scanpan-CTX-traktörpanna

Scanpan CTX Traktörpanna

Bästa traktörpannan på marknaden

En riktig premium-panna för seriösa kockar. Gjord i rostfritt stål och aluminium. Den har en non-stick-beläggning för att inget ska fastna i pannan. Den fungerar på alla hällar och kan rengöras i diskmaskinen.

Mer info i butik

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bästa traktörpannan

Traktörpannan är som en mittfältsspelare i fotboll. Han spelar i både försvaret och i anfallet. Traktörpannan kan både steka och koka, vilket gör den till ett riktigt flexibelt och effektivt redskap i köket.

I den här guiden så har vi kastat oss ut på marknaden för att hitta den bästa traktörpannan. Så att du enkelt och snabbt kan hitta den modell som passar dig.


Bäst i test: Scanpan CTX Traktörpanna

Anledningar att köpa:

 • Superb non-stick beläggning
 • Kan läggas i diskmaskinen
 • Funkar på alla typer av hällar
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr

Danska Scanpans CTX-serie har släppt många kvalitetsprodukter. Bland annat har deras CTX stekpanna vunnit vårt bäst i test-pris och nu senast även deras kastrull.

En traktörpanna är en kombination av det bästa från två världar – stekpannan och kastrullen. Med tanke på hur väl mottagna deras senaste kastruller och stekpannor har blivit, så har man gjort genidraget att kombinera dessa med den här traktörpannan som ett resultat.

Pannan är gjord i rostfritt stål och aluminium. Den har en non-stick beläggning som motverkar att något fastnar i den. Non-stick gör det även enkelt att rengöra pannan efter användning.

Scanpan är kända för sina välarbetade non-stick beläggningar och de är trogna den traditionen även med den här pannan.

Traktörpannan går att använda på alla typer av hällar och då är induktion inkluderad. Man kan även slänga in pannan i diskmaskinen, enligt Scanpan. Men vi rekommenderar att du handtvättar den för att behålla kvaliteten och livslängden.

Sammanfattning:

En fantatiskt bra traktörpanna med ett material av väldigt hög kvalitet. Den kommer definitivt att tjäna dig under en väldigt lång tid. Vi gillar den välarbetade non-stick-beläggningen som minskar risken för att något fastnar.

En premium-panna för dig som vill ha det absolut bästa.


Väldigt Populär: de Buyer Countypan

Anledningar att köpa:

 • Bra pris
 • Exemplarisk värmefördelning
 • Går snabbt att rengöra
 • Bra värmehållning
 • Stort och långt handtag
 • Väldigt populär
Anledningar att inte köpa:

 • Det finns rapporter om att pannan missfärgats lite
 • Det långa handtaget tar upp lite mer plats

En av de billigaste, tillika en av de mest populära traktörpannorna på marknaden idag.

de Buyer är kända för sin höga kvalitet, så vi var inte förvånade över resultaten vi fick.

Däremot överraskades vi av hur stor skillnad det är mellan den här pannan och andra modeller, när det kommer till andelen positiva recensioner.

Det är verkligen en hel uppsjö av positiv respons.

Värmefördelningen är exemplarisk och det går snabbt att rengöra den. Den är dessutom väldigt lätt.

Den har alla fördelar som en gjutjärnspanna har, främst vad gäller värmefördelning, uppvärmning och dess benägenhet att behålla värmen i pannan.

Den har däremot inte gjutjärnspannornas tunga vikt – vilket vi är mycket glada för.

Vi gillar det faktum att handtaget är så långt. Det gör hanteringen av pannan så mycket enklare och känns säkrare. Nackdelen är att den tar upp mer utrymme om du skulle ställa den i ett skåp.

Det enda negativa vi hittat med den här pannan är att den kan missfärgas en aning, men det påverkar inte matlagningen och det händer långt ifrån alla.

Sammanfattning:

En ruskigt bra traktörpanna i kolstål. Den har alla de positiva egenskaperna som en gjutjärnspanna har, men inte de negativa. Den väger inte speciellt mycket i jämförelse.

Värmefördelningen är fantastisk och den behåller värmen mycket bra. Vi gillar också att den är så enkel att rengöra.

Det långa handtaget ger dig mer kontroll och höjer betyget.

Definitivt en av de populäraste pannorna på marknaden idag – och vi förstår varför. Helt klart en av våra favoriter!


Bäst i gjutjärn: Skeppshult Traktörpanna

Anledningar att köpa:

 • Billigast
 • Fantastisk värmefördelning
 • Håller en hel livstid
Anledningar att inte köpa:

Ett populärt val när det kommer till köksutrustning är Skeppshult. De har ett stort utbud av redskap tillverkade i gjutjärn som sällan lämnar mer att önska.

Deras traktörpanna är inget undantag. Den har en utmärkt värmefördelning.

Faktum är att gjutjärn är ett väldigt bra material för traktörpannor. Den har en stekpannas bästa egenskaper samtidigt som den har en kastrulls bästa egenskaper.

Pannan steker lika bra som den kokar och värmefördelningen är lika bra som uppvärmningen. Det tar lite längre tid för ett gjutjärn att bli varmt, men tar det också längre tid för den att svalna. Vilket är precis vad man vill ha i en traktörpanna.

Inte nog med att gjutjärn håller länge, Skeppshult ger också en 25-årig garanti på sina produkter. Det visar inte bara på vilket förtroende man har för sina produkter, men även vilken respekt man har för kunden.

Sammanfattning:

Definitivt värt den billiga investeringen om du är ute efter en av de bästa traktörpannorna. Skeppshult är kända för sitt hantverk, fördelaktiga garanti och långa livslängd.


Bästa Budgetval: Jamie Oliver Everyday SS sautepanna

Anledningar att köpa:

 • Otroligt bra anti-stick-beläggning
 • Minimalt med stänk när du steker
 • Funkar på induktion
 • Lågt pris
 • Rejäl och seriös
Anledningar att inte köpa:

Jamie Oliver har de senaste åren blivit allt mer förekommande i våra bäst i test. Deras produkter har en kvalitet och prissättning som långt ifrån alla kan konkurrera med, till vår fördel som konsumenter.

Den här pannan är en av de billigaste – men den känns väldigt exklusiv och påkostad.

Pannan är gjord i rostfritt stål, med en extra tjock botten för en så bra värmefördelning och värmehållning som möjligt.

Den är väldigt enkel att arbeta med och tack vare non-stick-beläggningen så är det ingenting som bränns fast. Faktum är att beläggningen är riktigt, riktigt bra. Helt klart en av de bästa beläggningarna.

Du kan dessutom använda den på induktionhällar.

Traktörpannan är rejäl och har höga kanter som motverkar stänk i köket när du steker mat.

Med pannan tillkommer även ett glaslock, så att du hela tiden ser vad som händer på insidan.

Sammanfattning:

Trots att det är en av de billigaste traktörpannorna, så är det en av de bästa. Framförallt anti-stick-beläggningen, som är bättre än de flesta andra modeller.

Den är enkel att jobba med och känns väldigt rejäl och exklusiv. Inget bränns och minimalt med stänk när du steker.

Helt klart en av de bästa traktörpannorna på marknaden idag – vilket alla positiva recensioner vittnar om. Vi gillar den starkt!


Vad är en traktörpanna

Rent krasst skulle man kunna beskriva traktörpannan som en kombination av en stekpanna och en kastrull.

Den är rundad och lika stor (eller större) som en stekpanna, men har raka och höga kanter som en kastrull. Allt som oftast kommer traktörpannan med ett lock också.

Många använder traktörpannan till att laga större grytor i. Eftersom den har fantastiska egenskaper för att både steka och koka så gör den sig perfekt för ändamålet.

Storleken och de höga kanterna gör det också möjligt att fylla pannan med såsig mat.

Traktörpannan är flexibel och har många användningsområden, vilket gör den till ett bra tillägg i köksutrustningen. Den kommer aldrig att stå oanvänd på någon hylla, utan det finns alltid arbete i köket som traktörpannan kan genomföra med bravur.

Man kan tro att traktörpannor är ovanliga i svenska hushåll, eftersom man sällan hör folk prata om dem. Faktum är att många har en traktörpanna hemma, men man tror att det är en ovanligt stor stekpanna med lite högre kanter.

Hitta den bästa traktörpannan för dig

I grund och botten är traktörpannan precis som en stekpanna, bara större och med högre och rakare kanter. Så sättet du identifierar den bästa stekpannan på är i princip samma metod du använder för att hitta en traktörpanna.

Stor eller liten traktörpanna

Först och främst bör du komma underfund med hur stora kvantiteter av mat du planerar att laga. Du vill inte begå misstaget att köpa en panna och inse att den är för liten. Köp hellre en lite större modell om du är osäker. Så länge du har plats i köket.

Material

En annan viktig aspekt är materialet du vill använda. Många traktörpannor är i rostfritt stål, vilket är ett billigt och hållbart material som man för det mesta kan använda i diskmaskinen. Men dess värmefördelning är inte alltid den bästa.

En del traktörpannor är i koppar då koppar leder värme på ett ypperligt sätt. Dessvärre kan syrlig mat skapa reaktioner med koppar som får slutresultatet att smaka lite metalliskt.

Kopparpannor kostar även lite mer och kräver mer omvårdnad än övriga materialtyper.

Gjutjärn är en klassiker som föredras av många. Värmefördelningen är exemplarisk och likaså hållbarheten. Man kan använda den både på spisen och i ugnen. Dess naturliga non-stick-egenskaper är också väldigt uppskattade.

Det negativa med gjutjärn är att de kan vara rätt tunga.

Aluminium finns i många traktörpannor. De väger lite, kostar lite och leder värme på ett bra sätt. Däremot repas de lätt och vid för hög värme så kan materialet böja sig.

Det finns en hel del bra traktörpannor som är gjorda av både aluminium och rostfritt stål i kombination.

Tester av traktörpannor

Innan man köper något så är det alltid bra att läsa tester och recensioner. Vilket också är varför du har kommit hit.

Vår guide är gjord för att du ska få en bra överblick och förståelse för de olika traktörpannorna som vi anser vara bäst.

I våra tester så har vi också läst andra experter och konsumenters tester för att se vad de tycker om produkten. Så varje modell som presenteras i vår bäst i test-lista är också en bra representation av vad andra konsumenter tycker.

Liknande Artiklar