Popcornskål

Bästa Popcornmaskinen 2020 – 5 Bäst i test popcornmaskiner

Bäst i test

Little Bambino
Finns hos Bagaren och kocken
Se pris
Bäst för stora sällskap

Great Northern Matinee Movie
Finns hos Tretti.se
Se pris
Bäst budgetval

OBH Nordica Big Popper
Finns hos Kökets favoriter
Se pris

Bästa Popcornmaskinen

Popcorn är ett gott och nyttigt tilltugg vi åtnjutit i Sverige under flera generationer nu. I USA har man ätit popcorn sedan 1800-talet.

I takt med våra teknologiska framgångar så har även sätten vi poppar popcorn utvecklats. Vi gick från kastrull till påsar och mikrovågsugnen. Numera börjar allt fler människor använda popcornmaskiner där hemma, något som tidigare enbart kunde hittas på tivoli och biografer.

Vi är traditionen trogen och har granskat de populäraste popcornmaskinerna på marknaden idag, för att hitta de mest prisvärda modellerna.

Hur du än föredrar dina popcorn, med mycket salt, inget salt eller smör – gör dig redo för en poppande resa!


Bäst i test: Little Bambino Popcornmaskin

 • Äkta bio och tivoli-upplevelse
 • Enkel att rengöra
 • Perfekta popcorn varje gång

Great Northern är en av de största producenterna av popcornmaskiner i USA. De har levererat maskiner till nöjesindustrin i mer än 20 år. Nog sagt har de erfarenheten.

När man först testar Little Bambino så tänker man snabbt “aha, så det är därför de är så populära”. Polletten faller ner.

Maskinen täcker alla tänkbara behov och har en kapacitet på upp till 3 liter. Den finns i flera olika färger, men vi fastnade på den röda, som ju är den klassiska färger. Det för tankarna direkt till biografer, tivolin och ungdomsåren.

Innerdelen på maskinen är löstagbar, vilket gör att det är oerhört enkelt att hålla maskinen ren.

Om du vill få en äkta bioupplevelse så är det här det bästa valet för dig. Den är superenkel att använda och att hålla ren, du behöver inte ha använt en liknande maskin tidigare för att ta hand om den. Visuellt sett är den här popcornmaskinen en riktigt unik upplevelse som blir en given del av fredagsmyset.

Men var beredd att behöva avsätta lite extra yta för att få plats med Little Bambino. Om den är inom din budget och du kan avvara lite utrymme där hemma, så är det här definitivt en av de bästa popcornmaskinerna du kan köpa!

Finns hos:


Klassisk design: Champion Retro

 • Tar inte upp så mycket plats
 • Tidlös design
 • Billig

Champion har lanserat en riktigt retroinspirerad popcornmaskin som direkt för tankarna till den Amerikanska guldåldern. Vad som gör att den sticker ut från mängden är att den har ett väldigt kompakt utförande och får därför plats i de flesta kök.

Den inre kastrullen är enkel att hålla ren då den är helt och hållet borttagbar. Den genomskinliga konstruktionen gör att man alltid kan följa processen, och se när popcornen är klara.

Detta är ytterligare en popcornmaskin som har prioriterat design och utseende. Den ser verkligen ut som den sortens popcornmaskiner som förut endast fanns på biografer. Är du ute efter biokänsla, eller helt enkelt vill vara säker på att popcornen blir så bra som möjligt, är detta ett givet val.

Den är lättanvänd, enkel att hålla ren, effektiv och smidig. Däremot är kapaciteten inte lika stor som vissa andra maskiner på marknaden. Om du gillar retro-designen och ni bara är 3-4 personer i familjen som ska äta popcorn så är det här ett kanonbra val.

Finns hos:


Bäst för stora sällskap: Great Northern Matinee Movie

 • Väldigt stor kapacitet
 • Perfekt för stora sällskap
 • Samma utrustning som på biografen

Från Great Northern Popcorn Company kommer här en popcornmaskin som håller en väldigt hög standard. Även om den är tillgänglig på konsumentmarknaden så är den konstruerad i enlighet med de högsta industriella kraven.

Om du vill ha samma utrustning som på biografer och Liseberg – då är det här en maskin för dig!

Detta är en maskin för dig som inte vill kompromissa med kvalitet. Den starka motorn och stora kapaciteten gör maskinen till ett givet val för dig som aldrig vill vara utan popcorn eller vänta längre än nödvändigt. Trots den höga effektiviteten är den väldigt smidig att använda.

Det här är inte en maskin för större sällskap. Exempelvis om ni har många gäster där hemma, på företaget, fritidsgården eller mini-biografen. Det är en stor popcornmaskin som kan poppa väldigt många popcorn på en och samma gång, men det innebär också att den tar upp mycket plats.

Du får helt klart upplevelse och kvantitet för pengarna. Trots storleken så är resultatet på popcornen konsistent och håller en hög, professionell, kvalitet. Precis som popcornen du köper på biografen eller Gröna Lund. Utan tvekan en av de bästa popcornmaskinerna och en våt dröm att ha där hemma.

Finns hos:


Bäst budgetval: OBH Nordica Big Popper

 • Stor kapacitet
 • Väldigt prisvärd
 • Non-stick-beläggning

Vi är inte främmande inför svenska OBH Nordica, de är kända för sin höga kvalitet och sina låga priser.  Deras popcornmaskin Big Popper klarar av att framställa hela rungande 4,5 liter per gång!

Tack vare non-stickmaterial är den väldigt enkel att hålla ren. Då priset är relativt lågt är Big Popper en av marknadens mest prisvärda produkter. Precis som övriga produkter från OBH Nordica så är detta ett perfekt val för dig som vill ha något som helt enkelt fungerar. Utan onödiga funktioner och utan onödigt krångel.

Är du ute efter en prisvärd popcornmaskin utan onödiga funktioner så är Big Popper ett riktigt bra val. Den genomskinliga skålen och smidiga konstruktionen gör att detta är ett bra val även för dig som har ont om plats.

Tack vare non-stickbeläggning så behöver man aldrig oroa sig för popcorn som fastnar eller att maskinen ska vara krånglig att hålla ren. Den lever verkligen upp till det rykte som OBH Nordica har byggt upp, och blir ett givet komplement till din befintliga köksutrustning. Den är smidig, enkel och billig – vad mer kan man önska?

Finns hos:


Billigt alternativ: Severin PC3751

 • Hög effekt
 • Genomskinligt lock
 • Mycket för pengarna

Med en effekt på hela 1200 watt så är detta en av marknadens mest effektiva popcornmaskiner. Det genomskinliga locket gör att man hela tiden kan se när popcornen poppas.

Maskinen är enkel och effektiv, till ett väldigt billigt. Den ser inte ut som en klassisk popcornmaskin, men vi gillar ändå den moderna designen skarpt.

Detta är en av marknadens allra smidigaste maskiner då den knappt tar någon plats alls och inte kräver någon omfattande skötsel. Den får plats på den allra minsta bänk, och har trots detta en riktigt bra kapacitet. Om du är osäker på huruvida du faktiskt vill ha en popcornmaskin, eller om du inte vill spendera onödigt mycket pengar, så är PC3751 ett av de bästa valen du kan göra. Perfekt för den som bara gör popcorn någon gång ibland och som har tröttnat på mikron.

Finns hos:


Hur vi valde de bästa popcornmaskinerna

I vårt test har vi tittat på en rad olika saker:

 • Designen
 • Priset
 • Effektiviteten
 • Hur mycket som blir bränt/fastnar
 • Enkelhet att rengöra

Designen är en högst subjektiv sak. De flesta av oss älskar den klassiska röda popcornmaskinen, men inte alla har råd eller viljan att ha en så står maskin ståendes där hemma. Som tur är så hittade vi två billiga popcornmaskiner med en mer modern design och som var riktigt effektiva.

Vi tittade även på hur mycket popcorn som bränts, inte poppats eller som fastnat i botten. Om något av de tre inträffade ofta, så blev det ett stort minus och, i värsta fall, uteslutning från vår bäst i test-lista.

Värt att notera är att de klassiska amerikanska popcornmaskinerna oftast kostar mer än “vanliga” maskiner med en modern design. Så när vi har jämfört pris så har vi inte ställt maskinerna mot varandra, utan vi har korrelerat kvalitet och effektivitet med priset.

De flesta av oss poppar våra popcorn i mikron istället för kastrullen nuförtiden. Läs vårt stora test av mikrovågsugnar.

Tester av popcornmaskiner

Det är alltid bra att läsa tester och recensioner av popcornmaskiner innan man bestämmer sig för en modell, precis som du gör nu.

Utöver vårt egna test, så har vi även spenderat en hel del tid åt att göra research. Vi har läst foruminlägg, recensioner, tester och tittat på Youtube-videos där folk recenserar sina maskiner. På så sätt kan vi ge en så omfattande och korrekt bild av varje produkt. Det innebär också att du slipper scanna av hela Internet efter andras åsikter, eftersom vi har sammanfattat dem alla här på en och samma plats.

Varför ha en popcornmaskin där hemma

Det är ju knappast bristfällig tillgång på popcorn för mikrovågsugnen eller för spisplattan. Så varför ska man egentligen köpa en popcornmaskin?

De flesta av oss har nog ett eller flera minnen av att äta riktigt goda biopopcorn. Och vad är det som skiljer dessa popcorn från övriga? De tillverkas i en särskild maskin.

För att man ska få så goda popcorn som möjligt är det en bra idé att införskaffa en riktig popcornmaskin. Skillnaden i smak kan vara som dag och natt.

Något som är bra att ha i åtanke är att popcorn är ett av de mer hälsosamma snacksen. Anledningen är att de innehåller väldigt lite fett samtidigt som de erbjuder omfattande mängder fiber. Detta gör popcorn till ett avsevärt mycket bättre snack, tilltugg eller mellanmål än exempelvis chips. Hälsomässigt har de endast en minimal inverkan på blodsockret.

Smakmässigt går det inte heller att jämföra vanliga popcorn med den sorts popcorn som framställts i maskin. Har man barn i hushållet så är en popcornmaskin även ett tryggt och säkert sätt att säkerställa att barnen inte skadas då man slipper heta oljor eller svåranvända mikrovågsugnar och onödigt heta påsar.


Läs också: