Matlagning-med-slow-cooker

Slow Cooker Bäst i test 2022 – Topp 4 Slow Cookers

Vecka efter vecka är slow cookern en av de mest sålda köksredskapen. Det kanske inte är så konstigt varför en sån här maskin säljer som smör i solsken.

Att på morgonen slänga i olika ingredienser i maskinen, åka till jobbet och sedan komma hem till en väldoftande gryta är få förunnat. Eller ja, många har förvisso en slow cooker där hemma nuförtiden.

Det är ett väldigt behändigt sätt att laga mat på. Ingen tid går till spillo och maskinen sköter i praktiskt taget allt på egen hand.

Men för att kunna ha ovanstående fördelar och glädje, så gäller det att man köper rätt slow cooker. Du vill ha en maskin av god kvalitet, till ett billigt pris och som täcker alla dina behov.

I den här guiden hjälper vi dig att hitta den bästa slow cookern för dig.


Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bäst i test: Crock Pot DuraCeramic

Anledningar att köpa:

 • Förbättrad version
 • Stor gryta på 6 liter
 • Enkel att rengöra
 • Programmerbar
 • Varmhållningsfunktion
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr

Det här är den bästa slow cookern du någonsin kommer att äga. Ingenting kommer att slå den här maskinens livslängd och kvalitet.

Du har säkert sett att många rekommenderar Crock pot slowcooker, en klassiker som vunnit många priser.

Crock Pot DuraCeramic är en uppdatering av den tidigare prisbelönta slow cookern. En förbättring. Och föregångaren dominerade bäst i test-listorna redan då – så du kan föreställa dig vad den här har ett erbjuda!

Vi har valt 6 liters maskinen framför versionen som har 5 liter. Båda är lika bra, men att göra köttgrytor är mycket lättare och effektivare i den större versionen.

Prestandamässigt är maskinen suverän. Man kan numera använda grytan på alla typer av värmekällor och då är induktion inkluderad.

Den har två värmeinställningar och varmhållningsfunktioner, som alla fungerar utmärkt.

Grytan har även en timer. När tiden har gått ut, så går maskinen automatiskt över till varmhållningsläget. Vilket är en fantastisk funktion om man glömt bort koket, eller kommer hem sent från jobbet.

Värmehållningen fungerar bra och håller sig på en stabil nivå. Man behöver inte oroa sig för att något ska brännas, att smaken ska förstöras eller att såsen kokar bort.

En annan sak vi gillade med DuraCermaic är hur enkel den är att rengöra. Vi har erfarit att en del modeller är ganska krångliga att diska, men den här är väldigt lätt att göra rent.

Om du inte gör grytor, så går det givetvis också att koka potatis, ägg eller annat i maskinen.

Maskinen kostar mer än de flesta andra modellerna på marknaden. Men å andra sidan är den, tveklöst, den bästa slow cookern som finns idag.

Varmt rekommenderad för dig som vill ha något av högsta kvalitet och som ska hålla under många år framöver. En bra investering!

Sammanfattning:

Varmt rekommenderad för dig som vill ha högsta kvalitet och vill att maskinen ska hålla flera år framåt. Grytan är stor, men lätt att rengöra. En klar bäst i test-vinnare.


Bästa multifunktionella: Crock Pot Slow cooker

Anledningar att köpa:

 • Väldigt populär
 • Oerhört flexibel
 • Bra pris
 • Klar display
 • Enkel att använda
Anledningar att inte köpa:

En oerhört populär maskin med flera möjligheter och funktioner. Den är mer än bara en slow cooker.

Utöver slow cook, så kan du använda maskinen som en riskokare, miniugn och stekgryta. Allt under ett och samma lock!

Slow cookern fungerar lika bra som man kan förvänta sig. Precis på samma nivå som övriga slow cookers från Crock Pot. Den stora skillnaden är just att den är multifunktionell.

Du får med ett ångkoksgaller, vilken fungerar bra. Du kan ånga grönsaker, ris, koka potatis och steka kött i den här maskinen.

Med tanke på vad det hade kostat om man köpt alla maskiner separat, så är det definitivt ett kap och en bra investering.

Även om den absoluta majoriteten har givit maskinen högsta betyg, så finns det en liten skara människor som varit missnöjda med anti-stick-beläggningen. Man menar på att beläggningen har börjat släppa efter ett par gångers användning eller att ytan lätt repas.

Vi har inte märkt av några sådana problem och med tanke på hur många som inte rapporterat liknande problem, så får man gissa att användarna inte hanterat apparaten korrekt. Alternativt att man fått ett måndagsexemplar. De negativa recensionerna har kommit från USA och inte Europa.

Non-stick-beläggningar måste hanteras varsamt. Man ska inte skrapa eller använda metall mot ytan, då kan den gå sönder. Så var försiktig.

Kom ihåg att maskinen är designad för att klara av väldigt många olika arbetsuppgifter i köket.

Det är viktigt att man inte riskerar att förstöra beläggningen genom att skrapa med metaller på den. Använd en trä eller plastslev istället.

Sammanfattning:

Med tanke på hur bra den genomför sina uppgifter och hur höga betyg den fått från både konsumenter och experter, så kan vi konstatera att det är en bra investering.

Perfekt för dig som vill ha en slow cooker som kan göra mycket mer än att bara koka grytor. För ett bra pris, dessutom! Varmt rekommenderad.


Bäst budgetval: Hamilton Beach Slow cooker

Anledningar att köpa:

 • Genialisk köttermometer-funktion
 • Bra säkerhet
 • Billig
 • Automatisk
 • Några delar kan maskindiskas
 • Termometerprogram för kött
Anledningar att inte köpa:

 • Lockets klämmor sitter ganska hårt, på både gott och ont

Även om Crock Pot i princip dominerar Slow cooker-marknaden, så finns det ett par andra företag som också säljer bra maskiner.

Den här maskinen från Hamilton Beach är både unik och billig.

Vi älskar termometerfunktionen som finns. Idén är genialisk och vi hoppas att fler företag tar efter. Med slow cookern så följer nämligen en köttermometer med som gör det möjligt att tillaga köttet precis så som du vill ha det.

Stick in termometern i köttet, välj vilken temperatur du vill att den ska uppnå och sätt sedan på maskinen. Så fort köttet uppnår den temperatur du önskat, så slutar Slow cooker att laga maten och övergår till ett varmhållningsläge.

På så sätt kan du följa recept in i minsta detalj. Simpelt och genialt, på en och samma gång.

Maskinen har en ”låsfunktion” på locket, vilket gör den enkel att transportera. Perfekt vid större middagar eller om du vill transportera maten någon annanstans. Även grytans storlek (4,7 liter) gör den bra vid större sammanhang.

Klämmorna som låser locket är bra och sprider inte värmen så att du bränner dig. Däremot sitter de lite för hårt, vilket gör dem onödigt svåra att ta av. Vi förstår att det är för att ha maximal säkerhet och slutning, men man kanske hade kunnat göra dem lite lösare.

Sammanfattning:

Om du är på jakt efter en bra slow cooker till ett billigt pris, så rekommenderar vi den här maskinen. Vi gillar timern och hur man har integrerat termometern. Klämmorna kunde ha varit lite lösare på locket. Billig och bra, man kan inte fråga efter mer.


Billigast: C3 Slow cooker

Anledningar att köpa:

 • Superlågt pris
 • Goda grytor
 • Bra för mindre grytor
 • 3 olika temperaturer
 • Väldigt prisvärd
 • Kärlet kan maskindiskas
Anledningar att inte köpa:

Det är inte vår favorit bland budgetalternativen, men det är helt klart en bra slow cooker till ett otroligt billig pris.

Den har dessutom fått väldigt bra omdömen från konsumenter i Sverige. Så det råder inga tvivel om att den är av god kvalitet.

Kokkärlet är på 3,5 liter, så det är inget du använder till fester och större middagar. Men den räcker gott och väl till familjen en torsdagskväll. Man beräknar att ett kok köttgryta blir 4-5 portioner.

Grytan är gjord i keramik, så den går tyvärr inte att ställa på spisen. För oss är det ett stort minus, men behöver nödvändigtvis inte vara det för dig.

Resultatet av grytan blir väldigt bra. Eftersom den står och puttrar i lite lägre temperaturer än dyrare modeller, så blir maten väldigt smakrik och saftig. Precis så som en slow cooker ska göra!

På framsidan har du en display för att stänga av och på maskinen, men också en timer och temperaturer. I likhet med de andra modellerna i vår lista så har C3 en varmhållningsfunktion.

Sammanfattning:

Sett till hur extremt billig maskinen är så hade vi inte förväntat oss så här bra resultat. Den går tyvärr inte att använda på spisen eftersom det är ett keramikkärl. Tydlig display på framsidan och kärlet går att diska i diskmaskinen.

En bra slow cooker för dig som vill vara så ekonomisk som möjligt.


Hitta bästa slow cookern för dig

Att hitta bra slow cookers visade sig vara svårare än vi initialt hade trott att det skulle bli. Tidigare har Crock Pot dominerat marknaden totalt och få maskiner har kunnat konkurrera med deras modeller. Men på senare tid har ett par uppstickare dykt upp.

Eftersom det numera finns så många olika slow cookers så kan det vara svårt att veta vilken som passar just dig.

Här är några saker du bör tänka på när du ska köpa en slow cooker.

Stor eller liten slow cooker

Det finns stora och det finns små slow cookers. Grytorna kan rymma allt från 3 liter till 6 liter. Vad som passar dig bäst beror helt på hur din situation ser ut.

Många gillar att laga större grytor och frysa in matlådor som de äter utspritt över hela veckan. Om du känner igen dig i det så rekommenderar vi att du köper en större slow cooker.

Om du inte gör stora grytor och bara vill göra ett par portioner – köp då hellre en liten slow cooker. Det blir mer kostnadseffektivt eftersom större grytor kostar mer.

Formen

Något många inte tänker på är själva formen på slow cookern.

Väldigt många modeller har en oval form, vilket är perfekt för kyckling och fågel. Om du bara gör soppor och mindre grytor så spelar det ingen roll vilken form maskinen har.

Men om du vill laga större köttbitar och fågel, så rekommenderar vi att du slänger ett extra öga på maskinens form. Så att den kommer passa för din typ av matlagning. Ovala former är att föredra i det fallet.

Funktioner

Något som skiljer många maskiner från varandra är just funktionerna.

Först och främst: vill du ha enbart en slow cooker eller en slow cooker som också kan ta på sig andra uppgifter? Det finns så kallade multifunktionella slow cookers som kan både steka, koka och ånga.

Sedan finns det funktioner så som timer, värmehållning, termometrar, programval och annat. Något vi gillade under testets gång var Hamilton Beach’s köttemperatur som ger dig möjligheten att ha full kontroll över köttet.

Läs tester av Slow cookers

När vi gjorde den här bäst i test-listan så förvånades vi över skillnaderna mellan modeller som tycktes vara snarlika.

Det fanns ett par maskiner som var riktigt bra och de hade ”tvillingmodeller” (liknande modeller från samma företag) som var av riktigt låg kvalitet. De var tillsynes identiska och endast storleken på grytorna skiljde, samt displayen. Men det visade sig vara mer än så.

Därför är det alltid viktigt att läsa tester och guider, så som den här, innan du beslutar dig för att köpa något. En produktbeskrivning ger en idé om vilka funktioner maskinen har och vilken potential den har. Men man vet inte förrän man har testat den själv eller pratat med någon som har det.

Vad är bra med en slow cooker

Anledningen till varför den här typen av köksutrustning har blivit så populär är just för att det är så tidseffektivt.

Vi lever i en tid där stress ofta präglar våra vardagliga liv. Att kunna minimera stressmomenten och till viss del automatisera vardagliga saker, så som matlagningen, är fantastiskt.

 • Du kan lämna matlagningen på egen hand
 • Du kan göra annat under tiden
 • Maskinen sköter sig själv
 • Maten kan få precis rätt temperatur

Det sköna med slow cookers är att man bara behöver hälla i ingredienserna, välja program och sedan låta maskinen göra sin magi. När maten är klar så övergår den till en värmehållningsfunktion.

Man kan med andra ord sätta på maten på morgonen, åka till jobbet och sedan komma hem vid middagstid och känna lukten av den nylagade grytan i köket. Det blir inte enklare och effektivare än så!

Om du vill veta mer om vad du kan göra med en slow cooker, så har vi listat 7 fördelar med slow cooker.

Vårt bäst i test av slow cookers

En av anledningarna till varför vi har flera tusen besökare varje månad här på Kockhuset, är för att vi alltid fokuserar på kvalitet. Om vi inte är säkra på något så publiceras det inte.

För att vi ska kunna försäkra oss om att du får en så rättvis och bred bild av respektive slow cooker som möjligt, så har vi inte bara tagit med våra egna experters bedömningar i slutresultatet. Vi har även ägnat åtskilliga timmar åt research, för att se vad andra kockar och konsumenter tycker om de olika modellerna. Deras erfarenheter och åsikter tas med i vår slutgiltiga bedömning.

Tack vare den här processen har vi en enorm mångfald när det kommer till att bedömma olika produkter. Det innebär inte bara att du minskar risken för att köpa något du blir missnöjd med, men också att du själv slipper spendera dyrbar tid på större efterforskningar. Eftersom vi redan gjort grovjobbat åt dig och samlat allt här, på en och samma plats. Enkelt och lättsmält!

I vårt bäst i test av slow cookers har vi framförallt fokuserat på:

 • Materialets kvalitet
 • Designen
 • Funktionerna
 • Säkerheten
 • Enkelhet att rengöra och använda

Det finns många viktiga saker att ha i åtanke när man tittar på en slow cooker. Men de här kriterierna utgör basen för vad som är viktigt för en slow cooker.

Liknande Artiklar